واژه نامه قهوه: شات برهنه Naked shot

Naked shot

کافه اکسسوری – شات برهنه Naked shot یک دوره محبوبیت شدید را پشت سر گذاشت که اکنون تا حدودی فروکش کرده است.

این اصطلاح به‌سادگی به قسمت انتهایی فیلتر پرتافیلتر گفته می‌شود تا قهوه مستقیماً از پایه سبد خارج شده و به داخل فنجان برود.

این بدان معناست که می‌توان ریختن مسحورکننده اسپرسو را مشاهده کرد.

یک خروج اولیه slo-mo از مایعات بسیار تاریک به جریان‌های طولانی، غنی و روان اسپرسو تبدیل می‌شود.

همان‌طور که این اتفاق می‌افتد، رنگ از قهوه‌ای به قرمز و سپس یک کارامل غنی تبدیل می‌شود.

در اواسط شات، جریان‌ها به یک جریان مرکزی همگرا می‌شوند که قبل از اتمام شات، سریعتر و بی‌رنگ‌تر می‌شوند.

واقعاً خیلی زیباست، اگر به‌طور بالقوه کمی کثیف باشد. به‌غیراز زیبایی، عکس‌های برهنه چند مزیت دارد. این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا به نمای بصری بهتری از نحوه جریان آب در قهوه دسترسی پیدا کنید و به همین ترتیب به نشان دادن کانال کمک می‌کند.

فواره‌های یک پرتافیلتر استاندارد همچنین می‌توانند باقیمانده قهوه را ایجاد کنند که باعث ایجاد طعم‌های منفی روی فنجان می‌شود، بنابراین نداشتن آن‌ها به جلوگیری از این امر کمک می‌کند، البته می‌توانید فقط جوش‌ها را تمیز کنید.

همین روند تفکر نشان می‌دهد که یک عکس برهنه به تمام قهوه‌ها اجازه می‌دهد تا درون فنجان بروند، درحالی‌که مواد جامد باارزشی در فواره‌ها گیر نمی‌کنند.

من فکر نمی‌کنم این به‌خصوص تأثیر زیادی روی کیفیت فنجان داشته باشد.

آزمایش نشان می‌دهد دستیابی به دو نسخه حتی یک اسپرسو در هنگام تقسیم شلیک از طریق دو شاخه بسیار دشوار است، به نظر می‌رسد یک شات برهنه یا دو برابر سازگارتر باشد.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Naked shot

The naked shot went through a period of extreme popularity that has now somewhat subsided.

This term refers simply to the bottom of the portafilter being drilled out so that the coffee exits directly from the base of the basket and into the cup.

This means that the mesmerizing pour of the espresso can be witnessed.

An initial slo-mo-like exit of very dark liquid transforms into long, rich, flowing streams of espresso.

As this is happening, the colour turns from brown to red and then a rich caramel.

Midway through the shot, the streams converge into one central stream that becomes faster and blonder in colour, before the shot is completed.

It really is rather pretty, if potentially a bit messy. Other than the aesthetics, there are a few benefits to the naked shot.

It does allow you access to a better visual representation of how the water is flowing through the coffee and as such will help indicate channelling.

The spouts of a standard portafilter also have the potential to build up coffee residue, which imparts negative flavours on the cup, so not having them helps to avoid this, though you can, of course, just clean the spouts.

The same thought process suggests that a naked shot allows all the coffee into the cup, with valuable solids not being caught in the spouts.

I don’t think this has a particularly large impact on cup quality.

Testing suggests that it is very hard to achieve two even versions of a single espresso when the shot is split through two spouts, suggesting a naked or a double shot is likely to be more consistent.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

مقایسه قهوه آمریکانو و قهوه فیلتری

آمریکانو و قهوه فیلتری

کافه اکسسوری – برای افرادی که درباره قهوه چیز زیادی نمی‌دانند، یک فنجان قهوه فیلتری ممکن است شبیه یک قهوه آمریکانو باشد. بااین‌حال، این دو آمریکانو و قهوه فیلتری واقعاً متفاوت هستند.

تفاوت اساسی آن ساده است: درحالی‌که آمریکانو با افزودن آب به اسپرسو ساخته می‌شود، قهوه فیلتری با یک روش کاملاً متفاوت دم کردن درست می‌شود.

من با دو باریستای متخصص صحبت کردم تا در مورد این دو نوشیدنی و نحوه تهیه آن‌ها بیشتر بدانیم.

