واژه نامه قهوه: قهوه گلابی Peaberry

Peaberry

کافه اکسسوری – بسیاری از اصطلاحات و تعاریف فنی قهوه وجود دارد که در بسته‌بندی و وب‌سایت‌ها مشاهده خواهید کرد. این می‌تواند طاقت‌فرسا باشد و چند اصطلاح کلیدی اغلب اشتباه گرفته می‌شوند. به نظر می‌رسد Peaberry یکی از این موارد باشد.

ممکن است یک قهوه کنیا را ببینید که به‌عنوان یک گیاه گلابی برچسب‌گذاری شده است و ممکن است به خاطر اینکه فکر می‌کنید این یک نوع قهوه است، در نظر گرفته شود.

بااین‌حال چنین نیست: همه ارقام می‌توانند قهوه گلابی تولید کنند. این اصطلاح به یک ناهنجاری طبیعی گفته می‌شود که در داخل گیلاس قهوه اتفاق می‌افتد که در آن فقط یکی از دانه‌ها بارور می‌شود و بنابراین به‌تنهایی در داخل گیلاس رشد می‌کند.

به‌طورمعمول، دو دانه در کنار یکدیگر رشد می‌کنند و در هر سو یک طرف صاف ایجاد می‌کنند – این همان چیزی است که به دانه‌های قهوه شکل آشنایی می‌دهد.

بدون دانه دوم برای رشد، گل پیاز تقریباً کروی می‌شود.

منشأ خاصی (برجسته‌ترین کنیا و تانزانیا) به‌احتمال‌زیاد دانه‌های سبز قهوه را مرتب می‌کند و آن‌ها را جداگانه می‌فروشد، درحالی‌که بسیاری دیگر این کار را نمی‌کنند، به همین دلیل شما دانه‌های قهوه را مشابه هم نمی‌بینید.

طعم گلابی متفاوت از بقیه محصولات است و نظریه‌های مربوط به علت تفاوت در خصوص آن وجود دارد:

نخست: گیاه گلابی از مواد مغذی بیشتری از گیلاس دریافت می‌کند.

دوم: شکل کروی و تراکم لوبیا به این معنی است که می‌تواند به‌طور مساوی‌تری بو داده شود.

و سوم: این واقعیت که گیاهان گلابی باید با دقت مرتب شوند به این معنی است که احتمال کمبود نقص در آن کمتر است.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Peaberry

There are many coffee terms and technical definitions that you will see on packaging and websites.

It can be overwhelming, and a few key terms often get confused.

Peaberry seems to be one of those.

You may see a Kenyan coffee that is labelled as a peaberry and you might be forgiven for thinking that this is a variety of coffee.

This is not the case, however: all varieties can produce peaberries.

The term refers to a natural anomaly that occurs inside the coffee cherry in which only one of the seeds is fertilized and so develops alone inside the cherry.

Normally, two seeds grow next to each other, creating a flat side on each where they meet – this is what gives coffee beans their familiar shape.

Without the second seed to grow against, the peaberry becomes almost spherical.

Certain origins (most prominently Kenya and Tanzania) are more likely to sort the peaberries and sell them separately, whereas many others will not, which is why you do not see peaberries from all origins.

Peaberries do taste different from the rest of the crop, and the theories as to what causes the difference are as follows:

(۱) the peaberry gets more of the cherry’s nutrients;

(۲) the spherical shape and density of the bean means it can roast more evenly;

and (3) the fact that the peaberry has to be so carefully sorted means that it is less likely to contain defects.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

جنگ در جمهوری دموکراتیک کنگو – ۱

کنگو

کافه اکسسوری – جمهوری دموکراتیک کنگو (DRC) دومین کشور بزرگ آفریقا و دوازدهمین کشور بزرگ جهان است. این کشور محل زندگی حدود ۸۷ میلیون نفر است و سرزمین آن ازنظر منابع طبیعی بسیار غنی است و شرایط بهینه برای تولید قهوه باکیفیت بالا را فراهم می‌کند.

باوجوداین، دهه‌ها درگیری و بی‌ثباتی سیاسی پیشرفت این کشور را محدود کرده است. برای درک بیشتر در مورد آنچه در DRC اتفاق می‌افتد و اینکه چگونه صنعت قهوه آن تحت تأثیر قرار گرفته است، من با کریس ترتر، تحلیلگر اقتصاد سیاسی در ÉLAN RDC و عضو سابق سازمان ملل صحبت کردم.

تاریخچه درگیری

کریس می‌گوید: «کنگو یکی از زیباترین مکان‌های روی زمین است. برخورداری از کوه، آتشفشان، دریاچه‌های عالی، فرهنگ شگفت‌انگیز، موسیقی و مردم دلایل این زیبایی است، اما درگیری‌های آن تا امروز ادامه دارد.»

جمهوری دموکراتیک کنگو دارای ذخایر گسترده‌ای از منابع طبیعی ارزشمند ازجمله طلا، کبالت، قلع، الماس و بسیاری از مواد معدنی دیگر است. باوجوداین، اکثریت جمعیت آن در فقر شدید زندگی می‌کنند و کمتر از ۱.۹۰ دلار در روز درآمد دارند.

