واژه نامه قهوه: لاته آرت Latte art

Latte art

کافه اکسسوری – الگوهای تزئینی یا لاته آرت Latte art که سطح سفید قهوه تازه آماده شده شما را آراسته‌اند، معمول‌تر شده‌اند.

این شکوفایی نهایی در تهیه قهوه اغلب به یک نوشیدنی دلالت می‌کند که کارکنان می‌دانند چه‌کاری انجام می‌دهند و همچنین در مورد تهیه قهوه مراقبت کرده‌اند.

مطالعه‌ای که من با روانشناس آزمایشی دانشگاه آکسفورد، چارلز اسپنس نشان داد که مشتریان مایل به پرداخت هزینه بیشتری برای یک قهوه با لاته آرت هستند، لزوماً به این دلیل که فکر می‌کنند ازنظر کیفی بهتر است.

اما به این دلیل که تشخیص می‌دهند انرژی و کار بیشتری صرف شده است این توهم وجود دارد که یک فنجان زیبا همیشه یک فنجان خوب است.

ظاهر آن مطمئناً نشان‌دهنده شیر بخارپز است، اما در مورد کیفیت قهوه موجود در آن بسیار کم به ما می‌گوید.

تسلط بر هنر لاته دشوار است و عملکردهایی که باریستاها قادر به‌سادگی با ریختن شیر بخارپز شده در قهوه؛ بسیار قابل‌توجه است.

مسابقات جهانی هنر لاته هرگز نتوانسته جمعیتی قابل‌توجهی را به خود جلب کند.

دو روش اصلی ریختن آزاد و اچ است.

ریختن آزاد مستلزم ریختن شیر بخارپز به اسپرسو و الگویی است که بدون ابزار اضافی ایجاد شده است.

این مسئله به زمان، مهارت، موقعیت و کیفیت بخار شیر بستگی دارد.

اچینگ به شما امکان می‌دهد با استفاده از ابزاری بسیار شبیه خلال‌دندان روی سطح خود نقاشی کنید و ترکیبی از این دو می‌تواند الگوهای خیره‌کننده‌ای ایجاد کند.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Latte art

Patterns adorning the surface of your freshly prepared flat white have become ever more commonplace.

This final flourish in coffee preparation often signifies to a drinker that staff know what they are doing and that they have taken care over the making of the coffee.

A study I worked on with the Oxford University experimental psychologist Charles Spence indicated that customers are willing to pay more for a coffee with latte art, not necessarily because they think it is qualitatively any better, but because they recognize that more energy and craft have gone into the preparation of the drink.

The flipside of this is the illusion that a beautiful cup is always a good cup.

The appearance certainly indicates well-steamed milk, but it tells us very little about the quality of the coffee within.

Latte art is hard to master, and the feats certain baristas are capable of simply by pouring steamed milk into coffee can be quite remarkable.

The World Latte Art Championship never fails to draw a crowd.

The two main methods are free pouring and etching.

Free pouring requires that steamed milk be poured into the espresso and a pattern created with no additional tools.

It is a matter of timing, skill, positioning, and milk-steaming quality.

Etching allows you to draw on the surface using a tool a lot like a toothpick.

A combination of the two can yield stunning patterns.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

تاریخچه و فرهنگ قهوه اتیوپی

فرهنگ قهوه اتیوپی

کافه اکسسوری – وقتی بیشتر مردم درباره اتیوپی صحبت می‌کنند، بلافاصله به قهوه فکر می‌کنند. شاید شما هم شنیده باشید که اتیوپی محل تولد قهوه یا حداقل کشف آن بوده است. در این مقاله ما در مورد علف اتیوپی گله بز کلدی، مناطق قهوه اتیوپی و تمام طعم‌های فوق‌العاده آن‌ها و مراسم و فرهنگ قهوه اتیوپی – که هنوز هم بعد از صدها سال زنده مانده است – صحبت خواهیم کرد.

کالدی و بزهای او

فرهنگ قهوه اتیوپیاین فقط یک تنوع در داستان کالدی است: بیش از هزار سال پیش، کالدی، بزهایش را دید که به طرز عجیبی عمل می‌کنند. گفته می‌شد تقریباً روی پاهای عقب خود رقصیده‌اند.

پس از تحقیقات بیشتر، وی دید که آن‌ها در حال خوردن گیلاس قرمز برخی از بوته‌های وحشی هستند. جالب، من برخی از انواع توت‌ها را امتحان کردم و خیلی زود فهمیدم چرا بزهای او در حال رقصیدن هستند.

