تأثیر قهوه بر مغزهای کم‌خواب

کم‌خواب

کافه اکسسوری – قهوه حاوی معجزات بی‌شماری است، اما توانایی انجام عمل جراحی مغز یا حتی کار با وسیله نقلیه موتوری در سطح بالا درحالی‌که کم‌خواب است ممکن است در این موارد نباشد.

تحقیقات جدید از آزمایشگاه خواب و یادگیری در دانشگاه ایالتی میشیگان نشان داده است که اگرچه کافئین معادل حدود دو فنجان قهوه کافئین دار ممکن است به افراد کم‌خواب کمک کند تا هوشیاری را در کارهای ساده بهبود بخشند، اما برای کمک به افراد در انجام کارهای پیچیده‌تر فایده‌ای ندارد.

برای این مطالعه که در جدیدترین نسخه مجله روانشناسی تجربی: یادگیری، حافظه و شناخت منتشرشده است، از ۲۷۵ شرکت‌کننده خواسته شد که کار ساده و پیچیده‌تری را انجام دهند. سپس آن‌ها به‌طور تصادفی انتخاب شدند که یا در خانه بخوابند یا یک‌شب کم‌خواب را زیر نظر آزمایشگاه بگذرانند. صبح روز بعد ۲۰۰ میلی‌گرم کافئین به شرکت‌کنندگان داده شد تا دوباره این دو کار را انجام دهند.

این تحقیق نشان داد که گروه کم‌خواب در هر دو وظیفه عملکرد ضعیف‌تری دارند. درحالی‌که کافئین در انجام کار ساده به عملکرد آن‌ها کمک می‌کرد، اما تأثیر کمی بر کار پیچیده‌تر داشت که شامل یک سری مراحل است که باید به ترتیب و بدون تکرار انجام شود.

نتایج تحقیقات Fenn

Fenn می‌گوید: «کافئین ممکن است توانایی بیدار ماندن و انجام یک کار را بهبود بخشد، اما برای جلوگیری از انواع خطاهای رویه‌ای که می‌تواند باعث مواردی مانند اشتباهات پزشکی و تصادفات رانندگی شود، کار زیادی نمی‌کند.»

تحقیقات MSU به دنبال مطالعه اخیر آلمان در مورد کمبود خواب، کافئین و عملکرد شناختی نشان داده است که مصرف متوسط ​​قهوه ممکن است برخی از عواقب شناختی کاهش خواب در طی چند روز را کاهش دهد. بااین‌حال، این مطالعه همچنین نتیجه گرفت که فواید کافئین در قهوه محدود است و نمی‌تواند با چیز واقعی رقابت کند.

«کافئین باعث افزایش انرژی، کاهش خواب‌آلودگی و حتی می‌تواند باعث بهبود خلق‌وخو شود، اما کاملاً جایگزین یک‌شب کامل خواب نمی‌شود.»

«اگرچه ممکن است افراد احساس کنند که می‌توانند با کافئین با کمبود خواب مبارزه کنند، اما عملکرد آن‌ها در کارهای سطح بالاتر هنوز مختل خواهد شد. این‌یکی از دلایلی است که کمبود خواب می‌تواند بسیار خطرناک باشد.»

منبع: daily coffee news

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

ویژگی های قهوه ی لیبریکا -۲

قهوه ی لیبریکا

کافه اکسسوری – بیش از ۱۲۰ گونه شناسایی‌شده در تیره قهوه وجود دارد. تولیدکنندگان، بازرگانان، رسترها، باریستاها و مصرف‌کنندگان عمدتاً با دو مورد از این موارد آشنا می‌شوند: عربیکا و روبوستا. بااین‌حال، گونه سوم پس‌ازاین دو وجود دارد که عمدتاً در جنوب شرقی آسیا رشد می‌کند: قهوه ی لیبریکا که امروزه این‌گونه اصلی‌ترین گونه از قهوه است که در مالزی و فیلیپین رشد می‌کند.

وضعیت قهوه ی لیبریکا در امروز

حدود ۲۰ سال پیش، لیبریکا حضور کمتری در بازار جهانی قهوه داشت و عمدتاً در قهوه فوری مورداستفاده قرار می‌گرفت.

