جنس فنجان قهوه و تأثیر آن بر طعم

کافه اکسسوری – نوع و جنس فنجان قهوه نیز بر طعم قهوه تأثیرگذار است و این واقعیتی است که باید به آن توجه کنید.

برای دم‌آوری قهوه شما دانه قهوه و درجه برشته کاری قهوه خود را انتخاب کرده‌اید و قهوه را خریداری نموده‌اید و در کمال آن را دم کرده‌اید.

به نظر می‌رسد همه‌چیز ایدئال است و کار تمام است. ولی این آخر ماجرا نیست؛ چراکه شما قهوه را در فنجانی سرو می‌کنید.

بله درست حدس زده‌اید؛ نوع و جنس فنجان قهوه نیز بر طعم قهوه تأثیرگذار است.

بااین‌حال، انتخاب فنجان مناسب – و مواد مناسب – ازآنچه فکر می‌کنید مهم‌تر است.

برای لذت بردن از فنجان کامل خود، باید اطمینان حاصل کنید که موادی که انتخاب می‌کنید تأثیر نامطلوب در طعم قهوه نداشته باشد.

برای اینکه دریابید که برخی از متداول‌ترین مواد چگونه می‌توانند بر طعم قهوه شما تأثیر می‌گذارند، من با سیلویو چانگ، یک مدرس درجه Q و مؤسس شرکت Unseen Select Co در این خصوص صحبت کردم.

چرا موارد مهم است؟

بیشتر قهوه‌های آماده‌شده در لیوان‌های یکبار مصرف سرو می‌شوند. فقط در انگلیس، ۲.۵ میلیارد از آن‌ها هرسال استفاده می‌شود.

در ساخت آن‌ها ۱.۵ میلیارد لیتر آب تخمین زده می‌شود. درحالی‌که بسیاری از این فنجان‌ها قابل بازیافت هستند.

مصرف‌کنندگان در سراسر جهان بیش از گذشته از تأثیر خریدهای آن‌ها بر محیط‌زیست آگاه هستند.

درنتیجه، بسیاری از افراد روی گزینه‌های قابل استفاده مجدد تمایل دارند؛ اما کدام ماده بهترین است؟

درحالی‌که ترجیحات متفاوت خواهد بود، چند نکته مهم وجود دارد که این ماده را برای نوشیدن قهوه مفید می‌کند.

در حالت ایدئال باید سبک و ماندگار باشد و گرما را به‌خوبی حفظ کند.

همچنین مهم است که با به دام انداختن طعم‌های ماندگار در مواد خود یا ایجاد طعم نامطلوب و نامطلوب خاص خود، روی طعم قهوه شما تأثیر نگذارد.

ما چهار ماده اصلی مورداستفاده در ساخت فنجان قهوه – شیشه، فولاد ضدزنگ، پلاستیک تقویت‌شده و سرامیک را باهم مقایسه کردیم تا ببینیم که هرکدام چطور روی طعم یک فنجان قهوه تأثیر می‌گذارد.

شیشه

تعداد کمی از مواد به‌اندازه شیشه از نظر بصری جذاب هستند. براق و جذاب است و می‌توانید هنگام مصرف آن از نوشیدنی خود لذت ببرید.

اگر فنجان شما از شیشه‌ای گرم و مقاوم در برابر حرارت ساخته شده باشد، مهم نیست که قهوه شما چقدر داغ باشد.

اگر یک فنجان شیشه‌ای دو جداره را انتخاب کنید، آن‌قدر راحت است که بتوانید با دست در همه‌جا قهوه را حمل کنید.

بازیافت شیشه نیز به‌طورکلی بسیار آسان است.

سیلویو می‌گوید: «درحالی‌که فنجان‌های شیشه‌ای روی طعم قهوه تأثیر نمی‌گذارند؛ گرما را همچون فنجان‌های سرامیکی حفظ نمی‌کنند» ازآنجاکه درجه حرارت قهوه روی طعم آن تأثیر می‌گذارد.

خوب است که هنگام نوشیدن، مطمئن شوید که قهوه شما داغ باقی می‌ماند، اما نه مقیاس پذیر.

تحقیقات نشان می‌دهد که تشخیص طعم‌ها و عطرها در زیر ۵۰ درجه سانتی‌گراد سخت‌تر می‌شود، به این معنی که می‌خواهید قهوه خود را تا حد ممکن در بالای این آستانه نگه دارید.

فنجان‌های شیشه‌ای و لیوان‌ها نیز اغلب گرانتر از فنجان‌های سرامیکی، پلاستیکی یا فولادی هستند و درحالی‌که لیوان‌های شیشه‌ای در آشپزخانه یا کافی‌شاپ بسیار عالی به نظر می‌رسند.

