کافه اکسسوری – همهگیری Covid-19 کل زنجیره تأمین قهوه را تحت تأثیر قرار داده است. کافیشاپها در سراسر جهان مجبور شدهاند درهای خود را ببندند، رستورانها تمرکز جدیدی را بر روی برنامههای خریدوفروش آنلاین آغاز کردهاند و مصرفکنندگان بیش از هر زمان دیگری در خانه قهوه مینوشند. بااینحال، برای برخی در بخش قهوه، مهمترین مسائل لجستیکی با حملونقل و کیفیت قهوه سبز به وجود آمده است. تأخیر در مزارع و بندرها به یک نگرانی بزرگ برای تولیدکنندگان، خریداران و رسترها در سراسر جهان تبدیلشده است.
قهوه محصولی است که باید سریع ارسال شود. تأخیر در روزها، هفتهها یا حتی ماهها، بهویژه برای قهوههای خاص، میتواند تأثیر منفی بر کیفیت قهوه داشته باشد و درنتیجه مسائل پیشبینینشده ایجاد شود. این بهنوبه خود، تأثیر زیادی بر همه افراد در زنجیره تأمین دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد برخی از مشکلات تولیدکنندگان و بررسی بهترین روش برای حفظ کیفیت قهوه سبز در این اوقات نامشخص، با دو تولیدکننده قهوه برنده جایزه صحبت کردم. ادامه مطلب را بخوانید تا از صحبتهای آنها مطلع شوید و از اهمیت بستهبندی خوب قهوه در هنگام حملونقل مطلع شوید.
این تأخیرها چگونه روی قهوه سبز تأثیر میگذارند؟
دو عامل خطر اصلی وجود دارد که بر کیفیت قهوه سبز در ذخیرهسازی تأثیر میگذارد: رطوبت و دما.
رطوبت
اگر تولیدکننده بستهبندی قهوه ضعیف یا بسیار نفوذپذیر را انتخاب کند، رطوبت موجود در محیط خارج میتواند بهراحتی باعث جمع شدن رطوبت در دانههای سبز شود و کیفیت آن را به خطر میاندازد یا کاهش دهد.
سطح زیاد رطوبت بهطور غیرمنتظرهای میتواند مسئله لجستیکی را برای کباب کنندهها ایجاد کند (بهعنوانمثال قهوههایی با سطح رطوبت ۱۳ تا ۱۵٪، به مشخصات رست متفاوت با قهوههایی با رطوبت ۱۰ تا ۱۲٪ نیاز دارند). همچنین میتوانند باعث ایجاد کپک شوند.
آرتورو میگوید که رطوبت بالا باعث «خطر بزرگ» میشود و بهطور بالقوه «قهوه را خراب میکند» و به این معنی است که تولیدکنندگان «قادر به فروش با قیمت بالا نیستند». این بدان معناست که تولیدکننده علیرغم مقدار تلاش و هزینهای که برای رشد محصول خود سرمایهگذاری کردهاند، درآمد احتمالی خود را از دست میدهد. اساساً امنیت مزرعه آنها ازنظر اقتصادی کمتر است.
استفاده از بستهبندی قهوه قابلانعطاف پذیری کاملاً مهروموم شده، مانند کیسههای GrainPro، به تولیدکنندگان این امکان را میدهد تا خطر افزایش رطوبت در قهوه سبز را به حداقل برسانند. در صورت بستهبندی صحیح، این کیفها به مبارزه با این مشکلات حتی در تأخیر حملونقل یا مدتزمان طولانی «انتظار» در بندرها کمک میکنند.
درجه حرارت
بااینحال، ویلفورد به من میگوید که بزرگترین خطر با این تأخیرها لزوماً قرار گرفتن در معرض رطوبت بیشازحد نیست، بلکه به دلیل افزایش یا ناپایداری درجه حرارت این قهوهها است.
وی میگوید کیسههای پلاستیکی هرمتیک بهترین راه برای حفظ سطح رطوبت مناسب است، اما به مبارزه با دمای بالا کمک نمیکنند. وی میگوید: «اگر [قهوه را در] یک کیسه هرمتیکی در منطقهای که درجه حرارت آن ۳۵ درجه سانتیگراد است قرار دهید، هیچ تأثیری برای کیفیت نخواهد داشت بهغیراز حفظ رطوبت».
آرتورو موافق است: «این واقعاً بد است. بهعنوانمثال حتی اگر از کیسه GrainPro استفاده میکنید، این دمای بالا بر [کیفیت] قهوه تأثیر میگذارد.»
چگونه کیفیت قهوه سبز در طول حملونقل را حفظ کنید
آرتورو میگوید که استفاده از بستهبندی هرمتیک یک روش عالی برای حفظ کیفیت قهوه سبز است. وی میگوید: «این ماده از قهوه تحت تأثیر رطوبت محافظت میکند و به لوبیا عمر طولانیتری میبخشد، زیرا قادر به نفس کشیدن است و رطوبت کنترل میشود.»
او میگوید که تقریباً ۸۵٪ از تولیدات خود را در کیسههای GrainPro فوقالعاده هرمتیک بستهبندی میکند.
بااینحال، ویلفورد برای به حداکثر رساندن کیفیت قهوه خود در هنگام نگهداری میگوید هیچ جایگزینی برای ظروف یخچالی وجود ندارد. او به من میگوید که بسیاری از محصولات برتر Geisha خود را در کیسههای کوچک خلأ در داخل آسترهای GrainPro برای صادرات بستهبندی میکند و آنها را در ظروف کنترلشده آبوهوا حمل میکند.
تا زمانی که Covid-19 ادامه یابد، تأخیرهای حملونقل وجود دارد. بدترین حالت ممکن است به پایان رسیده باشد، اما در زمان نوشتن مقاله، وضعیت هنوز حلنشده است. تأثیر آن همچنان در کل زنجیره تأمین قهوه، از جمله تولیدکنندگان، بازرگانان، خریداران و رسترها احساس میشود.
بنابراین، برای حفظ کیفیت قهوه سبز، مهم است که تولیدکنندگان قهوه بیش از هر زمان دیگری به حملونقل، بستهبندی و ذخیرهسازی توجه کنند. این به آنها کمک میکند تا قهوه خود را در برابر شرایط نامطلوب و تأخیر محافظت کنند.
منبع: perfect daily grind
تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.