رونمایی از Super Jolly V Pro

Super Jolly V Pro

کافه اکسسوری – سازنده ایتالیایی آسیاب قهوه Mazzer، با انتشار دستگاه غنی از ویژگی‌های Mazzer Super Jolly V Pro ، پنجاهمین سالگرد عرضه آسیاب اسپرسو مدل Jolly اصلی خود را جشن گرفت.

Super Jolly اصلی پنج سال پس از Jolly در سال ۱۹۷۶ عرضه شد و همچنان در بین تولیدکنندگان یک انتخاب محبوب برای استفاده تجاری با حجم کم است. برای Super Jolly V Pro، Mazzer گفت که کل ماشین را با در نظر گرفتن کارایی، قابلیت استفاده و پایداری دوباره مهندسی می‌کند. این شرکت می‌گوید، مورد دوم عمدتاً از طریق افزایش استفاده از فلزات قابل بازیافت که ۹۳٪ دستگاه را تشکیل می‌دهند، حاصل می‌شود.

مدیر بازاریابی Mazzer کریستینا اسکارپا در این خصوص گفت: «در پنج سال گذشته Mazzer خط تولید خود را کاملاً مهندسی و طراحی مجدد کرد. ما ویژگی‌هایی را معرفی کردیم که به باریستاها اجازه می‌دهد آسیاب خود را با توجه به منشأ قهوه، مشخصات برشته یا شرایط آب و هوایی سفارشی کنند و ما برای ساده‌سازی عملیات بسیار کارکردیم. آزمایشگاه‌های ما اکنون بر روی تجهیزاتی تمرکز کرده‌اند که در سال‌های آینده در کافی‌شاپ‌ها قرار خواهند گرفت.»

Super Jolly V Pro شامل یک شیار خروجی محفظه خردایش «کنترل جریان» است که به‌راحتی قابل جدا شدن است و هدف آن کاهش جمع شدن و ایستایی قهوه است، درنتیجه باعث بهبود دقت دوز در هنگام استفاده از تایمر آسیاب می‌شود.

طراحی جدید در آسیاب Super Jolly V Pro

تیغه‌های برش مسطح ۶۴ میلی‌متری دستگاه، تولیدشده در کارخانه این شرکت در ونیز، برای بهره‌وری بیشتر در سرتاسر محدوده قابل تنظیم نسبت به مدل Super Jolly، دوباره طراحی شده‌اند. سوراخ کننده‌ها در V Pro برای تمیز کردن بدون از دست دادن تنظیمات خرد کردن نیز قابل‌دسترسی هستند. Mazzer می‌گوید که مدل جدید همچنین از احتباس کلی آسیاب کمتری برخوردار است. یک نگهدارنده Portafilter که به قابل تنظیم است و شامل یک دکمه فعال‌سازی آسیاب است نیز در این نوع تعبیه‌شده است.

Super Jolly V Pro همچنین دارای «حافظه ردیابی» است که این شرکت در سال‌های اخیر در مدل‌های دیگر معرفی کرده است و به کاربران اجازه می‌دهد تا تنظیمات خرد کردن را به‌طور مداوم ذخیره کنند.

یک سیستم خنک‌کننده با فن دوگانه قطعات چرخ و قهوه را خنک‌تر نگه می‌دارد و یک نمایشگر دیجیتال جدید؛ تنظیمات، آمار استفاده، اعلان‌ها و اتصال اختیاری را با یک برنامه تلفن هوشمند فراهم می‌کند.

اطلاعات قیمت‌گذاری برای فروش Super Jolly V Pro در ایالات‌متحده هنوز اعلام‌نشده است. اسکارپا گفت که V Pro در حال حاضر در حال تولید است و اواخر بهار امسال به بازار ایالات‌متحده وارد می‌شود.

منبع: daily coffee news

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

قهوه هندوراس و ویژگی های آن

قهوه هندوراس

کافه اکسسوری – هندوراس علی‌رغم اینکه بزرگ‌ترین تولیدکننده قهوه در آمریکای مرکزی است، به دلیل شهرت کیفیت بالای قهوه، تحت تأثیر همسایگان خود قرار می‌گیرد، زیرا خیلی دیر به جمع تولیدکنندگان قهوه تخصصی پیوسته است.

اخیراً تقریباً تمام تولیدات هندوراس در بازار تجاری انجام می‌شد و این کشور در درجه اول به‌عنوان یک صادرکننده کالا باقیمت پایین شناخته می‌شد.

در طول دهه ۹۰، سایر کشورهای آمریکای مرکزی به دلیل مزایای تولید ویژه در حال چرخش بود و به‌تدریج به دلیل تولید قهوه‌های بسیار باکیفیت مشهور شدند.

بااین‌وجود، لجبازی هندوراس و فداکاری آشکار آن‌ها برای تولید انبوه و یک محصول با کیفیت پایین، آن‌ها را عقب انداخت، درحالی‌که در نزدیکی این کشور کیفیت بالای قهوه رشد می‌کند.

مناطق رشد قهوه

هندوراس، بدون تردید، توانایی پیروی از این روش و تمرکز بر تولید تخصصی باکیفیت بالاتر با شرایط رو به رشد را دارد که رقبایی نظیر گواتمالا، کاستاریکا و السالوادور را در پی دارد.