اما برای افرادی که می‌خواهند قهوه را با خود جابه‌جا کنند، در حین تهیه، مواد کمتری دارند.

فولاد ضدزنگ

فولاد ضدزنگ تقریباً غیرقابل تخریب است. برخلاف شیشه، گرما را به خوبی حفظ می‌کند، زیرا فلز رسانای طبیعی گرما است و تمیز کردن آن نیز نسبتاً آسان است.

اگرچه می‌تواند از نظر بصری جذاب باشد، اما چربی و اثرانگشت به‌راحتی روی فولاد ضدزنگ ظاهر می‌شود.

فولاد ضدزنگ همچنین دارای طعم فلزی قوی است که می‌تواند بر طعم قهوه شما و همچنین سایر نوشیدنی‌ها تأثیر بگذارد. اگرچه این کار از بین نمی‌رود، اما باگذشت زمان و استفاده مکرر از آن محو می‌شود.

سیلویو خاطرنشان می‌کند اگرچه استیل به‌طورکلی بسیار مقاوم است، اما به‌مرورزمان متخلخل می‌شود.

این بدان معنی است که روغن‌های باقیمانده را از قهوه‌ای که از آن می‌نوشید را جذب می‌کند و باعث می‌شود با گذشت زمان طعم‌ها و بوهای خاصی به خود بگیرد.

وی می‌افزاید: اسیدیته موجود در قهوه می‌تواند باعث شود فلز ضدزنگ به‌مرورزمان تجزیه شود و ذرات میکروسکوپی مواد سمی بالقوه مانند نیکل را آزاد کند.

اگرچه احتمالاً این مسئله برای اکثر افراد مسئله‌ای جدی برای سلامتی ایجاد نمی‌کند، اما سیلویو هنوز توصیه می‌کند که مردم فقط از فنجان‌های استیل ضدزنگ و بطری‌ها برای آب استفاده کنند نه قهوه.

پلاستیک

ازآنجایی‌که ساخت آن ارزان و آسان است، پلاستیک مقاوم در برابر حرارت اغلب برای ایجاد فنجان، بطری و لیوان قهوه استفاده می‌شود.

اگرچه پلاستیک به‌اندازه فولاد ضدزنگ قوی نیست، اما برای قهوه داغ خوب عمل می‌کند.

بااین‌حال، فنجان‌های پلاستیکی معمولاً نسبت به فنجان‌های ساخته‌شده از مواد دیگر، مانند استیل ضدزنگ، دوام کمتری دارند.

علاوه بر این، پلاستیک همچنین می‌تواند بوها و طعم‌های ناخوشایند را به‌مرورزمان به دام بیندازد که در چگونگی طعم قهوه شما تأثیر می‌گذارد.

سیلویو می‌گوید: «درحالی‌که ممکن است بار اول متوجه آن نشوید، درنهایت، شما می‌توانید بگویید که قهوه شما طعم‌های مختلفی دارد.»

سرانجام، پلاستیک نیز ازنظر محیطی بسیار ناخوشایند است و بازیافت آن در برخی مناطق دشوار است.

حتی اگر یک فنجان پلاستیکی خریداری کنید و چندین بار از آن استفاده مجدد کنید، ممکن است درنهایت به محل دفن زباله برود.

سرامیک

فنجان‌های آشامیدنی سرامیکی بسیار محبوب هستند، زیرا ارزان و سبک هستند و گرما را به‌خوبی حفظ می‌کنند.

آن‌ها همچنین هیچ تأثیری در طعم مایع موجود در داخل خود ندارند و این باعث می‌شود آن‌ها برای قهوه ایدئال شوند.

لیوان‌های سرامیکی نیز به‌طورکلی ضد آب هستند و رنگ و طراحی خود را به‌خوبی حفظ می‌کنند.

سیلویو می‌گوید: «سرامیک هنوز بهترین گزینه برای قهوه است، زیرا دارای تمام خصوصیات مثبت سایر مواد است و هیچ‌کدام از این اشکالات را ندارد.»

در این میان طیف گسترده‌ای از مواد وجود دارد که می‌توانید انتخاب کنید.

درحالی‌که برخی ممکن است ازنظر بصری جذاب‌تر باشند و یا گرما را بهتر از سایرین حفظ کنند، اولویت شما باید انتخاب گزینه‌ای پایدار باشد که قهوه شما را گرم نگه دارد و بهترین طعم ممکن را بچشد.

منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *