کافه اکسسوری – در چند سال گذشته روی دستگاههای آسیاب قهوه کار کردهام. من قبلاً به ایده دهها هزار نمونه اولیه جاروبرقی دایسون سرگرم میشدم. بعد از چند ده پروژه اولیه خودم، من متوجه شدم که وضعیت دیسان چیست. من در حال حاضر یک پروژه آسیاب دارم که کارهای بسیار جالبی را انجام میدهد، اما با چالشی که برای همه سنگزنیها وجود دارد آشنا شدم: الکتریسیته ساکن.
الکتریسیته ساکن از کجا آمده و چه نوع رویکردهایی برای مقابله با آن باید استفاده کرد؟ در ادامه به این مسئله میپردازیم.
از کجا شروع میشود
الکتریسیته ساکن از چند منبع تأمین میشود. وقتی دو ماده باردار غیرمشابه با یکدیگر تماس پیدا میکنند، الکترونها تمایل دارند از یکی به دیگری مهاجرت کنند.
به همین دلیل کشیدن پاها در امتداد فرش باعث تجمع آن در بدن شما میشود. فرش نوعی عایق از اتلاف بار است (zap) اما همچنان امکان انتقال تدریجی الکترون را فراهم میکند.
منبع دیگر دانه قهوه است. هنگامیکه دانه خرد، برش خورده و ازهمگسیخته میشود، پیوندهای پایدار بار الکتریکی در دانه شکسته میشود و دانههای قهوه بار منفی میگیرند و به دنبال چسبیدن به هر سطح بارگذاری شده / مثبت هستند.
کنترل آنچه در دستگاه اسپرسو اتفاق میافتد بسیار آسانتر از دستگاه آسیاب است. مورد دوم مانند این است که بخواهید آنچه را که در داخل گردباد میگذرد مدیریت کنید.
رفع و فشردهسازی
به نظر میرسد آسیابهای اسپرسو بدون دوزر بهخوبی از پس کارها برمیآیند. چند روش برای کاهش مشکل شارژ استاتیک وجود دارد.
در دستگاههای اسپرسو، محلول اغلب شامل فشردهسازی است.
فشردهسازی قهوهها در کنار هم باعث از بین رفتن بار ساکن میشود. بهنوعی شبیه شکستن آن به بیتها است و سپس دوباره کنار هم قرار دادن آن مشکل فشردهسازی این است که میتواند منجر به جمع شدن آسیابها شود.
در آسیابهای دوز پایین – ماشینهایی که اهرم و توزیع دارند – درواقع مشکل ایستایی ندارند.
قهوه آسیاب شده نهتنها در محفظه به خود فشرده میشود، بلکه زمان آن را دارد که بار استاتیک را از بین ببرد.
گاهی اوقات میتوانید اثر فشردهسازی بر روی تجمع استاتیک را با آسیابهای دوز قدیمی مشاهده کنید.
بعضی از آسیابها ازنظر فشردهسازی وحشتناک بودند.
اگر درب آن را میکشیدید و دستگاه آسیاب را میدیدید، قهوه آسیاب شده همهجا را پر میکرد و به همهچیز میچسبید.
جاروی موجود در دوزر مجبور بود دیوارها را پاک کند و باگذشت زمان فرو میرود.
اگر یک قاشق کوچک جلوی دهانه بگذارید تا قهوه روی درگاه تخلیه جمع شود، جریان آن شروع به هم ریختن میکند و بهآرامی به داخل دوز میریزد.
آن را خیلی نزدیک بگیرید، گیر میکند – ازاینرو اهمیت متعادلسازی محدودیت با جریان وجود دارد.
انتهای دیگر طیف
آسیابهای فلهای مانند Dittings یا EK43 باید همهچیز را بین دستهها پاک کنند، چه برای جای دادن قهوههای مختلف یا روشهای مختلف دم.
برای تحقق این امر، هیچ محدودیتی در درگاه خروجی ندارند. ازآنجاکه قهوه معمولاً قبل از آسیاب دوز میشود، در پایان چرخه بهصورت آزاد و شفاف اجرا میشود و اغلب منجر به جریمههای پرواز در همهجا میشود.
آسیابهای بزرگ صنعتی دارای محفظههای ترکیبی متصل به درگاههای خروجی هستند که توزیع مناسب را تضمین میکنند و زمینه را برای پراکنده شدن بار استاتیک فشرده میکنند.
گزینه جایگزین این است که قبل از بستهبندی بگذارید قهوه آسیاب شده نشسته و شارژ را از بین ببرد.
برخورد با الکتریسیته ساکن بدون فشردهسازی
آسیاب ایدئال دارای ماندگاری صفر بوده و هیچگونه مشکلی در برق وجود ندارد.
اتلاف بار استاتیک ایدئال است، اما چگونه این کار را انجام دهیم؟ فراهم آوردن یک فرصت مناسب برای ذرات قهوه منطقی به نظر میرسد، اما اتلاف آن به زمان نیاز دارد و آنی نیست.
همچنین باید اطمینان حاصل کنید که بهصورت ذاتی و بهصورت یکنواخت به هر ذره قهوه برسید.
مشکل دیگر این است که وقتی شما موادی دارید که یکبار ثابت را منتقل میکنند، ذرات قهوه بلافاصله به سمت آن کشیده میشوند.
آنها فقط با جاذبه زمین نمیافتند.
شما میتوانید از موادی استفاده کنید که بههیچوجه بار ساکن را منتقل نمیکنند به این امید که ذرات قهوه سعی نکنند به آن بچسبند.
اگرچه این منطقی به نظر میرسد، اما دو مسئله وجود دارد.
اولین مورد این است که حتی مواد مانع استاتیک نیز بار را منتقل نمیکنند. هنوز هم یکبار در سطح مواد ایجاد میشود.
مسئله دوم این است که وقتی همه این ذرات باردار را دارید و چیزی برای چسبیدن آنها وجود ندارد، بهمحض اینکه چیزی پیدا کنند همهجا میروند. این عمل مانند پوشاندن پودر فیلتر شما است.
مواد استاتیک-اتلاف کننده سازش خوبی است.
آنها حداقل بهاندازه کافی مسیر زمینی را برای جلب قهوه فراهم نمیکنند، اما اجازه میدهند شارژی که روی سطح تجمع مییابد، پراکنده شود و برای دوزهای بعدی سطح خنثی ایجاد کند.
میزان اتلاف باید با چرخه کار آسیاب مطابقت داشته باشد و استفادههای با حجم بالا با چالش روبهرو است.
منبع: daily coffee news
تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.