پاچیتا می‌گوید: «لیبریکا با روبوستا مخلوط شده بود زیرا کشاورزان خریداری برای آن نداشتند. غالباً، آن‌ها این ترکیب را به تولیدکنندگان محلول قهوه مانند نستله یا کسانی که معمولاً روبوستا می‌خریدند می‌فروختند.»

بااین‌حال، او اضافه می‌کند که تلاش‌ها در اوایل قرن ۲۱ به محبوبیت این‌گونه در فیلیپین کمک کرد.

علاوه بر این، واردات عربیکا به مناطقی از جنوب شرقی آسیا – یعنی مالزی و فیلیپین – می‌تواند گران باشد. ازآنجاکه لیبریکا به‌صورت محلی رشد می‌کند، اغلب به‌راحتی در دسترس بوده و به‌طور قابل‌توجهی مقرون‌به‌صرفه تر است.

امروزه، لیبریکا در بازار جنوب شرقی آسیا موقعیت خوبی دارد. پاکیتا خاطرنشان می‌کند که این می‌تواند تا حدی به دلیل تقاضای ایجادشده توسط دین باشد. او می‌گوید: «مالزی و اندونزی عمدتاً [کشورهای] مسلمان هستند. بعد از نماز، [نوشیدن قهوه اغلب] بخشی از برنامه معمول است.»

چه آینده‌ای برای قهوه ی لیبریکا می‌توان متصور بود؟

در سراسر جهان، برداشت لیبریکا در حال تغییر و بهبود است. سال گذشته، بورنئو اولین سمپوزیوم قهوه خود را با محوریت تخصصی لیبریکا برگزار کرد و حتی یک مسابقه تفت دادن لیبریکا نیز برگزار کرد.

بااین‌حال، گونزالو خاطرنشان می‌کند که درست مثل عربیکا، تولید لیبریکای خاص یا باکیفیت می‌تواند دقیق باشد. «تنها راه غلبه بر مفاهیم منفی مرتبط با لیبریکا این است که دوستداران قهوه خاص این فرصت را داشته باشند که لیبریکا را میل کنند. برای این اتفاق، رستری های قهوه تخصصی پیشرفته باید قهوه‌های لیبریکا تولیدشده تحت پروتکل‌های ویژه را در پیشنهاد‌های خود قرار دهند.»

این مورد ممکن است موردتوجه برخی از رستری‌ها و کافه‌های موج سوم باشد، خصوصاً کسانی که بیشتر به انواع و فرآیندهای نادرتر و غیرمعمول علاقه‌مند هستند.

کشت قهوه ی لیبریکا در کنار گیاهان دیگر

برای تولیدکنندگان، کشت قهوه ی لیبریکا طیف وسیعی از مزایا را دارد. این محصول در کنار مقاومت در برابر بیماری‌ها و آفات، در میان سایر محصولات نیز رشد خوبی دارد و به کشاورزان اجازه می‌دهد تا برای پایداری بیشتر آنچه را که می‌کارند، تنوع ایجاد کنند.

پاچیتا می‌گوید: «شما حتی می‌توانید لیبریکا را در میان درختان میوه دیگر بکارید. به‌خصوص موز، پاپایا و آناناس با قهوه به‌خوبی رشد می‌کنند، بنابراین محصولات همراه خوبی هستند. بادام‌زمینی همچنین خوب است؛ چراکه نیتروژن موجود در خاک را ثابت می‌کند.»

بعلاوه، تغییر اقلیم به این معنی است که بسیاری از زمین‌های مناسب گیاهان عربیکا (که دارای درجه حرارت موردنیاز دقیق هستند) غیرقابل استفاده می‌شوند. برای تولیدکنندگان در این مناطق، سرمایه‌گذاری در محصول قوی‌تر می‌تواند تنها گزینه باشد. قهوه لیبریکا حتی ثابت کرده است که در بعضی مناطق مقاوم‌تر از روبوستا است – سیستم ریشه آن عمیق‌تر می‌شود و می‌تواند در انواع مختلف خاک رشد کند.

مشخصات جام منحصربه‌فرد قهوه ی لیبریکا ، انعطاف‌پذیری بالا و سابقه داستانی، آن را به یک گزینه جدید جذاب برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان تبدیل کرده است. در عصر مشکلات و نگرانی‌ها، این می‌تواند یک فرصت نادر باشد. بااین‌حال، آیا این به‌عنوان یک راه‌حل عمل می‌کند یا نه باید منتظر ماند.

منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.