کافه اکسسوری – وقتی به کشورهای مهم قهوه فکر میکنید،
شانس این که نام قهوه ویتنام به ذهن شما برسد کم است.
بااینوجود، در سالهای اخیر، ویتنام رتبههای بالای صادرات قهوه در جهان را به خود اختصاص داده است.
این افزایش سریع از ناشناس ماندن کامل در جهان تولید قهوه به سمت صادرات فعلی آن، این کشور را در کانون یک بحثوجدل اقتصادی جهانی قرار داده است،
زیرا کشورهایی همچون کلمبیا و تانزانیا؛ ویتنام را به دلیل مشارکت در تورم عرضه قهوه و کاهش قیمتها مقصر میدانند.
صعود اخیر ویتنام در جهان قهوه؛ اولین حضور آنان در تجارت نیست.
به گفته اسکات ویلسون از واشنگتنپست قبل از جنگ ویتنام، “صادرکننده اصلی” بود.
استعمارگران فرانسوی در اواخر قرن نوزدهم قهوه را به مناطق مرتفع مرکزی این کشور معرفی کردند؛
چراکه خاک حاصلخیز این منطقه مناسب کشت قهوه است.
برخلاف اروپای شرقی و اتحاد جماهیر شوروی سابق، حکومت کمونیستی در ویتنام تغییری در آن رخ نداده است.
در عوض، دولت کمونیست این کشور گامهای بلندی را برای آزادسازی اقتصادی برداشته است.
تولید قهوه
تولید قهوه ملی تا اواسط دهه ۱۹۹۰ بهطور مداوم در حال رشد بود، اما اکنون این مرحله به نقطه طلای زراعت و کشاورزی قهوه رسیده است.
با توجه به قیمت جهانی قهوه در سطح بسیار شگفتآور، مقدار فزایندهای از فضای رشد در ارتفاعات به بوتههای قهوه اختصاص یافته است، جایی که دههها قبل از آن رونق گرفته بودند.
گفتنی است، میزان تولید قهوه ویتنام در چهار سال تقریباً سه برابر شده است و از ۳.۹۳۸ کیسه قهوه ۶۰ کیلوگرمی صادرشده در ۱۹۹۵ به ۱۱۲۶۴ کیسه ۶۰ کیلوگرمی در سال ۱۹۹۹ رسیده است.
تقریباً تمام قهوههای تولیدشده در ویتنام از نوع Robusta است که یکی از دو گونه اصلی قهوه در جهان را شامل میشود و نوشیدنی مزهای فرومایه با محتوای کافئین بالاتر تولید میکند.
متخصصان قهوه تمایل دارند با این ارزیابی از روبوستا بهعنوان یک قهوه مستقل یاد میکنند، اگرچه در مخلوطهای خاص بهویژه در اسپرسو جایگاه ویژهای دارد.
درحالیکه ویتنام بههیچوجه تنها منبع نوسانهای بازار جهانی نیست، اما نقش عمدهای در افزایش عرضه جهانی قهوه ایفا کرده است.
منبع: I need coffee
تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.