کافه اکسسوری – شات برهنه Naked shot یک دوره محبوبیت شدید را پشت سر گذاشت که اکنون تا حدودی فروکش کرده است.
این اصطلاح بهسادگی به قسمت انتهایی فیلتر پرتافیلتر گفته میشود تا قهوه مستقیماً از پایه سبد خارج شده و به داخل فنجان برود.
این بدان معناست که میتوان ریختن مسحورکننده اسپرسو را مشاهده کرد.
یک خروج اولیه slo-mo از مایعات بسیار تاریک به جریانهای طولانی، غنی و روان اسپرسو تبدیل میشود.
همانطور که این اتفاق میافتد، رنگ از قهوهای به قرمز و سپس یک کارامل غنی تبدیل میشود.
در اواسط شات، جریانها به یک جریان مرکزی همگرا میشوند که قبل از اتمام شات، سریعتر و بیرنگتر میشوند.
واقعاً خیلی زیباست، اگر بهطور بالقوه کمی کثیف باشد. بهغیراز زیبایی، عکسهای برهنه چند مزیت دارد. این امکان را برای شما فراهم میکند تا به نمای بصری بهتری از نحوه جریان آب در قهوه دسترسی پیدا کنید و به همین ترتیب به نشان دادن کانال کمک میکند.
فوارههای یک پرتافیلتر استاندارد همچنین میتوانند باقیمانده قهوه را ایجاد کنند که باعث ایجاد طعمهای منفی روی فنجان میشود، بنابراین نداشتن آنها به جلوگیری از این امر کمک میکند، البته میتوانید فقط جوشها را تمیز کنید.
همین روند تفکر نشان میدهد که یک عکس برهنه به تمام قهوهها اجازه میدهد تا درون فنجان بروند، درحالیکه مواد جامد باارزشی در فوارهها گیر نمیکنند.
من فکر نمیکنم این بهخصوص تأثیر زیادی روی کیفیت فنجان داشته باشد.
آزمایش نشان میدهد دستیابی به دو نسخه حتی یک اسپرسو در هنگام تقسیم شلیک از طریق دو شاخه بسیار دشوار است، به نظر میرسد یک شات برهنه یا دو برابر سازگارتر باشد.
منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna
Naked shot
The naked shot went through a period of extreme popularity that has now somewhat subsided.
This term refers simply to the bottom of the portafilter being drilled out so that the coffee exits directly from the base of the basket and into the cup.
This means that the mesmerizing pour of the espresso can be witnessed.
An initial slo-mo-like exit of very dark liquid transforms into long, rich, flowing streams of espresso.
As this is happening, the colour turns from brown to red and then a rich caramel.
Midway through the shot, the streams converge into one central stream that becomes faster and blonder in colour, before the shot is completed.
It really is rather pretty, if potentially a bit messy. Other than the aesthetics, there are a few benefits to the naked shot.
It does allow you access to a better visual representation of how the water is flowing through the coffee and as such will help indicate channelling.
The spouts of a standard portafilter also have the potential to build up coffee residue, which imparts negative flavours on the cup, so not having them helps to avoid this, though you can, of course, just clean the spouts.
The same thought process suggests that a naked shot allows all the coffee into the cup, with valuable solids not being caught in the spouts.
I don’t think this has a particularly large impact on cup quality.
Testing suggests that it is very hard to achieve two even versions of a single espresso when the shot is split through two spouts, suggesting a naked or a double shot is likely to be more consistent.
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.