فوران آتشفشان قهوه کنگو را به خطر انداخت

فوران آتشفشان

کافه اکسسوری – پس از فوران آتشفشان کوه Nyiragongo در نزدیکی شهر Goma در اواخر هفته گذشته، صدها هزار نفر در نزدیکی سرزمین‌های برجسته کشت قهوه در جمهوری دموکراتیک کنگو آواره شده‌اند.

تهدید به فوران دوم و بالقوه خطرناک‌تر از زیر دریاچه کیوو باعث تخلیه بیشتر مردم شده است، زیرا مردم به روستاهای اطراف یا آن‌سوی مرز شرقی روآندا پناه می‌برند.

در همین حال، طرفداران تجدید حیات اخیر قهوه کنگو – جایی که زیرساخت‌ها در Goma نقش مهمی داشته است – در حال بسیج برای حمایت از آوارگان و شرکای قهوه در این مناطق هستند.

با فوران آتشفشان چه اتفاقی می‌افتد

شنبه هفته گذشته یکی از مرگبارترین آتشفشان های فعال جهان، کوه نیراگونگو، بدون هشدار قبلی فوران کرد. فوران آتشفشان و درنتیجه جریان گدازه به سمت شهر باعث تخلیه گسترده‌ای با تخمین حدود ۲ میلیون نفر شد و حداقل ۱۷ روستا را ویران کرد. علاوه بر ویرانی، روز سه‌شنبه زمین‌لرزه‌ای در مرزهای کنگو و روآندا رخ داد.

بر اساس آخرین برآوردهای سازمان ملل، حداقل ۳۱ نفر در این فاجعه کشته شده‌اند، ده‌ها نفر هنوز مفقود هستند و بیش از ۲۰۰ هزار نفر از خانه‌های خود آواره شده‌اند. امروز، سازمان ملل تخمین زده است که حدود ۴۰۰ هزار نفر نیاز به امداد دارند.

ممکن است بدترین وضعیت در انتظار کنگو باشد. از دیروز، مقامات محلی دستور دادند که تخلیه حداقل ۱۰ محله از ۱۸ محله گوما در پیش‌بینی فوران دیگر نیراگونگو با مرکزیت دریاچه کیوو ادامه یابد. با این حساب، چنین اتفاقی می‌تواند فاجعه‌بار باشد، به‌طور بالقوه ابرهای گاز متان ایجاد می‌شود که می‌تواند انسان را خفه کند.

انجمن‌های قهوه تحت تأثیر فوران آتشفشان

در این بحران بزرگ بشردوستانه در مکانی که مدت‌هاست در سطح جهانی از غفلت رنج می‌برد، جوامع قهوه در این قسمت از کنگو، جایی که قهوه به یک محصول نقدی به‌طور فزاینده مهم و زنده تبدیل‌شده است، تحت تأثیر قرار می‌گیرند.

کوین ویلکینز، مشاور فنی ارشد محصولات خاص برای کنگو در این خصوص می‌گوید: «گوما میزبان اکثر ظرفیت پردازش قهوه کنگو شرقی است و هزاران تولیدکننده قهوه با مزارع Kivu شمالی و جنوبی وجود دارد که به مرکز تجاری وابسته هستند.»

او می‌گوید: «جریان گدازه، شریان اصلی حمل‌ونقل را برای بسیاری از تجار قطع می‌کند. اهمیت این مسیر موجب آغاز تلاش چند گروه ذینفع برای از بین بردن انسداد شده است. به‌عنوان‌مثال، جاده شمالی گوما را دوباره اصلاح می‌شود که به دلیل جریان‌های لاوال صعب‌العبور نیست.»

به‌زودی تلاش‌های بین‌المللی برای کمک‌رسانی به آوارگان بخش‌های حادثه‌دیده آغاز خواهد شد. هرچند در آینده به‌واسطه این حادثه طبیعی بخش قهوه کنگو و بازار صادرات قهوه این کشور تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.

منبع: daily coffee news

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

شیر مناسب و سازگار با محیط زیست – ۱

شیر مناسب

کافه اکسسوری – انتخاب‌های آگاهانه ازنظر زیست‌محیطی در شیر ممکن است مشکل باشد وقتی‌که گزینه‌های زیادی ارائه می‌شود. آیا باید شیر گیاهی بخریم، یا لبنیات دامی؟ ما شواهد را برای کمک به انتخاب نوع شیر مناسب در ادامه بررسی کرده‌ایم.

لبنیات بزرگترین رد­پای محیطی را دارند

هر نوع شیر گیاهی، اعم از حبوبات، آجیل یا دانه‌ها، هنگام انتشار گازهای گلخانه‌ای و همچنین استفاده از آب و زمین، تأثیر کمتری نسبت به لبنیات دارد. تمام مطالعات موجود، ازجمله بررسی‌های سیستماتیک، به‌طورجدی این موضوع را نشان می‌دهد.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ تخمین می‌زند که لبنیات حدود سه برابر بیشتر از شیرهای گیاهی باعث انتشار گازهای گلخانه‌ای می‌شود.