در حقیقت ۶ منطقه در حال رشد هندوراس برای کشت ویژه با خاک حاصلخیز، ارتفاعات زیاد و اقلیم‌های مطبوع مناسب است.

بااین‌حال، عدم زیرساخت‌های پردازش و کنترل کیفیت هیچ سودی برای شهرت آن‌ها نزد خریداران با کیفیت نداشت.

ورود دولت هندوراس و وضع یک مالیات مناسب برای تمام صادرات قهوه در اواخر دهه ۹۰ منجر شد تا این کمک مالی موردنیاز صنعت قهوه برای کمک به تأمین بودجه پیشرفت‌های لازم در زیرساخت‌های قهوه هندوراس و همچنین ارائه مشوق‌های مالی برای تولیدکنندگان به وجود آید.

این تزریق گسترده پول نقد در کنار بازارهای بهبودیافته در نیمه اول فعالیت‌های اقتصادی، اولین گام‌های مثبت در جهت پیشرفت صنعت قهوه هندوراس است که از کیفیت قهوه سود می‌برد.

موسسه قهوه هندوراس

موسسه قهوه هندوراس که در سال ۱۹۷۰ برای کمک به توسعه و ارتقا قهوه و صنعت قهوه کشور تأسیس شده بود، در اواسط سال ۲۰۰۰ تلاش خود را برای بهبود کیفیت افزایش داد و اقدامات مختلفی را شروع کرد که سطوح مختلف زنجیره تأمین قهوه را هدف قرار داد.

این اقدامات شامل حمایت از کشاورزان با آموزش و دسترسی به کمک مالی، ایجاد مهدکودک‌ها، گلخانه‌ها و اجرای راه‌حل‌های نوآورانه مدیریت آفات بود.

موسسه قهوه هندوراس همچنین به ایجاد یک مدرسه ملی حجامت کمک کرد که آموزش جامعی را برای جام گردانها فراهم کند و به جوانان این فرصت را می‌داد تا در کنترل کیفیت حرفه‌ای شوند.

برنامه‌های تخصصی

این بدان معنا نیست که صحنه تخصص در هندوراس کاملاً در جایگاه عقب قرار گرفته است.

روابط پایدار بین خریدار و تولیدکننده در سراسر کشور شکوفا شده و برنامه‌هایی برای کمک به کشاورزان برای افزایش مقاومت در برابر نوسانات فعلی در بازار و تغییر شرایط آب و هوایی ایجاد شده است.

پروژه آروکو یکی از همین برنامه‌هاست – که در اواخر سال ۲۰۱۶ توسط قهوه فالکون راه‌اندازی شد و با تولیدکنندگان در کوپان تأسیس شد تا سعی در ایجاد قطعات خرد با کیفیت بهتر، پردازش متمرکز و دسترسی تولیدکنندگان کوچک‌تر به بازارهای تخصصی و حق بیمه با کیفیت داشته باشد.

قهوه هندوراس یک قهوه باورنکردنی با طعم بسیار زیاد است. اگر قبلاً آن را امتحان نکرده‌اید، آن را حتماً امتحان کنید. ما نمی‌توانیم به‌اندازه کافی خاص بودن این قهوه را برجسته کنیم.

منبع: north star roast

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

واژه نامه قهوه: موکاپات Moka pot

Moka pot

کافه اکسسوری – دستگاه موکاپات Moka pot از ۸۰ سال گذشته وجود داشته است و مانند خود اسپرسو در ایتالیا اختراع‌شده است.

آلفونسو بیالتی (۱۹۷۰-۱۸۸۸) این طرح (کار لوئیجی دی پونتی) را در سال ۱۹۳۳ به دست آورد و بیالتی صنعتی هنوز همان مدل را با نام تجاری Moka Express تولید می‌کند.

موکاپات به دلیل توانایی تولید یک نوشیدنی اسپرسو بر روی اجاق‌گاز خانگی محبوبیت زیادی پیداکرده است.

این دستگاه اجازه می‌دهد تا با گرم شدن آب در محفظه پایین گلدان همراه با بخار، فشار ایجاد شود.

وقتی بخار به نقطه بحرانی رسید، آب را از طریق بستری از قهوه آسیاب شده به بالا منتقل می‌کند و محفظه بالایی را با قهوه تازه و دم‌کرده پر می‌کند.

طرح‌های مختلف قبل از آنکه آب از طریق قهوه بالا برود، به مقدار گرما و فشار متفاوتی نیاز دارند و شکایت مشترکی که به نظر می‌رسد این است که طعم قهوه سوخته است.

واقعیت این است که آب خیلی گرم شده و بیش‌ازحد قهوه را استخراج می‌کند.

یک ترفند ساده استفاده کمتر از آب در محفظه پایین است.

این بدان معنی است که تجمع بخارآب سریعتر قادر به انتقال آب به بالا و قهوه قبل از افزایش دمای آن است.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Moka pot

This stovetop brewing device has been around for the past 80 years, and, like espresso itself, was invented in Italy.

Alfonso Bialetti (1888–۱۹۷۰) acquired the design (the work of Luigi De Ponti) in 1933, and Bialetti Industrie still produces the very same model under the trade name Moka Express.

The moka pot has found great popularity due to its ability to produce an espresso-esque drink on the domestic stove.

The design allows pressure to build up as the water heats in the bottom chamber of the pot along with steam.