ثروت مواد معدنی گران‌بها و منابع طبیعی کشور همچنین به بسیاری از منازعاتی که دهه‌ها تحمل کرده است دامن زده است، ازجمله دو جنگ داخلی بزرگ در دهه ۱۹۹۰ و اوایل ۲۰۰۰. درگیری‌های مسلحانه در DRC جان حدود شش میلیون نفر را گرفته است، یا مستقیماً از طریق جنگ، یا غیرمستقیم از طریق بیماری و سو تغذیه.

از زمان استقلال این کشور از بلژیک در سال ۱۹۶۰، بی‌ثباتی سیاسی نیز یکی از موضوعات مهم در این کشور بوده است. تنها در سال‌های اخیر، تعدادی از انتخابات بحث‌برانگیز و اتهامات فساد؛ باعث اعتراض و فعالیت شورشیان شده است. درنتیجه، شهروندان کنگو خشونت، آوارگی و از دست دادن اموال توسط گروه‌های شورشی یا شبه‌نظامیان مسلح را تحمل کرده‌اند.

امروزه هنوز درگیری در کشور ادامه دارد، یعنی در منطقه کیوو که یکی از مناطق مهم تولید قهوه در این کشور نیز هست.

درگیری چگونه بر بخش قهوه کنگو تأثیر گذاشته است؟

فقط چند دهه پیش، قهوه بعد از مس دومین صادرات بزرگ جمهوری دموکراتیک کنگو بود و در حدود ۱۶۴ میلیون دلار برآورد اقتصادی کشور در دهه ۱۹۸۰ داشته است. بااین‌حال، درگیری‌های مختلف در سال‌های اخیر بخش قهوه DRC را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده است.

در دهه ۱۹۷۰، تولید قهوه ملی شد و به‌طور مداوم رشد کرد. تا سال ۱۹۸۹، DRC سالانه حدود ۱۲۰ هزار کیسه قهوه صادر می‌کرد.

بااین‌حال، هنگامی‌که شورش و درگیری در دهه ۱۹۹۰ آغاز شد و سپس نسل‌کشی روآندا در سال ۱۹۹۴، تولید قهوه کاهش یافت. کریس می‌گوید: «امروز [DRC] شاید ۱۰٪ تا ۱۵٪ آنچه قبل از نسل‌کشی انجام داده بود، صادر می‌کند.»

امروزه تقریباً ۷۰٪ از تمام قهوه‌های کنگو به کشورهای همسایه قاچاق شده و از آنجا به فروش می‌رسد.

سرانجام، تولیدکنندگان قهوه در برخی مناطق DRC هنوز مستقیماً تحت تأثیر درگیری‌ها قرار دارند. فقط در ماه ژانویه تا سپتامبر سال ۲۰۲۰ قتل‌عام؛ جان بیش از ۷۰۰ نفر را گرفت.

راجر، مدیر تعاونی کاوا کانزورورو در شمال کیوو، می‌گوید که تأثیر این حملات در کل جامعه قهوه موج می‌زند.

قهوه جمهوری دموکراتیک کنگو

باوجوداین چالش‌ها، قهوه به‌آرامی به‌عنوان صادراتی حیاتی در جمهوری دموکراتیک کنگو ظاهر می‌شود. علاقه اخیر سازمان‌های غیردولتی و صنعت تخصصی قهوه رشد آن را افزایش داده است و جدیدترین ارقام ICO افزایش ۴ درصدی را نشان می‌دهد.

گریگوری توضیح می‌دهد که ÉLAN RDC یک برنامه توسعه بخش خصوصی است که هدف آن بهبود بازارها در جمهوری دموکراتیک کنگو است. او می‌گوید: «ما واقعاً تلاش می‌کنیم تا با بخش خصوصی تلاش‌های آن‌ها را افزایش دهیم، کیفیت را بالا ببریم و خریداران جالب بین‌المللی را در این محصول راه‌اندازی کنیم … ما به‌طورکلی می‌خواهیم نمای صنعت را بالا ببریم.»

کریس به من گفت که ظرفیت زیادی برای قهوه کنگو وجود دارد. وی می‌گوید این تنها به این دلیل نیست که می‌تواند یک مؤلفه اصلی در ایجاد صلح و رفاه در کشور باشد، بلکه همچنین به این دلیل است که از کیفیت فوق‌العاده بالایی برخوردار است.

کریس خاطرنشان می‌کند که صنعت قهوه تقریباً در «مرحله نوجوانی» در سراسر کشور قرار دارد. بااین‌حال، او می‌گوید که پتانسیل وجود دارد و «در حال حاضر در سطح بالایی در کیفیت جام آشکار می‌شود»

مناطق پرورش قهوه در جمهوری دموکراتیک کنگو دارای خاک غنی از آتشفشان و طیف وسیعی از اقلیم‌های کوچک مناسب برای پرورش گیاه عربیکا هستند. این بدان معنی است که قهوه‌ای که در جمهوری دموکراتیک کنگو رشد می‌کند اغلب دارای مشخصات طعم منحصربه‌فردی است که برخلاف بسیاری از خاستگاه‌های دیگر است؛ حتی در آفریقا.

بعلاوه، برای تولیدکنندگان، قهوه می‌تواند به‌عنوان یک منبع پایدار درآمد عمل کند و به آن‌ها این امکان را می‌دهد که گامی در جهت ثبات مالی بردارند.

منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.