کافه اکسسوری – طعم قهوه کاسنی برشته مانند قهوه است اما طعم و مزهای دارد که بهطورمعمول کمی مغذی یا چوبی توصیف میشود، بسته به نوع گیاه، میتواند طعم تلخ غالب وجود داشته باشد.
وقتی قهوه عربیکا بوداده با کاسنی در یک فنجان از طعم و مزه ۷۰:۳۰ مخلوط شود تا حد امکان به بوی قهوه بوداده نزدیک میشود.
هرروز صبح همیشه با یک فنجان قهوه گرم شروع میشود. اخیراً خاطرات خانوادگی مربوط به دهه ۱۹۸۰ و استفاده از کاسنی در قهوه را به یادم آورد.
من در مورد نقش کاسنی در قهوه کنجکاو شدم، بنابراین پس از تحقیق در خانواده، متوجه شدم که ترکیبی از ۷۰٪ عربیکا و ۳۰٪ کاسنی برشتهشده را مینوشیدیم.
امروز، ۴۰ سال بعد، تصمیم گرفتم طعم قهوه و کاسنی خانوادهام را دوباره از نو درست کنم.
این بار من میخواستم از ابتدا با استفاده از کاسنی تازه پرورشیافته از حیاط پشتی خودم شروع کنم.
کاسنی چیست؟
تنوع گیاهی که من استفاده کردم “گیاه کاسنی Spadona” است که ازنظر گیاهان بهعنوان “Cichorium intybus” طبقهبندی میشود.
از برگها بهصورت خام در سالاد استفاده میشود یا بهعنوان سبزیجات پخته میشود.
ریشه را میتوان بوداده و بهعنوان جایگزین قهوه در مخلوط استفاده کرد. هر دو طعم تلخی دارند. ریشه بهطور کامل ۲-۱ / ۲ ماه طول میکشد و دو بار در هفته به آب کافی احتیاج دارد.
مرحله نخست: ریشهها را برداشته و گیاه را بشویید
بعد از ۲-۱ / ۲ ماه گیاه را از ریشه جدا کنید و ریشهها را بردارید، ریشهها را با دقت بشویید تا سطح ریشه صاف شود. سپس ریشهها را به مدت یک روز در آفتاب خشک کنید تا محتوای رطوبت آن پاک شود.
یک گیاه حدود ۱۰۰ گرم کاسنی برشتهشده میدهد که برای ۷ فنجان قهوه کافی است، هر فنجان تقریباً ۱۰ تا ۱۵ گرم پودر کاسنی برشتهشده نیاز دارد.
مرحله دوم: ریشه کاسنی را برش دهید و خشک کنید
روز بعد ریشههای خشکشده را به برشهای ضخیم ۵ میلیمتری تقسیم کنید و یک روز کامل آن را خشک کنید تا از رطوبت باقیمانده خلاص شود.
مرحله سوم: کاسنی را تفت دهید
ریشه کاسنی خرد و خشکشده را با یک ورق کاغذ پخت روی سینی فر قرار دهید.
ریشههای خشکشده را در فر از قبل گرم شده با دمای ۲۲۰ درجه فارنهایت به مدت ۳۰ دقیقه تفت دهید.
ریشهها را از نزدیک تماشا کنید زیرا ممکن است به دلیل کیفیت ریشه یا رطوبت آنها بسوزد.
بعد از ۳۰ دقیقه دما را تا ۱۸۰ درجه سانتیگراد کم کنید و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر تفت دهید. برشهای ریشه رنگ قهوهای تیره دارند.
ممکن است چند برش وجود نداشته باشد اما جای نگرانی نیست. برشهای کاسنی برشتهشده را برداشته و بگذارید تا خنک شوند.
مرحله چهارم: کاسنی را خرد کنید
با استفاده از آسیاب قهوه ریشه کاسنی برشتهشده را به یک پودر خوب و متوسط درشت خرد کنید.
مرحله پنجم: قهوه را خرد کنید
دانههای قهوه عربیکا متوسط بوداده را خرد کنید و کمی بیشتر به یک پودر ریز تبدیل کنید.
مرحله ششم: کاسنی را با قهوه مخلوط کنید
برای دم کردن قهوه از یک روش قطرهای یا یک روش فیلتری استفاده کنید. برای ترکیب خود از ۷۰٪ قهوه و ۳۰٪ کاسنی بوداده استفاده کنید.
مرحله هفتم: سرو کنید و لذت ببرید
قهوه عربیکا فیلتری را با مخلوط کاسنی مخلوط شده در یک فنجان بریزید. در صورت لزوم شیر و شکر را اضافه کنید. ترکیبی دوست داشتنی از قهوه بوداده عربیکا با کاسنی بوداده.
منبع I need coffee
تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.