When the steam gets to critical point, it forces the water up through a bed of ground coffee and fills the top chamber with strong, freshly brewed coffee.

Different designs require a different amount of heat and pressure before the water makes its way up through the coffee, and a common complaint directed at the pot is that the coffee can taste burnt.

The reality is that the water has just gotten too hot and is overextracting the coffee.

A simple trick is to use less water in the bottom chamber; this means the buildup of steam is more quickly able to move the water up and through the coffee before its temperature rises too high.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

راه های کاهش ضایعات قهوه خانگی

قهوه خانگی

کافه اکسسوری – در طول همه‌گیری بیماری Covid-19، با کاهش فروش کافی‌شاپ، مصرف قهوه خانگی افزایش‌یافته است.

بااین‌حال، بیشتر دم کردن قهوه در خانه اغلب به معنای آزمایش بیشتر است که می‌تواند به معنی ضایعات قهوه خانگی بیشتر باشد.

از استفاده از آسیاب متفاوت تا آزمایش روش‌های کاملاً جدید دم‌آوری می‌تواند به این معنی باشد که قهوه شما بیش‌ازحد معمول هدر می‌رود.

این نه‌تنها هزینه بیشتری برای شما دارد، بلکه برای محیط‌زیست نیز بدتر است. ادامه مطلب را بخوانید تا بدانید چگونه می‌توانید زباله‌ها را به حداقل برسانید.

چقدر قهوه خانگی هدر می‌دهید؟

برای مبتدیان، هنگام انتقال قهوه از دستگاه آسیاب به دستگاه قطره‌چکان یا فرنچ پرس، ممکن است چند قاشق در اینجاوآنجا بریزید.

بعلاوه، اگر هنگام کالیبراسیون دستگاه آسیاب قهوه را خیلی ریز خرد کنید، ممکن است مجبور شوید آن را دور بریزید. گرچه به نظر نمی‌رسد قهوه بیش‌ازحد هدر می‌دهید، اما می‌تواند این میزان اضافه شود.

علاوه بر این، این شامل قهوه‌ای نیست که پس از دم کشیدن از بین می‌رود، ازجمله قهوه‌ای که سرد شده است یا طعم آن باب میل شما نیست.

تنها در انگلستان هرسال حداکثر نیم میلیون تن قهوه به محل دفن زباله می‌رود. تخمین زده می‌شود این میزان ۱.۸ میلیون تن انتشار کربن داشته باشد.

آنا نالیاتو و آلدر سانتوس صاحب قهوه‌خانه آنلاین در ناتینگهام انگلیس می‌گویند که مردم باید از تأثیر قهوه در کره زمین قدردانی کنند.

ما معتقدیم که مصرف‌کنندگان باید درک کنند که قهوه از یک فرآیند پیچیده ناشی می‌شود.

این کار با دانه فروتنی که در یک مزارع قهوه خاص در یکی از ۷۰ کشور مختلف در سراسر جهان چیده شده شروع می‌شود.

سپس شما فرآوری، برشته و حمل‌ونقل دارید … [این] تأثیر بسزایی در کره زمین دارد و نباید از آن چشم‌پوشی کرد.

الکس هندرسون صاحب مجموعه قهوه در منچستر انگلیس می‌گوید: «همه ما باید به زباله‌ها اهمیت دهیم و برای پایداری تلاش خود را انجام دهیم تا به دنبال روش‌هایی برای کاهش آنچه در سطل آشغال است، باشیم.»

بازیافت، کمپوست کردن و استفاده مجدد در صورت ممکن راه‌های بسیار خوبی برای اطمینان از تأثیر منفی ناشی از انتخاب شیوه زندگی و کاهش ردپای کربن است.

نکاتی برای کاهش ضایعات قهوه خانگی

نکته شماره ۱: فقط آنچه را که نیاز دارید خریداری کنید

قضاوت درست در مورد میزان نوشیدنی قهوه یکی از نکات کلیدی است.

آنا و الدر گفتند: «برنامه‌ریزی برای مقدار قهوه‌ای که در مدت‌زمان مشخصی مصرف خواهید کرد کلیدی برای جلوگیری از اتلاف است.»

او توصیه می‌کند لوبیای تازه قهوه را به مقدار کم خریداری کنید. این از خرید بیش‌ازحد قهوه‌ای که ممکن است درواقع از طعم آن بیزار باشید و یا خرید شما کهنه شود؛ جلوگیری می‌کند.

به یاد داشته باشید که قهوه پس از برشته شدن ماندگاری کمی دارد.

نکته شماره ۲: قهوه خانگی خود را ذخیره کنید

نگهداری صحیح قهوه باعث می‌شود که سریع بیات نشود. نگهداری لوبیای تفت‌داده شده در کیسه قابل‌انعطاف پذیر و دارای دریچه یک‌طرفه، از آن‌ها در برابر عناصر مختلف محافظت می‌کند.

این دریچه به قهوه اجازه می‌دهد بدون اینکه در معرض هوای زیاد قرار گیرد، دی‌اکسید کربن را با خیال راحت آزاد کند.

این از قهوه شما در برابر اکسیژن، رطوبت و نور مستقیم خورشید محافظت می‌کند.

آنا و الدر توصیه می‌کنند «حداکثر برای دو ماه از یک ظرف ضد هوای محافظت‌شده در برابر نور و رطوبت مستقیم استفاده کنید.»

نکته شماره ۳: از یک دستورالعمل ثابت در قهوه خانگی استفاده کنید

روش‌های مختلفی برای دم کشیدن قهوه در خانه وجود دارد و هرکدام روشی منحصربه‌فرد برای لذت بردن از قهوه خود ارائه می‌دهند.

بااین‌حال، مهم نیست که کدام روش را ترجیح می‌دهید، استفاده از یک دستورالعمل دقیق و قابل تکرار مهم است.

نه‌تنها به شما کمک می‌کند تا نتایج مداوم ایجاد کنید، بلکه به این معنی است که قهوه کمتری را هدر می‌دهید.

انتخاب روش دم‌آوری همچنین در ریز خرد شدن قهوه شما تأثیر خواهد گذاشت، زیرا اندازه‌های خاص آسیاب با روش‌های مختلف دم‌آوری بهتر کار می‌کنند.

به‌عنوان‌مثال هنگام تهیه کار با فرنچ پرس، باید از اندازه آسیاب درشت‌تر استفاده کنید.

نکات دیگر برای در نظر گرفتن در مصرف قهوه خانگی

از مقیاس استفاده کنید. این کار به شما این امکان را می‌دهد که دستورالعمل مطابق دستور را دنبال کنید و مطمئن شوید که از نسبت قهوه به آب مناسب برای روش دم کردن خود استفاده می‌کنید.

حتماً تجهیزات خود را پس از دم کشیدن به درستی تمیز کنید. با اطمینان از عدم باقی ماندن روغن و طعم باقیمانده بر روی تجهیزات، طعم و مزه قهوه آن‌طور که باید می‌شود. الکس می‌گوید: «مهم است که اطمینان حاصل کنید که تجهیزات شما به‌خوبی نگهداری می‌شوند و به‌درستی تمیز شده‌اند. این باعث کاهش ضایعات و افزایش بهره‌وری می‌شود.»

آب خود را بررسی کنید. استفاده از آب با دمای بین ۶/۹۰ تا ۱/۹۶ درجه سانتی‌گراد، طعم قهوه شما را بهبود می‌بخشد.

دم کردن در خانه راهی عالی برای ارتباط بیشتر با دنیای قهوه‌های خاص است و به شما امکان می‌دهد تعدادی قهوه مختلف را به‌راحتی در خانه خود امتحان کنید و روش دم‌آوری انتخابی خود را تجربه کنید.

بااین‌حال، اگر مراقب نباشید، ممکن است منجر به هدر رفتن قهوه شود. با برنامه‌ریزی در مورد نحوه خرید، ذخیره و دم کردن قهوه، می‌توانید ضایعات قهوه خود را به حداقل برسانید.

این امر باعث می‌شود نوشیدن قهوه شما مقرون‌به‌صرفه باشد و بهتر است بگوییم برای محیط‌زیست نیز، بهتر است.

منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری الف. جلال

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

راه اندازی جنبش امل یمن برای قهوه یمن

امل یمن

کافه اکسسوری – تعداد فزاینده‌ای از شرکت‌ها و داوطلبان قهوه برای راه‌اندازی امل یمن ، یک کنسرسیوم و بستر رویدادهایی برای ترویج قهوه و فرهنگ یمن، باهم متحد شده‌اند.

امل یمن که به «امید برای یمن» ترجمه می‌شود، با یک رویداد آنلاین، ۹ آوریل، با طیف وسیعی از سخنرانان، مزه‌های اختیاری و حداقل یک اجرای موسیقی برای اولین بار ارائه می‌شود.

این کنسرسیوم توسط قهوه Intelligentsia مستقر در شیکاگو، Alliance for Coffee Excellence، مستقر در پورتلند، اورگان، قهوه‌های قهوه Square Mile Coffee و قهوه Qima تاجر سبز یمن مستقر در یمن هدایت می‌شود.

جف واتس، خریدار و مالک قهوه سبز قهوه Intelligentsia، امل یمن را به‌عنوان یک پروژه اشتیاق و جنبش مردمی برای افزایش آگاهی در مورد قهوه‌ها و فرهنگ یمن توصیف کرد،

درحالی‌که این‌یک رویداد واحد به نفع شرکت‌های فردی بود تا به امروز نمایندگان بیش از سه سازمان مرتبط با قهوه در این کار شرکت کرده‌اند.

واتس می‌گوید: یکی از اهداف کلان این است که تعداد بیشتری قهوه یمنی راه خود را به رستری‌های قهوه در جهان باز کند.

هدف نهایی جنبش امل یمن

واتس در این خصوص می‌گوید: «هدف نهایی این است که تعداد بیشتری از مصرف‌کنندگان و رستری‌ها و باریستاها را با یمن متصل کنیم و مجموعه‌ای متفاوت از انجمن‌های موجود را ایجاد کنیم.»

واتس می‌افزاید که مخاطبان بین‌المللی اغلب یمن را با جنگ داخلی، بحران انسانی یا مسائل سیاسی-جغرافیایی در کشور خاورمیانه مرتبط می‌دانند،

بنابراین اغلب از مشارکت‌های تاریخی و قابل‌توجه یمن در آشپزی، هنر، قهوه و موارد دیگر غافل می‌شوند.

