کاهش معنادار کافی‌شاپ‌ها در اروپا

کافی‌شاپ‌ها در اروپا

کافه اکسسوری – تقریباً نیمی از ۴۰ کشور اروپایی که در آخرین گزارش بازار پورتال جهانی قهوه Allegra مشخص شده‌اند، در سال گذشته به دلیل COVID-19 در تعداد کافی‌شاپ‌ها کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته‌اند و در سال جاری حدود ۳۰٪ فروش کافی‌شاپ‌ها در اروپا افت چشمگیری داشته است.

زنجیره‌های بزرگی مانند Costa Coffee، McCafé و Starbucks بیشترین مقاومت را در برابر بیماری همه‌گیر کرونا نشان دادند، زیرا هرکدام رشد متوسط ​​تعداد کافی‌شاپ‌ها را گزارش کردند. با بیش از ۸۷۰۰ مغازه، این سه زنجیره در حال حاضر حدود ۲۲٪ از کل بازار قهوه اروپا را تشکیل می‌دهند، درحالی‌که بزرگترین زنجیره اروپا اکنون ۴۸٪ از کل بازار قهوه اروپا را کنترل می‌کنند.

روند مشابهی که در آن رشد زنجیره‌های بزرگ از زنجیره‌های کوچکتر و کافی‌شاپ‌های مستقل پیشی می‌گیرد، در ایالات‌متحده مشاهده شده است که نام‌های Dunkin و Starbucks از هر سه ویترین قهوه به دو مورد کاهش‌یافته است.

تعداد زیادی از بزرگترین بازارهای کافی‌شاپ اروپا در تعداد کافی‌شاپ‌های مارک‌دار انقباضات ناخوشایند را شاهد بوده‌اند که با خسارات خالص ۸.۸٪ در اسپانیا ۶.۸٪ در ترکیه، ۳.۱٪ در آلمان و ۱.۹٪ در انگلیس، روبرو هستند.

به‌طورکلی، ۱۸ کشور از ۴۰ کشور اروپایی پس از یک دهه رشد مداوم کافی‌شاپ در سراسر قاره، خالص تعداد کافی‌شاپ‌ها را گزارش کردند.

انتشار گزارش کافی‌شاپ‌ها در اروپا

جفری یانگ، بنیانگذار و مدیرعامل گروه آلگرا، در انتشار گزارشی با عنوان Project Café Europe 2021 گفت: «ما در زمان‌های بسیار نامشخص و دشواری به سر می‌بریم و رکود کافی‌شاپ‌های اروپایی به دلیل Covid-19 عمیق شده است.»

نوشیدن قهوه در سراسر اروپا همچنان بخش عمده‌ای از سبک زندگی است و ما انتظار داریم بازار در سال ۲۰۲۲ – یا حتی به‌طور بالقوه در سال ۲۰۲۳ به سطح قبل از همه‌گیری بازگردد.

درحالی‌که بسیاری از کشورهای اروپای غربی از این بیماری رنج می‌بردند، همان‌طور که خرده‌فروشان مستقل کوچکتر نیز متحمل رنج شدند، محققان مناطق رشد کافی‌شاپ را در طول سال ۲۰۲۰، به‌ویژه در مناطق قهوه در شرق اروپا پیدا کردند.

بیشترین رشد در تعداد کافی‌شاپ‌ها در لیتوانی (۸/۳۴ درصد)، رومانی (۸/۲۹ درصد) و قزاقستان (۳/۲۰ درصد) بوده است. روسیه آمار بیشترین تعداد خالص کافی‌شاپ‌های جدید را در اختیار دارد که توسط زنجیره خدمات سریع Coffee Like هدایت می‌شود.

منبع: daily coffee news

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

تأثیرات سبد فیلتر قهوه بر طعم

سبد فیلتر قهوه

کافه اکسسوری – وقتی به آنچه در طعم و مشخصات قهوه شما تأثیر می‌گذارد فکر می‌کنید، احتمالاً نسبت دم، اندازه آسیاب، دمای آب و کیفیت آب را در نظر می‌گیرید؛ اما آیا می‌دانید که شکل سبد فیلتر شما می‌تواند بر طعم قهوه شما نیز تأثیر بگذارد؟

در این مقاله در مورد چگونگی تأثیر هندسه یک سبد قهوه ساز یا ریختن بر روی نگهدارنده فیلتر در فنجان روزانه شما بیشتر صحبت می‌کنیم.

بررسی تأثیر شکل سبد فیلتر

پروفسور ویلیام ریستن پارت مدیر مرکز قهوه UC دیویس است، جایی که او در مورد روش‌های دم کردن بهتر فیلتر قهوه تحقیق می‌کند.

او می‌گوید که اکثر کارخانه‌های تولیدکننده دستگاه‌های قهوه ساز، دارای یک سبد ته صاف یا نیمه مخروطی هستند.

