کافه اکسسوری – هیچچیز نشاندهنده قهوه در روح آمریکایی بیشتر از خوان والدز و قهوه کلمبیایی کوهستانش نیست.
تصور میشود که قهوه در دهه ۱۵۰۰ به همراه کاهنان Jesuit به کلمبیا رسیدهاند.
صادرات اولین دانه قهوه در سال ۱۸۳۵ با بیش از ۲۰۰۰ کیسه آغاز شد.
اکنون صادرات دانههای قهوه در سراسر جهان به میلیونها کیسه میرسد که حدود ۱۱-۱۴٪ از تولید جهان را تشکیل میدهد.
میتوانید قهوههای ماراگپی، کاتورا، تیپیکا و بوربون که امروزه در کلمبیا رشد میکنند را پیدا کنید.
درحالیکه قهوه برزیل ازنظر حجم در رتبه یک است و کلمبیا مدتهاست که رتبه ۲ را نگه داشته است، اخیراً ویتنام در مقابل کلمبیا قرارگرفته است و آن را به سمت رتبه ۳ بودن میبرد.
البته قهوه ویتنامی روبوستا باکیفیت پایین است، بنابراین تفاوت کیفیت لوبیا مشخص است.
گاهی اوقات قهوه، به دلیل تعادل مناسب و بادی سنگین شناخته میشود.
بهطور انحصاری قهوه عربیکا، در ارتفاعات و در سایه درختان بومی پرورش مییابد و خاک آتشفشانی و آبوهوای خشک شرایط عالی برای رشد را فراهم میکند.
مناطق کشت قهوه
دو نوع منطقه قهوه وجود دارد: منطقه مرکزی و منطقه شرقی.
منطقه مرکزی کلمبیا به “MAM” معروف است.
MAM مخفف Medellin، ارمنستان و Manizales است.
منطقه شرقی کلمبیا یک منطقه کوهستانی در اطراف بوگوتا و بوکارامانگا است.
همه آنها بهواسطه جسمی سنگین و غنی شناخته شدهاند،
اما منطقه شرقی تمایل به اسیدیته کمتری نسبت به منطقه MAM دارد.
در حقیقت، به دلیل تلاش برای افزایش حجم، کیفیت دانه قهوه کلمبیا طی سالهای اخیر بسیار کاهشیافته است.
این هم به فرآیند مربوط میشود و هم با این واقعیت که بیشتر و بیشتر قهوه خارج از,
درحالیکه ممکن است دلالان Supremo و کلمبیایی اکسلسو کلمبیا یکبار معنایی داشته باشند، آنها تا حد زیادی به هم بیربط هستند و دو نوع قهوه از مناطق مختلف کلمبیا به شمار میآیند.
قهوههای دیگر کلمبیا اکنون مناطق خاص رشد میکنند که برخی از این مناطق هاویلا، سانتاندر، پاپایان، نارینو کشت میشوند و به نام همین مناطق شناخته میشوند.
اگرچه در گذشته کلمبیا به دلیل کوکائین و آدمربایی شناختهشده بود، اما اکنون تغییرات زیادی در ذهنیت نسبت به کلمبیا رخ داده است. گردشگری قهوه در کلمبیا رو به افزایش است.;بسیاری از سفرها شامل تورهای هدایتشده به کلمبیا و چندین مناطق اطراف آن ازجمله برزیل، اکوادور و پاناما است و پیادهرویها منظرهای از درختان قهوه را ارائه میدهند.
منبع: I need coffee
تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.