«یمن به‌طور مشهودی در رونق ویژه قهوه غایب است. بااین‌حال یمن کشوری است که ما به‌طور مؤثر کل صنعت قهوه را مدیون آن هستیم.»

انگشت‌نگاری اخیر نشان داده است که اگرچه ممکن است گونه عربی بومی یمن وجود نداشته باشد،

اما اولین کشت تجاری عربیکا در دهه ۱۴۰۰ در آنجا اتفاق افتاده است، پس از انتقال گونه‌های بومی بوربون و تایپیکا از جنگل‌های اتیوپی به آنجا.

قهوه یمنی به دلیل اهمیت تاریخی، پتانسیل سود اقتصادی امروزی، روش‌های تولید و فرآوری متمایز و همچنین کیفیت بی‌نظیر و عالی که دارد، همچنان ارزشمند است.

تأثیران جنگ بر قهوه یمن

بااین‌حال، یمن همچنان درگیر یک جنگ داخلی است که به سال ۲۰۱۴ برمی‌گردد،

یونیسف تخمین زده است که این کشور دارای بزرگترین بحران انسانی در جهان است و بیش از ۸۰ درصد از جمعیت، یا ۲۴ میلیون نفر، نیاز به کمک دارند.

برنامه توسعه سازمان ملل (UNDP) قهوه را به‌عنوان یکی از پنج ستون بهبود اقتصادی برای این کشور جنگ‌زده شناسایی کرده است

و واتس در این خصوص می‌گوید که قهوه مهمترین بخش توسعه اقتصادی در مناطق روستایی و کشاورزی است.

در محافل تخصصی قهوه، قهوه‌هایی از یمن در سال‌های اخیر دوباره ظهور کرده‌اند و تعداد زیادی از آن‌ها با قیمت‌های بالا در حراجی‌ها

و رستری‌ها اغلب قهوه‌های یمن را به‌عنوان نوعی کالای لوکس جدید به اشتراک گذاشته می‌شوند.

بااین‌وجود تجارت قهوه یمنی در مقادیر زیادی که بتواند بهبود اقتصادی گسترده‌ای ایجاد کند وجود ندارد.

منبع: daily coffee news

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

عوامل مؤثر بر طعم نوشیدنی پیچیده قهوه

نوشیدنی پیچیده

کافه اکسسوری – قهوه یکی از پیچیده‌ترین نوشیدنی‌های مصرفی ما است. وقتی می‌گویم نوشیدنی پیچیده شیمیایی، من در مورد ترکیبات معطر خوشمزه صحبت می‌کنم که به طعم‌های بی‌نظیر و خوشمزه‌ای بر زبان شما تبدیل می‌شوند.

جنس قهوه شامل ۴ گونه است؛ که شامل اوژنوئیدس، کانفورا، اکسلسا و لیبریکا می‌شود. فرض بر این است که گونه عربیکا جهش طبیعی اوژنوئیدس و کانفورا است.

برای اهداف تجاری، بیشترین محصول کانفورا (روبوستا) و عربیکا است که به ترتیب ۴۰٪ و ۶۰٪ تولید جهانی را تشکیل می‌دهند.

فنجان دارای کیفیت برتر با افزایش اسیدیته (شخصیت) و شیرینی شناخته می‌شود.

در مقایسه با روبوستا، این مقدار نیمی از کافئین را نسبت به روبوستا دارد که باعث تلخی آن در فنجان می‌شود، اما همچنین بیشتر در معرض آفات و بیماری‌ها است.

عربیکا به شرایط سخت رشد در ۸۰۰-۲۳۰۰ متر ارتفاع با دمای پایدار در محدوده ۱۵-۲۵ درجه سانتی‌گراد نیاز دارد درحالی‌که روبوستا از سطح دریا و در آب‌وهوای گرمتر و رطوبت بالاتر رشد می‌کند.

پس کدام یک برای شما مناسب است؟ اگر قهوه‌ای با خاصیت صاف و طعم مشخص را دوست دارید، حتماً باید عربیکا باشد.

کیفیت و هزینه‌های بالاتر تولید آن باعث می‌شود تا گران‌تر از روبوستا باشد اما بیشتر طعم خود در فنجان نشان می‌دهد.

آب‌وهوا در قهوه نوشیدنی پیچیده

تأثیری که محیط می‌تواند بر عملکرد نوشیدنی پیچیده قهوه شما در فنجان داشته باشد، حیرت‌انگیز است.

اختلاف اندک در باد و سایه می‌تواند بر رشد گیلاس‌های قهوه و همچنین ارتفاع تأثیر بسزایی بگذارد.⁣

ممکن است فکر کنید که کیفیت در جام، زمین بسیار خاصی را می‌طلبد و اشتباه نمی‌کنید – اما نکته جالب در مورد صنعت تخصصی در حال حاضر این است که چه تأثیری می‌تواند روی پتانسیل جام هم داشته باشد …

فرآیند فرآوری قهوه

دانه‌های قهوه دانه‌های یک گیلاس قهوه هستند و هنگام صحبت در مورد فرآیند فرآوری، ما به روش‌های بسیاری برای بیرون آوردن دانه‌های میوه برای صادرات و بوداده اشاره می‌کنیم.

