قهوه در السالوادور

بررسی قهوه در السالوادور –۲

کافه اکسسوری – السالوادور کوچکترین و پرجمعیت‌ترین کشور در آمریکای مرکزی است. همچنین یک تولیدکننده قهوه مشهور در جهان است. از زمان رشد سریع که از اواسط تا اواخر قرن ۱۹ اتفاق افتاد، قهوه در السالوادور بیش از ۱۰۰ سال کمک قابل‌توجهی در اقتصاد السالوادور داشته است.

بااین‌حال، تولید قهوه سالوادور از دهه ۱۹۸۰ کاهش‌یافته است و امروز کمتر از ۲ درصد از کل صادرات را تشکیل می‌دهد. باوجوداین، اکنون به‌عنوان یک تولیدکننده قهوه خاص معروف است و خانه برخی از پرطرفدارترین انواع جهان است.

بنابراین، برای درک بیشتر قهوه سالوادور، با کارلوس مورالس از قهوه Caravela و Santos Arnulfo Diaz از Finca La Trilla صحبت کردیم که در ادامه بخش دوم این مقاله را می‌خوانیم.

مناطق تولید قهوه در السالوادور

علی‌رغم این واقعیت که این کوچکترین کشور در آمریکای مرکزی است، السالوادور دارای تعدادی از مناطق مختلف تولید شناخته‌شده، ازجمله Ahuachapan، Chalatenango، La Libertad، سانتا آنا، سان سالوادور و مورازان است. اگرچه فصل برداشت از دسامبر تا مارس ادامه دارد، اما در ژانویه و فوریه به اوج خود می‌رسد.

در بسیاری از این مناطق، تولیدکنندگان می‌توانند به تعاونی‌ها و انجمن‌های محلی تولیدکنندگان قهوه بپیوندند. کارلوس می‌گوید: «این راه‌هایی است که تولیدکنندگان می‌توانند به تجهیزات و ابزارهای موردنیاز برای بهبود تولید محصولات کشاورزی خود دسترسی پیدا کنند.»

مزرعه سانتوس در Chalatenango، دریکی از مناطق کوچک تولیدکننده قهوه در السالوادور مستقر است. او می‌گوید که به دلیل وسعت این منطقه، پشتیبانی از سازمان‌های دیگر به‌راحتی پیدا نمی‌شود. ازآنجاکه منطقه من تعداد کمی تولیدکننده دارد، تعاونی‌هایی برای تولیدکنندگان وجود ندارد که به‌راحتی در دسترس و نزدیک باشند.

به همین ترتیب، کارلوس می‌گوید که برای تولیدکنندگانی که نیاز به حمایت بیشتر دارند، کاراولا برنامه PECA (برنامه آموزش پرورش‌دهنده) خود را ارائه می‌دهد. کارلوس می‌گوید: «این برنامه به آموزش مداوم تولیدکنندگان و خانواده‌های آن‌ها در مورد بهترین روش‌ها کمک می‌کند و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا بهره‌وری و کیفیت را افزایش دهند تا درنهایت سودآوری بیشتری داشته باشند.»

برای کمک به تولیدکنندگان، کارلوس به من می‌گوید که کاراولا همچنین یک برنامه وفاداری را با تولیدکنندگان اجرا می‌کند. وی می‌گوید: «ما در آغاز کار با وام دادن کیسه‌های GrainPro به تولیدکنندگان هستیم تا بتوانند کارایی بیشتری داشته باشند.»

برخی از مزارع در السالوادور در مناطق دورافتاده یا کوهستانی واقع‌شده‌اند و حمل‌ونقل محصولات خود را به تأخیر می‌اندازند. بسته‌بندی باکیفیت خوب ماندگاری قهوه آن‌ها را به‌طور مؤثر افزایش می‌دهد، یعنی در برابر شرایط نامساعد جوی که باعث خراب شدن کیفیت می‌شود؛ جلوگیری می‌کند.

ماندگاری و کیفیت

همانند بسیاری از کشورهای تولیدکننده، السالوادور دارای برخی از مسائل قابل‌ردیابی و شفافیت است که بیشتر بر پایداری در سراسر زنجیره تأمین تأثیر می‌گذارد. دستیابی به اطلاعات برای تولیدکنندگان دشوار است و بدون آن‌ها، آن‌ها اغلب در تلاش‌اند تا کیفیت محصول خود را بهینه کنند.

کارلوس به من می‌گوید که مسائل باکیفیت اغلب در هنگام پردازش آشکار می‌شوند. به همین ترتیب، وی می‌گوید: «متخصصان زراعت در برنامه PECA قادر به «بستن حلقه» در بازخورد هستند و به تولیدکنندگان پاسخ‌های به‌موقع و عملی می‌دهند و به آن‌ها امکان می‌دهد «تعمیرات سریع» را انجام دهند. این بدان معنی است که تولیدکنندگان می‌توانند [هر مشکلی را برطرف کنند] و در اسرع وقت برای قهوه باکیفیت خوب دستمزد بگیرند.»

کارلوس اضافه می‌کند که مشکلات بسیاری برای تولیدکنندگان در السالوادور وجود دارد. بسیاری از تولیدکنندگان گزینه‌های مالی زیادی ندارند و کاملاً به پرداخت زمان مناسب قهوه خود اطمینان دارند. شرایط طولانی پرداخت می‌تواند زندگی را برای آن‌ها دشوارتر کند.

وی می‌گوید: «ما سعی می‌کنیم این مدل را تغییر دهیم و ریسک تولیدکنندگان را بپذیریم و تقریباً بلافاصله به آن‌ها پول پرداخت کنیم.»

خریدارانی که به قهوه السالوادور نگاه می‌کنند باید این نکات را به خاطر بسپارند، اما سانتوس می‌گوید که این عنصر انسانی است که اغلب تفاوت ایجاد می‌کند.

السالوادور منشأی است بی‌مانند که به هیچ کشور دیگری شباهت ندارد. از تاریخ غنی و شیوع انواع مختلفی مانند Pacas و Pacamara گرفته تا روش‌های فرآوری که تولیدکنندگان در حال آزمایش آن هستند، این کشور بخش‌های ویژه قهوه را دارد.

منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X