وی می‌گوید: «به‌طور تقریبی، نیمی از آن‌ها ته تخت و تقریباً نیمی از آن‌ها نیمه مخروطی هستند. بااین‌حال، آنچه از دست رفته است، هرگونه داده سخت برای پشتیبانی از هر نوع تجزیه‌وتحلیل بهتر است. یکی از سؤالاتی که ما می‌پرسیم این است: آیا باید نسبت دم را نسبت به نیمه مخروطی ته قیف مقایسه کنیم؟»

اما چگونه می‌توان تشخیص داد که کدام یک دم‌کرده بهتری ایجاد می‌کند؟ ارزیابی و مقایسه کیفیت دشوار است.

انجمن تخصصی قهوه (SCA) یک نمودار کنترل دم آوری ارائه می‌دهد که ریستین پارت به من می‌گوید از او برای کمک به ارزیابی مشخصات دم استفاده می‌کند؛ اما او یادآور شد که این اقدام خالی از اشکال نیست.

وی افزود: «در صورت وجود، در خواص حسی قهوه قطره‌ای چه تفاوتی وجود دارد که شما از یک سبد فیلتر ته صاف یا نیمه مخروطی استفاده می‌کنید؟ ما یک سری تست‌های حسی را کنار هم قرار داده‌ایم تا سعی کنیم به سؤال پاسخ دهیم. ایده اصلی این است که از همه‌چیز به‌طور یکسان استفاده شود: همان قهوه، اندازه خردشده، دمای آب یکسان، همه‌چیز یکسان، به‌جز هندسه سبد».

تیم او دریافت که شکل سبد تفاوت دارد. او می‌گوید: «ازنظر ارزیابی حسی، شکل سبد حتی ممکن است تأثیر بارزتری نسبت به‌اندازه آسیاب داشته باشد.»

چرا سبد فیلتر اهمیت دارد

دم کشیدن قهوه اساساً یک تمرین کنترل‌شده در تغییرات شیمیایی است. وقتی یک فنجان قهوه درست می‌کنیم، ما مولکول‌ها را تشویق می‌کنیم که از مواد جامد قهوه به داخل آب بروند.

ماهیت جریان سیال از طریق محیط متخلخل (محلول قهوه) تحت تأثیر شکل ظرف آن (سبد) است. ظرف بر میزان انتقال جرم رخ‌داده تأثیر می‌گذارد و به‌عبارت‌دیگر، بر میزان استخراج تأثیر می‌گذارد.

اگر یک سبد کف صاف دارید، آب آن را به وسط می‌زند، به‌طور شعاعی گسترش می‌یابد و سپس از طریق یک سوراخ یا سوراخ‌های متعدد در وسط خارج می‌شود.

اگر یک‌شکل نیمه مخروطی داشته باشید که از وسط به آن برخورد می‌کند، این الگوی جریان متفاوت است. این خیلی شعاع گسترده‌ای نمی‌یابد.

البته راه‌های زیادی وجود دارد که باریستاها جریان آب را تغییر می‌دهند تا بر مشخصات نهایی قهوه شما تأثیر بگذارد.

هنگام ریختن آب، روش‌های مختلف ریختن وجود دارد ازجمله ریختن دایره‌ای، تک ریختن، ریختن پالس و بسیاری دیگر.

تولیدکنندگان روش‌های مورد تأیید SCA بر توزیع آب به‌طور مساوی در بستر قهوه تمرکز می‌کنند تا حتی استخراج و محدودیت نوسانات دما را تقویت کنند.

تحقیقات مرکز قهوه نشان می‌دهد که بین مشخصات قهوه که در یک سبد کف تخت ساخته‌شده و یک سبد مخروطی وجود دارد، تفاوت وجود دارد و نشان می‌دهد که این امر ناشی از روش‌های مختلف عبور آب از بستر قهوه است؛ اما می‌توان با تغییر روش ریختن، جریان آب و درنتیجه دم نهایی را تغییر داد.

کدام شکل سبد بهترین است؟

بنابراین، از کدام شکل سبد استفاده کنیم؟ مانند بسیاری از چیزهای موجود در قهوه، این امر، یک ترجیح شخصی است.

تهیه یک فنجان خوب قهوه به بسیاری از متغیرهای مرتبط است. ممکن است انتخاب شکل سبد شما مهم‌ترین عامل در تعیین مشخصات یک قهوه نباشد، اما شواهد نشان می‌دهد که نقش مهمی دارد.

بنابراین اگر در فکر خرید یک دستگاه جدید هستید یا مطمئن نیستید که چه روشی را باید در کافی‌شاپ ویژه محلی خود سفارش دهید، هنگام انتخاب خود شکل سبد فیلتر را در ذهن داشته باشید.

منبع: perfect daily grind

نوشته سیرا بورگس-یئو

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.