سه فرآیند اصلی استفاده‌شده این‌ها هستند؛ شسته شده، عسل و طبیعی. آن‌ها ازنظر میزان میوه در هنگام خشک‌کردن دانه‌ها متفاوت هستند و باعث بروز ویژگی‌های متفاوت در نوشیدنی پیچیده قهوه می‌شود

⁣⁣فرآوری شسته شده: سطح بالاتر اسیدیته، بادی متوسط ​​، شیرینی متوسط ​​و گزینه‌های فیلتر خوب

فرآوری عسلی: شیرینی اغراق‌آمیز و تعادل زیبا، اسیدیته متوسط ​​، بادی متوسط ​​مناسب برای فیلتر و اسپرسو. ⁣⁣

فرآوری طبیعی: اغلب با شیرینی زیاد و اسیدیته پایین‌تر پر می‌شوند، به همین دلیل آن‌ها می‌توانند به‌عنوان اسپرسو زیبا باشند، اما تفاوت‌های زیادی در کیفیت با قهوه‌های فرآوری شده طبیعی وجود دارد، بسته به اینکه قهوه از کجاست و چقدر با دقت انتخاب و مرتب شده است. ⁣

کشاورزان قهوه

قدرت افراد در تأثیر عملکرد قهوه به‌عنوان یک نوشیدنی پیچیده باورنکردنی است. مراقبت و فداکاری‌ای که برای تلاش در جهت کیفیت به این زنجیره تأمین می‌رسد بسیار طاقت‌فرسا است، همچنین درک اینکه بسیاری از موارد برای ایجاد تجربه نهایی در جام کاملاً درست پیش می‌روند؛ بسیار حائز اهمیت است.

صرف‌نظر گونه‌ها، آب‌وهوا یا فرآوری یک قهوه باکیفیت، کوششی عذاب‌آور را از فردی که آن را تولید می‌کند می‌طلبد تا هر تصمیمی را با توجه به کیفیت بگیرد.

نوع کاشت، زمان هرس، درختان سایه‌دار، زمان کاشت مجدد، زمان برای انتخاب هر گیلاس، نحوه مرتب‌سازی انواع رسیده و نارس، نحوه پردازش قهوه برای به حداکثر رساندن مشخصات ذاتی آن، چگونه خشک‌کردن، هوشیار بودن با آسیاب و سرانجام هنگام فروش قهوه؛ تصمیماتی است که باید به‌درستی گرفته شود تا همه‌چیز با هم ترکیب شود و این همه قبل از آن است که ما آن را برشته کنیم و شما آن را دم کنید.

برای تبدیل یک فنجان نوشیدنی پیچیده قهوه به یک تجربه حسی فوق‌العاده و خارق‌العاده، یک تلاش بسیار خارق‌العاده لازم است. این تلاش صنعت ویژه‌ای را ایجاد کرده است که امروز وجود دارد و نتیجه نهایی آن نوشیدنی پیچیده‌ای به نام قهوه است.

منبع: north star roast

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

واژه نامه قهوه: مکزیک Mexico

Mexico

کافه اکسسوری – به دلیل همجواری با ایالات‌متحده، بیشتر قهوه‌های مکزیک Mexico به همسایه شمالی این کشور فروخته می‌شود و به همین دلیل تعداد زیادی قهوه مکزیکی در سراسر جهان نمی‌بینید.

این کشور قادر به تولید طیف وسیعی از پروفایل‌های طعم‌دهنده با کیفیت بالا، از سبک و گلدار تا رسیده، تافی مانند و گرد است.

مکزیک یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان قهوه در جهان است و محصولات عمده آن از گونه‌های عربیکا است.

حتی در این صورت، قبل از بحران قهوه پس از برچیده شدن توافق‌نامه بین‌المللی قهوه ۱۹۸۹، تولید قهوه در مکزیک درواقع از ارتفاعات پایین آمده است.

کیفیت‌ترین محصول در مکزیک از مناطق ساحلی جنوبی هم‌مرز گواتمالا حاصل می‌شود.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Mexico

Due to close proximity to the United States, most of Mexico’s coffee is sold to the country’s northern neighbour, and for this reason you do not see a lot of Mexican coffee around the world.

The country is capable of producing a range of impressive, high-quality flavour profiles, from light and floral to ripe, toffee-like, and round.

Mexico is one of the largest producers of coffee in the world and the crops are predominantly of the Arabica species.

Even so, coffee production in Mexico is actually down from its heights, before the coffee crisis following the dismantling of the 1989 International Coffee Agreement.

The highest-quality crops in Mexico come from the southern coastal regions bordering Guatemala.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

سیر تکاملی آسیاب دستی قهوه

آسیاب دستی

کافه اکسسوری – همان‌طور که بسیاری از ما می‌دانیم، آسیاب قهوه دو دسته اساسی وجود دارد: آسیاب دستی و آسیاب برقی.

از هر قهوه ساز باتجربه‌ای در مورد تجهیزات ضروری برای تهیه قهوه خانگی سؤال کنید، آن‌ها به شما خواهند گفت که بر روی یک آسیاب سرمایه‌گذاری کنید.

درحالی‌که آسیاب برقی ممکن است در بین تولیدکنندگان مشتاق خانگی استقرار و محبوبیت بیشتری داشته باشد، در سال‌های اخیر موج جدیدی از آسیاب دستی «پرمیوم» ظاهر شده است.