در مورد شیر گاو، پتانسیل گرمایش جهانی – که به‌عنوان کیلوگرم معادل دی‌اکسید کربن در هر لیتر شیر اندازه‌گیری می‌شود – بین ۱.۱۴ در استرالیا و نیوزیلند تا ۲.۵۰ در آفریقا متغیر است. این را با پتانسیل گرمایش جهانی شیرهای گیاهی مقایسه کنید که به‌طور متوسط ​​برای شیر بادام و نارگیل فقط ۰.۴۲ و برای شیر سویا ۰.۷۵ است.

علاوه بر این، لبنیات به‌طورکلی ۹ برابر بیشتر از گزینه‌های گیاهی به زمین نیاز دارند. هر لیتر شیر گاو ۸.۹ مترمربع در سال استفاده می‌کند، درحالی‌که این مقدار برای جو ۰.۸، سویا ۰.۷، بادام ۰.۵ و شیر برنج ۰.۳ است.

میزان مصرف آب برای شیر گاو نیز به همین ترتیب بیشتر است: ۶۲۸ لیتر آب برای هر لیتر لبنیات، در مقایسه با بادام ۳۷۱، برنج ۲۷۰، جو دوسر ۴۸ و شیر سویا ۲۸.

شیر مناسب آجیل

تقریباً از هر مغزی می‌توان شیر مناسب تهیه کرد، اما محبوبیت بادام، فندق و نارگیل نشان می‌دهد؛ نه‌تنها شیرهای مغزدار به زمین‌های کوچکتری احتیاج دارند، درختانی که آن‌ها روی آن‌ها رشد می‌کنند کربن را جذب می‌کنند و در پایان عمر خود زیست توده چوبی مفیدی تولید می‌کنند.

شیر مناسب بادام

کالیفرنیا بزرگترین تولیدکننده شیر بادام در جهان است و پس‌ازآن استرالیا قرار دارد.

در مقایسه با سایر گزینه‌های شیر گیاهی، مصرف آب آن بسیار بیشتر است و تا حد زیادی به آبیاری آب شیرین بستگی دارد. یک مغز بادام کالیفرنیا به ۱۲ لیتر آب نیاز دارد که سؤالاتی را در مورد تولید صنعتی این مغزها در مناطق کم آب ایجاد می‌کند.

بااین‌حال بزرگترین نگرانی زیست‌محیطی در مورد تولید بادام در ایالات‌متحده مرگ‌ومیر بالای زنبورهای عسل است که برای گرده‌افشانی درختان استفاده می‌شود. این ممکن است به این دلیل باشد که زنبورهای عسل در معرض سموم دفع آفات، ازجمله گلیفوسات و کشاورزی فشرده صنعتی هستند که اکوسیستم‌های شکننده طبیعت را به‌شدت متحول می‌کند.

در استرالیا که باغ‌های بادام از مقیاس کمتری برخوردار هستند و ازنظر صنعتی کمتر هستند، زنبورداران چنین مشکلاتی را تجربه نمی‌کنند. هنوز میلیون‌ها زنبورعسل موردنیاز است و آتش‌سوزی، خشکسالی، سیل، دود و گرما می‌تواند سلامتی آن‌ها را تهدید کند.

شیر مناسب نارگیل

به‌طورکلی، عملکرد محیطی شیر نارگیل خوب است – درختان نارگیل از مقدار کمی آب استفاده می‌کنند و دی‌اکسید کربن را جذب می‌کنند.

بااین‌وجود ازآنجاکه نارگیل فقط در مناطق گرمسیری کشت می‌شود، تولید صنعتی این شیر می‌تواند زیستگاه حیات‌وحش را از بین ببرد. افزایش تقاضای جهانی برای شیر نارگیل احتمالاً فشار بیشتری بر محیط زیست و حیات‌وحش وارد می‌کند و این تعارضات را عمیق‌تر می‌کند.

شیر مناسب فندق

فندق برای محیط زیست گزینه بهتری است زیرا درختان توسط باد گرده‌افشانی می‌کنند و گرده خشک هوا را بین گیاهان همسایه و نه زنبورهای عسل حمل می‌کند.

فندق همچنین در مناطقی با بارندگی بیشتر در اطراف دریای سیاه، اروپای جنوبی و آمریکای شمالی رشد می‌کند و آب بسیار کمتری نسبت به درختان بادام می‌خواهد.

شیر فندق از قبل به‌صورت تجاری در دسترس است و اگرچه تقاضا و تولید آن رو به افزایش است، اما کشت درختان بوته هنوز تحت عملیات گسترده در مقیاس وسیع قرار نگرفته است.

منبع: daily coffee news

تنظیم و گردآوری الف. جلال

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.