کافه اکسسوری – پاکامارا Pacamara یک نوع قهوه با اندازه دانه درشت است که محبوبیت آن در حال افزایش است و نتیجه عبور از رقم Pacas و دانه فیل Maragogype است.
پاکامارا خود جهش بوربون است که از السالوادور منشأ گرفته و به نام یک خانواده باسابقه از پرورشدهندگان قهوه در این کشور نامگذاری شده است.
پاکامارا نیز از السالوادور سرچشمه میگیرد و به دلیل کیفیت جام بالا، با موفقیت در ریشههای دیگر کاشته شده است.
نهتنها برای اندازه آن تعجبآور است، پاکامارا میتواند ویژگیهای متمایزی داشته باشد.
من اغلب یادداشتهای گلی را به همراه دوز مناسبی از شکلات و میوههای قرمز در مقدار زیادی پاکامارا پیدا میکنم.
منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna
Pacamara
Pacamara is a coffee variety with a large bean size that is growing in popularity and is the result of the crossing of the Pacas variety and the Maragogype elephant bean.
Pacas itself is a Bourbon mutation that originates in El Salvador and is named after a long-etablished family of coffee growers in the country.
Pacamara, too, originates in El Salvador and, due to the high cup quality, has been successfully planted in other origins.
Surprising not only for its size, Pacamara is capable of distinctive flavour characteristics.
I often find floral and hoppy notes combined with a fair dose of chocolate and red fruit in Pacamara lots.
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.