کافه اکسسوری – دهها نوشیدنی قهوه حاوی شیر در فهرست متوسط کافیشاپ موجود است. برای کسانی که راهی برای دم کشیدن اسپرسو یا نازل بخار ندارند، تکثیر و تهیه آنها در خانه دشوار است و قهوه او لایت یک استثنا قابلتوجه است.
گرچه در بسیاری از کافهها با اسپرسو تهیه میشود، اما میتوان آن را با هر قهوه غلیظ در خانه تهیه کرد. تهیه آن ساده و آسان است و انواع مختلف آن در سراسر دنیا با نامهای مختلفی نوشیده میشود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ساخت آن و دقیقاً دلیل وجود نسخههای زیادی از آن، ادامه مطلب را مطالعه کنید.
نوشیدنی با بسیاری از نامها
قهوه او لایت از فرانسه میآید و نام آن بهطور مستقیم بهعنوان «قهوه با شیر» ترجمه میشود.
در اروپا، کافه او لایت با افزودن شیر بخارپز شده به یک ظرف اسپرسو به نسبت ۱: ۱ ساخته میشود. نوشیدنی با کف کم یا بدون کف پوشانده میشود. بااینحال، در ایالاتمتحده اغلب با افزودن شیر بخارپز به قهوه فیلتری غلیظ تهیه میشود.
Nicolas Clerc باریستایی در پاریس میگوید که قهوه او لایت شامل یک اسپرسو است که در یک فنجان ۱۷۰ میلیلیتری ترکیب میشود، همراه با شیر گرم شده.
به گفته تام کلارک که یکی از بنیانگذاران و رئیس کافه Coutume در پاریس است، قهوه او لایت در یک لیوان بزرگ یا حتی یک ماگ سرو میشود. او به من میگوید که این بهمنظور اجازه دادن به نوشیدنی است که بهعنوان یک نوشیدنی در وعده صبحانه استفاده شود.
نسخههای زیادی از این نوشیدنی در سراسر جهان وجود دارد. در لهستان به آن kawa biala گفته میشود، در آلمان به milchkaffee معروف است، در مجارستان tejeskávé است و نسخه هلندی این نوشیدنی کوفی ورکرئد است (این ترجمه مستقیماً «قهوه اشتباه» است، زیرا هلندیها معمولاً با شیر خیلی کم سور میکنند) و در برزیل، آن را بهعنوان کافه comite نیز میشناسند.
نوشیدنیهایی نیز وجود دارند که حاوی همان مواد هستند، اما به گونهای دیگر تهیه میشوند. بهعنوانمثال، در اسپانیا، کافه con leche با شیر سوخته تهیه میشود، نه شیر بخارپز. بااینحال، در سوئیس، ای قهوه با اضافه کردن اسپرسو به شیر و نه برعکس، ساخته میشود.
قهوه او لایت چیست و چه چیزی نیست
تام میگوید: «قهوه او لایت احتمالاً دموکراتیکترین و در دسترس ترین قهوه حاوی شیر است. این مطمئناً در میز صبحانه نقش خود را دارد و بهخوبی کیفیت مواد اولیه است.»
قهوه او لایت با کافه لاته و فلت وایت متفاوت است، حتی اگر هر سه اغلب باهم اشتباه گرفته شوند. فلت وایت یک اسپرسو است که مقدار کمی شیر بخارپز و لایهنازکی از کف دارد، درحالیکه لاته اسپرسو است و روی آن دولایه مشخص و ضخیمتر از شیر بخارپز و کف شیر قرار دارد.
بسیاری از فروشگاههای کافیشاپ – مانند استارباکس – از قهوه او لایت بهعنوان «کافه میستو» یاد میکنند. این نوشیدنی بهعنوان یک قهوه آمریکایی با قهوه دمکرده قطرهای و ۲٪ شیر تهیه میشود که اغلب به آن شربتهای طعم دار اضافه میشود. بااینحال، تام خاطرنشان میکند که «شیوع دستگاه اسپرسو» باعث شده است که این نوشیدنی «به یک لاته با پایه اسپرسو تبدیل شود.»
بااینحال، این نوشیدنی شیرین و خامهای برای بسیاری از افراد نوشیدنی اصلی است و یک بستر عالی برای تغییر و اصلاحات است.
منبع: perfect daily grind
تنظیم و گردآوری الف. جلال
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.