واژه نامه قهوه: نوشیدنی‌های امضا دار Signature drinks

کافه اکسسوری – اصطلاح «نوشیدنی امضا دار»، Signature drinks در دنیای قهوه، منحصر به مسابقات قهرمانی جهانی باریستا است.

از زمان آغاز مسابقه در سال ۲۰۰۰، نوشیدنی باکیفیت در کنار اسپرسو و یک نوشیدنی شیر بخارپز، مهمترین نوشیدنی موردنیاز رقیب بوده است.

این مختصر درواقع بسیار گسترده است و به‌نوعی «کوکتل» مبتنی بر اسپرسو مربوط می‌شود.

یکی از اهداف اصلی نوشیدنی امضا دار، غرق نکردن شخصیت قهوه است بلکه در عوض تکمیل آن برای ایجاد یک نوشیدنی بی‌نظیر است که مواد تشکیل‌دهنده آن را جشن می‌گیرد – به‌خصوص، قهوه.

این سخت است بسیاری از رقبای باریستا شب‌به‌شب تلاش می‌کنند تا ترکیبات غیرقابل نوشیدن را بررسی کنند تا کد را بشکنند. نوشیدنی امضا دار اغلب نمایشی‌ترین عنصر معمول رقابت باریستاست.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Signature drinks

The term “signature drink” is, in the world of coffee, exclusive to the World Barista Championship.

Since the competition’s inception in 2000 the signature drink has been a staple of the round of drinks required of the competitor, alongside espresso and a steamed-milk beverage.

The brief is pretty loose, really, and amounts to some kind of espresso-based “cocktail”.

Alcohol, however, is not allowed (there is a separate competition for this, called Coffee in Good Spirits – often shortened to CIGS).

One of the main goals of a signature drink is not to drown out the character of the coffee but instead to complement it to create a unique drink that celebrates its ingredients – especially, of course, the coffee.

This is hard. Many a barista competitor will have toiled night after night exploring undrinkable combinations until they crack the code.

The signature drink is often the most theatrical element of a barista’s competition routine.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *