اقتصاد دایره‌ای

آشنایی با اقتصاد دایره‌ای در صنعت قهوه

کافه اکسسوری – ارائه تأثیر درازمدت با اجرای اقتصاد دایره‌ای پایدار در بخش قهوه و دیجیتال‌سازی فرآیندهای اصلی صنعت، فوق‌العاده مهم است.

صنعت گسترده قهوه مدتی است که در هر مرحله از زنجیره تأمین برای پایداری بیشتر تلاش می‌کند.

به حداقل رساندن ضایعات و تغییر جهت بسته‌بندی‌های زیست‌تخریب‌پذیر، به‌درستی، اولویت‌های اصلی در این بخش هستند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مدل اقتصاد دایره‌ای، چند نمونه از نحوه استفاده از آن در بخش و چگونگی هدایت آن توسط دیجیتال‌سازی را در این مقاله باهم مرور می‌کنیم.

مدل اقتصاد دایره‌ای چیست؟

برای درک اینکه اقتصاد دایره‌ای چیست، ابتدا باید گزینه جایگزین را بررسی کنیم: مدل اقتصاد خطی.

مدل اقتصاد خطی

مدل خطی روند بسیار ساده‌ای را دنبال می‌کند: ساختن-دفع.

بیایید ساخت تلفن همراه را به‌عنوان‌مثال در نظر بگیریم. یک شرکت مواد اولیه ساخت یک تلفن همراه را تهیه می‌کند.

آن‌ها سپس تلفن را می‌سازند و می‌فروشند. سپس تلفن برای مدتی استفاده می‌شود تا زمانی که خراب شود یا منسوخ شود.

این مدل خطی بر مصرف منابع و نتایج متمرکز است، اما پایدار نیست. این محصول مخصوصاً در انتها هدر می‌رود، زیرا محصول دور ریخته می‌شود و اغلب بازیافت نمی‌شود.

مدل اقتصاد دایره‌ای

مدل اقتصاد دایره‌ای مبتنی بر نوسازی خود است. این‌یک چرخه است، نه یک سری فرآیند با آغاز و پایان.

به‌جای دفع یک محصول یا محصول جانبی منسوخ، مدل اقتصاد دایره‌ای به دنبال بازیافت، تعمیر، بازسازی یا حتی اختراع مجدد است.

تعدادی مثال وجود دارد که در آن شرکت‌ها به دنبال کاهش ضایعات خود در بخش قهوه هستند.

در سطح مزرعه، از ساقه‌های هرس شده برای سوخت کوره‌های خشک‌کن قهوه استفاده می‌شود.

تفاله آلبالو قهوه به‌عنوان کود یا برای تولید چای کاسکارا استفاده می‌شود.

برخی از شرکت‌ها حتی در حال تولید غلاف‌های قابل‌استفاده مجدد از قهوه هستند و برخی دیگر نیز در فنجان‌هایی از قهوه استفاده می‌شود که پوسته قهوه تولید می‌شوند.

اقتصاد دایره‌ای چگونه به کشاورزان کمک می‌کند؟

با اجرای یک مدل اقتصاد دایره‌ای، ما پایداری را در سراسر زنجیره تأمین قهوه بهبود می‌بخشیم.

با بهبود پایداری، ما به کشاورزان توانایی سرمایه‌گذاری در مزارع و رشد خود را می‌دهیم.

ازآنجایی‌که مزارع هر دو بهره‌وری و کیفیت محصولات را رشد داده و بهبود می‌بخشند، صادرکنندگان می‌توانند متعهد شوند که بیشتر از این محصولات را خریداری کنند، نه اینکه بهترین قهوه‌های خرد شده را بخورند.

سپس این درآمد بیشتر کشاورز را فراهم می‌کند و به آن‌ها امکان می‌دهد در مزرعه خود سرمایه‌گذاری کرده و چرخه را دوباره شروع کنند.

یک مدل اقتصاد مدور در آفریقای شرقی

امروز میلیون‌ها تولیدکننده قهوه در آفریقای شرقی در شرایط بحرانی قرار گرفته‌اند.

این نتیجه تعدادی از عوامل است، ازجمله سطح پایین بهره‌وری، عدم دسترسی به اعتبار، مشکلات دسترسی به بازار، زیرساخت‌های ضعیف، قیمت پایین قهوه و بسیاری از عوامل دیگر.

طرح Farmer Hub به‌عنوان مدلی پایدار و مدور طراحی‌شده است که دسترسی بهتر کشاورزان به منابع و کالاها را فراهم می‌کند.

این کار را به طرق مختلف در تعدادی از کشورهای مختلف انجام می‌شود.

این مدل بخشنامه همچنین تولیدکنندگان را قادر می‌سازد تا از دارایی‌های خود در طول سال استفاده کنند.

با این کار، کشاورزان درآمد بیشتری را ایجاد و آزاد می‌کنند و هزینه‌های خود را به‌طور مؤثرتری تأمین می‌کنند و این یک چرخه پایدارتر – در تمام طول سال – ایجاد می‌کند.

طرح Farmer Hub برای حمایت از کشاورزان کشورهای تولیدکننده قهوه در شرق آفریقا ازجمله رواندا، کنیا و بوروندی ایجاد شد.

مواد غذایی در ایستگاه‌های شستشو در بوروندی

بوروندی تقریباً ۶۰۰ هزار مزرعه کوچک قهوه را در خود جای داده است.

از طریق طرح Hub Farmer Hub Sucafina East Africa در بوروندی، حول محور ارائه کالاهای اساسی باقیمت عمده به جوامع کشاورزان آن‌ها می‌چرخد.

کشاورزان در بوروندی در خارج از کشور نسبت به تغییر قیمت کالاهای اساسی بسیار آسیب‌پذیر هستند.

علاوه بر این، واسطه‌ها در سراسر زنجیره تأمین این کالاها حاشیه قابل‌توجهی دارند و قیمت‌های نهایی کشاورزان را افزایش می‌دهند.

برای حل این مسئله، BUGESTAL با مشارکت جوامع محلی برای ایجاد یک زنجیره خرده‌فروشی به نام “Akacu”، به معنی “مال ما” راه‌اندازی کرد.

فروشگاه‌های آکاکو محصولات عمده‌ای را به جوامع محلی ارائه می‌دهند، اما همچنین کارآفرینی محلی را ارتقا می‌دهد.

آن‌ها به‌عنوان حق رأی دادن کار می‌کنند، به این معنی که سودی که می‌برند در جامعه باقی می‌ماند.

تنوع محصولات و بانکداری دیجیتال در رواندا

رواندا یکی از سریع‌ترین اقتصادهای در حال رشد در آفریقا، محل زندگی ۴۰۰ هزار کشاورز کوچک قهوه است.

مشابه بوروندی، مشاغل خرده‌فروشی در همه ایستگاه‌های شستشوی رواندا جهت افزایش دسترسی به کالاهای اساسی وجود دارد.

در این فروشگاه‌ها، کشاورزان همچنین می‌توانند گیلاس خود را به‌طور مستقیم با محصولات دیگر معاوضه کنند.

بااین‌حال، این فروشگاه‌ها چیزی فراتر از گیلاس قهوه کشاورزان را می‌پذیرند. جاستین به من می‌گوید که بسیاری از کشاورزان قهوه در رواندا ذرت نیز تولید می‌کنند.

این ثبات مالی آن‌ها را در خارج از فصل قهوه را حفظ می‌کند و از تجهیزات موجود مزرعه استفاده می‌کند.

لپه‌های ذرت را روی همان تختخواب‌هایی که برای خشک‌کردن گیلاس‌های قهوه استفاده می‌شود خشک می‌کنند.

این بدان معنی است که تخت‌ها در تمام طول سال به‌جای اینکه ماه‌ها در خارج از فصل خالی باشند، با تمام ظرفیت استفاده می‌شوند.

این بدان معنی است که از زیرساخت‌های کشاورزی استفاده کامل می‌شود و درنتیجه درآمد اضافی برای کشاورز فراهم می‌شود.

درنتیجه، هزینه‌های عملیاتی برای همه ازجمله کشاورز کاهش می‌یابد.

تجزیه‌وتحلیل خاک دیجیتال در کنیا

قهوه در کنیا توسط مزارع خرده‌مالک (که حدود ۷۰۰ هزار مورد وجود دارد) و همچنین املاک تولید می‌شود.

درحالی‌که کشاورزی در این کشور به‌طور منطقی توسعه‌یافته است، برخی از روش‌ها وجود دارد که هنوز هم می‌تواند اصلاح شود.

یک مثال کاربردی، اصلاح کودها است و لقاح خوب باعث بهبود بهره‌وری و درنتیجه سودآوری مزرعه می‌شود.

هر سه این پروژه‌ها در کنیا، بوروندی و رواندا بخشی از یک طرح گسترده‌تر است که هدف ساده‌ای دارد: بهبود استفاده و نتایج تولیدکنندگان قهوه.

دیجیتالی سازی دسترسی کشاورزان را بهبود می‌بخشد، درحالی‌که مدل‌های اقتصاد دایره‌ای تأثیر مثبت را برای همه ایجاد می‌کند. وقتی هر دو اجرا شوند، تمام زنجیره تأمین سود می‌برند.

منبع perfect daily grind

تنظیم و گردآوری الف. جلال

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X