آمریکانو چیست؟

آمریکایی با رقیق کردن اسپرسو با آب گرم درست می‌شود. هیچ راهنمای خاصی در مورد مقدار آب گرم اضافه‌شده وجود ندارد.

برخی از افراد ادعا می‌کنند که نسبت اسپرسو به آب ۱: ۲ «استاندارد» است، درحالی‌که دیگران آمریکانوی «کوتاهتر» با نسبت ۱: ۱ را ترجیح می‌دهند.

درواقع، کافی‌شاپ‌ها بسته به شدت اسپرسو و سلیقه مشتریان ممکن است این نسبت را تغییر دهند.

لانگ بلک نوشیدنی محبوب در استرالیا و نیوزیلند است که حاوی همان مواد آمریکانو است.

بااین‌حال، روش تهیه متفاوت است. در یک آمریکانو، آب روی اسپرسو ریخته می‌شود، درحالی‌که در لانگ بلک، برعکس است.

هنگام سفارش آمریکانو در ایتالیا مراقب باشید. چراکه نام‌های دقیق ایتالیایی آمریکانو (caffé americano) و قهوه فیلتری (caffé all’americana) بسیار مشابه هستند.

یک اعتقاد مشهور اما تائید نشده در مورد ریشه آمریکانو این است که آن را باریستاهای ایتالیا برای سربازان آمریکایی در طول جنگ جهانی دوم اختراع کرده‌اند.

سربازان اسپرسوی استاندارد را برای سلیقه خود تلخ و شدید می‌دانستند، زیرا آن‌ها به نوشیدن قهوه فیلتری عادت داشتند.

باریستاها برای دادن قهوه‌ای که بیشتر به ذائقه آن‌ها بخورد، اسپرسوی رقیق‌شده با آب داغ را برای آن‌ها سرو می‌کردند.

امروز در ایالات‌متحده آمریکا، سفارش یک «قهوه سیاه» یک فنجان قهوه فیلتری سیاه برای شما فراهم می‌کند، درحالی‌که رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها در جایی مانند انگلستان به‌احتمال‌زیاد این را به‌عنوان آمریکانو تعبیر می‌کنند.

قهوه فیلتری چیست؟

اسپرسو با مجبور کردن آب پر فشار به سرعت از طریق محلول‌های ریز قهوه ساخته می‌شود.

بااین‌وجود قهوه فیلتری با ریختن آب گرم روی آسیاب قهوه و عبور از یک فیلتر و چکه کردن تهیه می‌شود.

کول توروده قهرمان دو دوره باریستای کانادا و فینالیست دو دوره قهرمانی باریستای جهانی می‌گوید: «قهوه فیلتری با استفاده از دستورالعمل مخصوص آن قهوه برای دستیابی به استحکام که بیان فردی آن را به بهترین وجه نشان می‌دهد، تهیه می‌شود.»

بسته به نوع قهوه مورداستفاده (به‌عنوان‌مثال، منشأ، تنوع و نحوه فرآوری آن)، نتایج می‌توانند به‌طور قابل‌توجهی متفاوت باشند.

کول اضافه می‌کند که تعدادی نسبت و روش دم وجود دارد که می‌توانید با تغییر آن‌ها طعم قهوه را تغییر دهید.

برای قهوه دمی دستورالعمل و نسبت خاصی لازم نیست و گرچه می‌توان آن را با شیر نوش جان کرد، اما این اغلب می‌تواند طعم‌های لطیف قهوه را مخفی کند.

تفاوت چیست؟

کول می‌گوید: «برای ساده کردن تعریف، آمریکانو اسپرسوی رقیق است درحالی‌که یک قهوه فیلتری با یک دستورالعمل عمدی و فردی تهیه می‌شود.»

وی اضافه می‌کند که با توجه تجربه او، مشتریان معمولاً تصور می‌کنند که یک آمریکانو «قویتر» از قهوه فیلتری است.

بااین‌حال، غلظت هر دو نوشیدنی کاملاً به نسبت دم کردن و به‌طور خاص میزان آب مورداستفاده برای رقیق کردن آمریکانو بستگی دارد.

بااین‌حال، برخی از افرادی که قهوه کمتر تجربه می‌کنند ممکن است تصور کنند که این دو یک چیزهستند؛ بنابراین، اگر مشتریانی وارد کافی‌شاپ شما می‌شوند و به نظر می‌رسد از تفاوت این دو نوشیدنی گیج شده‌اند، به آن‌ها آموزش دهید.

این اولین قدم آن‌ها در دنیای قهوه‌های ویژه است.

منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.