من با تعدادی از تولیدکنندگان آسیاب و متخصصان قهوه صحبت کردم تا درباره چرایی بروز این روند اطلاعات کسب کنم.

جزئیات دقیق‌تر آسیاب

مهم‌ترین نکته در هر آسیاب، دستی یا برقی، نحوه شکستن لوبیا است.

برای استخراج، ما یک سایز یکنواخت می‌خواهیم و هرچه به یکنواختی نزدیک شویم، بهتر است.

اندازه‌های متناقض ذرات منجر به استخراج زیر یا بیش‌ازحد در فنجان می‌شود، بنابراین توانایی آسیاب کردن با دقت هرچه بیشتر امکان استخراج یکنواخت‌تر را فراهم می‌کند و این باعث ایجاد عطروطعم تمیز و متعادل می‌شود.

چرخ آسیاب دستی همیشه از نوعی سوراخ کننده استفاده می‌کند، درحالی‌که آسیاب برقی می‌تواند تیغه‌ای یا سوراخکاری باشد.

بااین‌حال، آسیاب‌های تیغه برقی به‌طورکلی ارزان‌تر هستند.

تفاوت عمده این دو ساده است؛ آسیاب‌های برقی، هرچقدر هم که بکوشید، قادر خواهند بود سریع‌تر آسیاب شوند.

انتظارات از آسیاب

آسیاب قهوه به روش دستی باید با روال معمول دم کردن شما مطابقت داشته باشد.

البته اگر در تهیه قهوه راحتی می‌خواهید، چرخ دستی برای شما مناسب نیست.

بااین‌حال، اگر می‌خواهید از “کار کردن” برای قهوه خود رضایت داشته باشید، ممکن است یک گزینه قابل‌تأمل باشد.

موارد دیگری نیز باید در نظر گرفته شود. به‌عنوان‌مثال، اگر فضای آشپزخانه بسیار محدودی دارید، آسیاب دستی مناسب‌تر خواهد بود.

بااین‌حال، هنگام مسافرت، آنچه واقعاً یک فنجان قهوه را از هم جدا می‌کند، توانایی خرد کردن دانه‌های شما است و چیزی که این تفاوت را برای شما ایجاد می‌کند یک آسیاب دستی قابل حمل است.

بااین‌حال، انتخاب آسیاب هرگز یک تصمیم ساده نیست. ممکن است به دنبال چیزی باشید که در سفر به همراه خود ببرید، یا ممکن است سال‌ها از نوع دستی استفاده کرده و می‌خواهید آن را ارتقا دهید.

اگر به دنبال چیزی چشمگیر هستید که در کوله‌پشتی شما جا بیفتد و ازنظر کیفیت نیز قابل‌قبول باشد، شاید یک آسیاب دستی «موج جدید» برای شما مناسب باشد.

منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری الف. جلال

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

خریداری اسپرسوساز Eversys از سوی دلونگی

دلونگی

کافه اکسسوری – گروه دلونگی برای مالکیت کامل سازنده دستگاه اسپرسو فوق اتوماتیک سوئیسی Eversys به توافقی رسیده است.

دلونگی، مستقر در تریست، ایتالیا، ۴۰٪ سهام گروه Eversys را در سال ۲۰۱۷ خریداری کرد و معامله جدید شامل خرید ۶۰٪ باقی‌مانده است.

دلونگی در این خصوص گفت که ارزش ۱۰۰٪ این خرید تقریباً ۱۶۰ میلیون دلار است.

دلونگی، صاحب مارک‌های کوچک لوازم آشپزخانه کوچک که در سطح جهان فروخته می‌شود، قبلاً درزمینهٔ پشتیبانی مالی و توزیع Eversys فعالیت داشته است که توسط Jean-Paul In-Albon و Robert Bircher در سال ۲۰۰۹ تأسیس شد.

یک سال پس از سرمایه‌گذاری اولیه دلونگی، Eversys دفاتر جهانی جدید و یک نمایشگاه را افتتاح کرد و در سال ۲۰۲۰، این شرکت یک کارخانه و دفاتر ۷۸۰۰۰ فوت مربعی را در سیر سوئیس راه‌اندازی کرد.

مدیرعامل این گروه ماسیمو گاراوگلیا این هفته در اعلامیه شرکت گفت:

«ما از گام مهم جدید خود در دنیای قهوه هیجان زده‌ایم. در Eversys ما اشتیاق به تعالی، کیفیت و توانایی قوی در نوآوری را تحسین می‌کنیم،

ارزش‌هایی که بنیانگذاران Jean Paul In-Albon و Robert Bircher را در تحقق رؤیای خود راهنمایی می‌کنند.»

منبع: daily coffee news

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

قهوه ویتنامی و تولید قهوه عربیکا

قهوه ویتنامی

کافه اکسسوری – شاید قهوه ویتنامی را نشنیده باشید، اما ویتنام غول قهوه است. سؤال اینجاست که با توجه به اینکه فقط برزیل تولید بیشتری از ویتنام دارد، چرا به‌ندرت چنین تصور می‌شود؟

ازآنجاکه صنعت قهوه ویتنام مدت‌هاست که تحت سلطه روبوستا است، منابع کوچک قهوه با کیفیت بالاتر عربیکا ویتنامی فراموش می‌شود.

