قطره‌چکان

تأثیرات مواد قطره‌چکان بر دم آوری – ۱

کافه اکسسوری – تا زمانی که مردم قهوه دم کرده‌اند، در مورد روش قطره‌چکان نیز بحث خواهند کرد. ته صاف یا مخروطی، بهترین اندازه، انتخاب فیلتر مناسب و … متغیرهای زیادی برای در نظر گرفتن وجود دارد.

بااین‌حال، یکی از نکات موردبحث کمتر ماده‌ای است که برای ساخت قطره‌چکان استفاده می‌شود. درحالی‌که بسیاری از مردم تصور می‌کنند این مهم نیست، اما درواقع بر نحوه عصاره گیری قهوه شما تأثیر دارد.

برای اینکه بدانم چگونه مواد قطره‌چکان روی دم آوری شما تأثیر می‌گذارد، با چند متخصص صحبت کردم که در ادامه می‌خوانید:

کدام متغیرها بر روند بیش‌ازحد فرآیند تأثیر می‌گذارند؟

ریختن آب بر روی قهوه یک روش تهیه قهوه دمی است که در آن آب گرم روی آسیاب قهوه ریخته می‌شود و از طریق آن‌ها در یک ظرف فیلتر می‌شود. با عبور آب از محل قهوه، ترکیبات محلول طعم‌دهنده در قهوه استخراج می‌شود.

بااین‌حال، فیلتر (غالباً کاغذی) از عبور روغن و رسوب جلوگیری می‌کند، درنتیجه یک فنجان سبک و تمیزتر ایجاد می‌شود.

روغن‌ها، اسیدها و کربوهیدرات‌ها (در میان بسیاری دیگر از ترکیبات طعم‌دهنده) به طعم و رایحه نهایی یک فنجان کمک می‌کنند. توسعه و استخراج آن‌ها به تعداد متغیرهای مختلفی ازجمله نسبت دم، زمان دم، درجه حرارت آب و مواد فیلتر و قطره‌چکان بستگی دارد.

با تنظیم این عناصر و سایر شرایطی که قهوه از آن استخراج می‌شود، حتی در صورت استفاده از همان دانه‌ها می‌توانید یک فنجان متفاوت داشته باشید. به‌عنوان‌مثال، اگر یک قهوه به مدت طولانی دم بکشد، طبیعتاً زمان بیشتری را صرف تعامل با قهوه می‌کند و بنابراین ترکیبات طعم‌دهنده بیشتری استخراج می‌کند. به همین ترتیب، اگر دمای دم افزایش یابد، باعث افزایش حلالیت و استخراج می‌شود.

دمای مواد و دمایش در قطره‌چکان

دمای آب به‌عنوان یک عامل مهم شناخته‌شده است که بر استخراج تأثیر می‌گذارد. مواد مختلف قطره‌چکان در هنگام دم آوری گرما کم یا بیشتری را حفظ می‌کنند، بنابراین بر روی فنجان شما تأثیر می‌گذارد.

جاناتان گاگنه یک متخصص اخترفیزیک و علاقه‌مند به قهوه از مونترال کانادا می‌گوید که مواد قطره‌چکان بر روی حرارت آن در هنگام استخراج تأثیر می‌گذارد. مواد مختلف «توده‌های حرارتی» و سطح عایق مختلفی دارند، به این معنی که آن‌ها گرما را به‌طور متفاوتی هدایت و نگه می‌دارند.

عامل کلیدی در اینجا «جرم حرارتی» است که رقمی است که تعیین می‌کند یک ماده قبل از افزایش دما باید چه مقدار گرما را جذب کند. به‌عنوان‌مثال، بتن و سنگ قبل از شروع به افزایش دما، باید انرژی گرمایی زیادی را جذب کنند. آن‌ها دارای جرم حرارتی بالایی هستند.

بااین‌حال، موادی مانند چوب و کاه دارای جرم حرارتی کم هستند، به این معنی که دما خیلی سریع‌تر افزایش می‌یابد (و در بعضی موارد آتش می‌گیرند).

جاناتان می‌گوید قطره‌چکان‌های پلاستیکی و استنلس استیل نسبت به مواد دیگر جرم حرارتی و وزن کمتری دارند. این بدان معنی است که آن‌ها با سرعت بیشتری گرم می‌شوند و درنهایت گرمای کمتری از دم را «می‌دزدند». برعکس، مواد مانند شیشه و سرامیک برای رسیدن به همان نقطه طولانی‌تر شده و درنهایت گرمای بیشتری را از قهوه شما می‌گیرند.

بااین‌حال، جاناتان اضافه می‌کند که عایق‌بندی (احتباس گرما) نیز مهم است. وی توضیح می‌دهد: «سرامیک، شیشه و فولاد ضدزنگ همه ازنظر عایق‌بندی حرارتی بد نیستند، بنابراین آن‌ها مقداری از گرمای خود را به هوای اطراف منتقل می‌کنند و سپس گرمای بیشتری را از دم‌کرده سرقت می‌کنند تا دوباره به تعادل برسند. درنهایت، فقط چند ماده وجود دارد که دارای جرم حرارتی کم و عایق حرارتی خوبی هستند.»

منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X