او چندین توت جمع کرد، آن‌ها را نزد همسرش برد و او آن‌ها را دید و کلدی را برای دیدن راهبان به خانقاه فرستاد.

راهب آن‌ها را کار شیطان اعلام کرد. صومعه خیلی زود با رایحه قهوه بوداده پر شد و راهبان برای یافتن منبع از اتاق‌های خود بیرون آمدند.

راهبان در تلاش برای تمیز کردن امرا، آن‌ها را خرد کردند و برای حفظ آن‌ها، آن‌ها را در یک پارچ بزرگ با آب داغ قرار دادند.

آن راهبان آن شب نوشیدنی داغ را نوشیدند و نذر کردند که هرروز آن را بنوشند و به نظر می‌رسید که یک درمان مناسب برای جلسات فداکاری در اواخر شب است.

افسانه‌های دیگری نیز وجود دارند که ادعا می‌کنند که انواع توت‌ها به‌صورت خام جویده می‌شوند. اگرچه خوب است که یک داستان ازنظر تاریخی دقیق باشد، واقعیت این است که همه داستان‌ها حاوی داستان‌های زیادی هستند که با کمی حقیقت پاشیده شده‌اند؛ اما چرا فرهنگ قهوه اتیوپی  و چنین داستان‌های عاشقانه را خراب می‌کنید؟

مناطق قهوه اتیوپی

امروزه مناطق بسیاری در اتیوپی وجود دارد که قهوه‌های چشایی بی‌نظیری را تولید می‌کنند. همه آن‌ها گونه‌های عربیکا هستند، دقیقاً مانند قهوه‌هایی که کالدی پیدا کرد.

منطقه قهوه اتیوپی هارار به دلیل داشتن میوه، عطر زغال‌اخته و همچنین ادویه و شیرین‌بیان بسیار معروف شده است.

قهوه منطقه سیدامو اتیوپی (جایی که ما Yirgacheffes را دریافت می‌کنیم) نیز مشهور است. برخی از نمونه‌های قابل‌توجه عبارت‌اند از: سیدامو، Idido Misty Valley (IMV)، لکمتی و انواع یورگاچف.

مراسم و فرهنگ قهوه اتیوپی

فرهنگ قهوه اتیوپیمراسم و یا فرهنگ قهوه اتیوپی بخشی از زندگی اتیوپی است که مراسمی طولانی و زیبا است. برای مهمان‌نوازی و احترام، بازدیدکنندگان تقریباً همیشه برای شرکت در این مراسم، فارغ از ساعت، دعوت می‌شوند.

این مراسم معمولاً توسط یک زن جوان تنها و در لباس سنتی و رنگارنگ انجام می‌شود. ابتدا جبنا، (یک گلدان قهوه تیره شکل عجیب‌وغریب است) در یک بستر چمن قرار داده می‌شود. کباب کردن در یک تابه بالای یک اجاق چوب یا زغال چوب انجام می‌شود.

دانه‌های قهوه اتیوپی را در قابلمه می‌ریزند. پس‌ازاینکه بوداده شد، قهوه اتیوپی در یک گودال و ملات ریخته می‌شود. سپس با آب گرم به جبنا اضافه می‌شود و سپس چندین بار با صافی صاف می‌شود.

برخی از قهوه‌ها بسیار سبک و برشته می‌شوند، برخی دیگر تیره‌تر هستند.

قهوه حاصل در فنجان‌های کوچک سرو می‌شود. بخش اعظم قهوه در اتیوپی با شکر سرو می‌شود، اما برخی از مناطق روستایی درواقع آن را با نمک سرو می‌کنند.

درهرصورت، شما شیر را در اینجا پیدا نمی‌کنید. همچنین ممکن است شما را به برخی از غذاهای موردعلاقه میان وعده‌های محلی که همراه با قهوه میل می‌شود، مهمان کنند.

این مراسم درواقع فقط برای میهمانان یا مراسم خاص نیست. به‌طورکلی، روزانه ۳ بار انجام می‌شود.

تهیه قهوه در این فرهنگ قهوه اتیوپی می‌تواند یک ساعت طول بکشد و نوشیدن آن نیز یک‌ساعتی به طول انجامد چون نوشیدن سه فنجان قهوه در این مراسم رسم است و این چیزی نیست که در کافی‌شاپ‌های زنجیره‌ای رخ می‌دهد که وارد و سریع خارج می‌شوید.

منبع: I need coffee

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.