آمریکانو و قهوه فیلتری

مقایسه قهوه آمریکانو و قهوه فیلتری

کافه اکسسوری – برای افرادی که درباره قهوه چیز زیادی نمی‌دانند، یک فنجان قهوه فیلتری ممکن است شبیه یک قهوه آمریکانو باشد. بااین‌حال، این دو آمریکانو و قهوه فیلتری واقعاً متفاوت هستند.

تفاوت اساسی آن ساده است: درحالی‌که آمریکانو با افزودن آب به اسپرسو ساخته می‌شود، قهوه فیلتری با یک روش کاملاً متفاوت دم کردن درست می‌شود.

من با دو باریستای متخصص صحبت کردم تا در مورد این دو نوشیدنی و نحوه تهیه آن‌ها بیشتر بدانیم.

آمریکانو چیست؟

آمریکایی با رقیق کردن اسپرسو با آب گرم درست می‌شود. هیچ راهنمای خاصی در مورد مقدار آب گرم اضافه‌شده وجود ندارد.

برخی از افراد ادعا می‌کنند که نسبت اسپرسو به آب ۱: ۲ «استاندارد» است، درحالی‌که دیگران آمریکانوی «کوتاهتر» با نسبت ۱: ۱ را ترجیح می‌دهند.

درواقع، کافی‌شاپ‌ها بسته به شدت اسپرسو و سلیقه مشتریان ممکن است این نسبت را تغییر دهند.

لانگ بلک نوشیدنی محبوب در استرالیا و نیوزیلند است که حاوی همان مواد آمریکانو است.

بااین‌حال، روش تهیه متفاوت است. در یک آمریکانو، آب روی اسپرسو ریخته می‌شود، درحالی‌که در لانگ بلک، برعکس است.

هنگام سفارش آمریکانو در ایتالیا مراقب باشید. چراکه نام‌های دقیق ایتالیایی آمریکانو (caffé americano) و قهوه فیلتری (caffé all’americana) بسیار مشابه هستند.

یک اعتقاد مشهور اما تائید نشده در مورد ریشه آمریکانو این است که آن را باریستاهای ایتالیا برای سربازان آمریکایی در طول جنگ جهانی دوم اختراع کرده‌اند.

سربازان اسپرسوی استاندارد را برای سلیقه خود تلخ و شدید می‌دانستند، زیرا آن‌ها به نوشیدن قهوه فیلتری عادت داشتند.

باریستاها برای دادن قهوه‌ای که بیشتر به ذائقه آن‌ها بخورد، اسپرسوی رقیق‌شده با آب داغ را برای آن‌ها سرو می‌کردند.

امروز در ایالات‌متحده آمریکا، سفارش یک «قهوه سیاه» یک فنجان قهوه فیلتری سیاه برای شما فراهم می‌کند، درحالی‌که رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها در جایی مانند انگلستان به‌احتمال‌زیاد این را به‌عنوان آمریکانو تعبیر می‌کنند.

قهوه فیلتری چیست؟

اسپرسو با مجبور کردن آب پر فشار به سرعت از طریق محلول‌های ریز قهوه ساخته می‌شود.

بااین‌وجود قهوه فیلتری با ریختن آب گرم روی آسیاب قهوه و عبور از یک فیلتر و چکه کردن تهیه می‌شود.

کول توروده قهرمان دو دوره باریستای کانادا و فینالیست دو دوره قهرمانی باریستای جهانی می‌گوید: «قهوه فیلتری با استفاده از دستورالعمل مخصوص آن قهوه برای دستیابی به استحکام که بیان فردی آن را به بهترین وجه نشان می‌دهد، تهیه می‌شود.»

بسته به نوع قهوه مورداستفاده (به‌عنوان‌مثال، منشأ، تنوع و نحوه فرآوری آن)، نتایج می‌توانند به‌طور قابل‌توجهی متفاوت باشند.

کول اضافه می‌کند که تعدادی نسبت و روش دم وجود دارد که می‌توانید با تغییر آن‌ها طعم قهوه را تغییر دهید.

برای قهوه دمی دستورالعمل و نسبت خاصی لازم نیست و گرچه می‌توان آن را با شیر نوش جان کرد، اما این اغلب می‌تواند طعم‌های لطیف قهوه را مخفی کند.

تفاوت چیست؟

کول می‌گوید: «برای ساده کردن تعریف، آمریکانو اسپرسوی رقیق است درحالی‌که یک قهوه فیلتری با یک دستورالعمل عمدی و فردی تهیه می‌شود.»

وی اضافه می‌کند که با توجه تجربه او، مشتریان معمولاً تصور می‌کنند که یک آمریکانو «قویتر» از قهوه فیلتری است.

بااین‌حال، غلظت هر دو نوشیدنی کاملاً به نسبت دم کردن و به‌طور خاص میزان آب مورداستفاده برای رقیق کردن آمریکانو بستگی دارد.

بااین‌حال، برخی از افرادی که قهوه کمتر تجربه می‌کنند ممکن است تصور کنند که این دو یک چیزهستند؛ بنابراین، اگر مشتریانی وارد کافی‌شاپ شما می‌شوند و به نظر می‌رسد از تفاوت این دو نوشیدنی گیج شده‌اند، به آن‌ها آموزش دهید.

این اولین قدم آن‌ها در دنیای قهوه‌های ویژه است.

منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X