قهوه روبوستا تلخ و معطرتر از عربیکا است، بنابراین اغلب برای قهوه فوری و مخلوط‌های با کیفیت پایین استفاده می‌شود. همچنین بیش از ۹۶٪ محصولات قهوه ویتنام را تشکیل می‌دهد.

این باعث می‌شود تا جزو غول‌های تجاری قهوه مانند نستله باشد که چندین کارخانه در ویتنام دارند.

اما در زیر نمای غول‌پیکر صنعت روبوستای ویتنامی، گروه خاصی از متخصصان قهوه در حال پیشرفت در جهت بهبود کیفیت عربیکای ویتنامی هستند.

حرکت به‌سوی قهوه کاتیمور

یکی از چالش‌های اساسی صنعت عربیکای ویتنامی، عدم تنوع در گونه‌های گیاهی است. گونه‌های مختلف گیاهی دارای ویژگی‌های مختلفی از جمله طعم‌دهنده‌ها، رایحه‌ها و محیط‌های هستند.

در حال حاضر، بیشتر عربیکای ویتنام از نوع کاتیمور است.

بااین‌حال، یکی از والدین کاتیمور یک هیبرید Robusta-Arabica است. این بدان معناست که درحالی‌که کاتیمور نوعی انعطاف‌پذیر و پربازده است، اما به دلیل کیفیت آن در فنجان قهوه شناخته نمی‌شود.

برخی از تولیدکنندگان ویتنامی در تلاش هستند تا انواع جدیدی را معرفی کنند (عملی که باید بااحتیاط انجام شود، زیرا همه گونه‌ها در اقلیم‌ها یا اکوسیستم‌های مختلف رونق نخواهند گرفت).

این گونه‌های جدید که قصد معرفی پروفایل‌های جام پویاتر را دارند، شامل بوربون زرد، تیپیکا و حتی ظریف و با ارزش بسیار زیاد گیشا است.

گفتنی است، درختان عربیکا سال‌ها طول می‌کشد تا به بلوغ برسند و شروع به تولید محصولات زراعی کنند، بنابراین تغییر از محصول غالباً روبوستا یا کاتیمور زمان می‌برد.

با این حال، مزارع با تشویق دولت ویتنام هرساله انواع و اقسام متنوع‌تری را به آن اضافه می‌کنند و مطمئناً آینده قهوه ویتنامی متنوع‌تر خواهد بود.

پردازش بهبودیافته و قهوه تقویت‌شده

از این گذشته، برخی از تولیدکنندگان ویتنامی در تلاش‌اند تا روش‌های پردازش خود را بهبود بخشند. روش پردازش خشک / طبیعی به‌طور سنتی در ویتنام مورداستفاده قرار گرفته است.

این به معنای چیدن گیلاس قهوه و خشک‌کردن آن‌ها با میوه‌ای است که هنوز به آن وصل شده است.

این می‌تواند به قهوه باکیفیت بالا منجر شود، اما تنها در صورت خشک بودن هوا و از روش‌های کنترل کیفیت دقیق استفاده می‌شود.

بااین‌حال، قیمت پرداخت شده برای روبوستا با درجه پایین معمولاً توجیهی برای سرمایه‌گذاری نیروی کار در پردازش طبیعی با کیفیت بالا ندارد.

در عوض، قهوه رسیده و نارس قبل از پخش شدن نوارهایی برداشته می‌شود که برای رفع نقص و بر روی تارپس قرار ندارند تا در آفتاب خشک شوند.

تدارکات ضعیف، اطلاعات بازار، مقیاس اندک تولید و عدم وجود فناوری و آموزش نیز مانع پیشرفت ویتنام به سمت قهوه باکیفیت بهتر شده است.

بااین‌حال، برخی از تولیدکنندگان در حال تلاش برای بهبود روش‌های تولید و پردازش هستند.

تجربه مزرعه

برخی از تولیدکنندگان حتی در حال آزمایش روش‌های پیشرفته پردازش مانند کنترل تخمیر با مخمرها و سایر آنزیم‌ها هستند.

اگرچه تخمیر مدت طولانی است که موردتوجه شراب سازی قرار گرفته است، اما اخیراً متخصصان قهوه می‌پرسند که چگونه می‌توانند از آن برای بهبود طعم و بوهای قهوه خود استفاده کنند.

تخمیر و آزمایش در حال حاضر برای میکروب‌های زیادی مورداستفاده قرار می‌گیرد، اما این تولیدکنندگان به دنبال راه‌هایی برای بهبود کل محصول قهوه هستند.

روش‌های جدید پردازش همیشه یک ریسک هستند، اما اگر در تعداد کوچک‌تر کار کنند و بازده خوبی از سرمایه‌گذاری زمان و منابع باشد، تولیدکنندگان می‌توانند از آن‌ها در مقیاس وسیع‌تری استفاده کنند.

بااین‌حال بعید است صنعت قهوه ویتنام تحت سلطه عربیکا باشد؛ چراکه روبوستا بخش بزرگی از اقتصاد کشاورزی این کشور است که باید جایگزین شود. بااین‌وجود توانایی ویتنام در توسعه یک بازار عالی با کیفیت عالی، از بین نمی‌رود.

و این دقیقاً همان کاری است که تولیدکنندگان پرشور ویتنامی برای رسیدن به آن تلاش می‌کنند.

منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.