واژه نامه قهوه: مبدأ قهوه Origin

Origin

کافه اکسسوری – مبدأ Origin به اصطلاحی کلیدی در قهوه تبدیل‌شده است. به نظر من اشاره به مبهم بودن بالقوه این اصطلاح ارزشمند است.

در اصل، «مبدأ» اصطلاحی سرراست است و به مبدأ یک قهوه اشاره دارد: «از کجا آمده است؟»

ازنظر تاریخی، به‌خصوص در سنت اسپرسوی ایتالیا، قهوه‌های بسیاری از کشورها باهم مخلوط شده‌اند. در بسیاری از موارد، منشأ دقیق اجزای سازنده مخلوط راز سازنده است.

برعکس، حرکات تخصصی و «موج سوم» بر قابلیت ردیابی و پیدایش تأکید دارند و می‌کوشند ریشه آنچه می‌نوشید را ترسیم کرده و بین طعم و «داستان» قهوه ارتباط برقرار کنند.

اصطلاح «منشأ منفرد» به‌طور گسترده‌ای مورداستفاده قرار گرفته و در سراسر چشم‌انداز خرده‌فروشی قهوه بارزتر شده است.

این اصطلاح به معنی کیفیت است و کنجکاوی نوشیدنی را برای کشف امکانات طعم قهوه جلب می‌کند.

بااین‌حال، یک قهوه از هر کشور منفرد ازلحاظ فنی از یک منشأ واحد است، ازآنجاکه قهوه از یک کشور است.

بااین‌وجود، قهوه می‌تواند ترکیبی از بسیاری از قهوه‌های متنوع از بسیاری از مزارع باشد.

تعدادی از رسترهای مخصوص در حال حاضر تقریباً به‌طور انحصاری پیشنهاد‌های تک منشأ دارند و این اصطلاح در این زمینه به‌طور فزاینده‌ای برای نشان دادن یک قهوه از انواع خاصی از گیاه قهوه، از یک مزرعه خاص در نظر گرفته شده است.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Origin

Origin has become a commonly used term in coffee. I think it is valuable to point out the potential vagueness of the term.

In essence, “origin” is a straightforward term.

It refers to the point of origin of a coffee: “Where does it come from?” Historically, especially in the Italian espresso tradition, coffees from many countries have been blended together.

In many cases, the exact origin of the components in the blend is the secret of the maker.

Contrarily, the speciality and “third wave” movements place an emphasis on traceability and provenance, seeking to outline the origins of what you are drinking and to draw connections between flavour and the coffee’s “story”.

The term “single origin” has become widely used and is becoming more prominent throughout the coffee-retailing landscape.

The term implies quality and appeals to the drinker’s curiosity to explore the flavour possibilities of coffee.

However, a coffee from any single country is technically from a single origin, inasmuch as the coffee is from one country.

The coffee, however, could be a blend of many diverse coffees from many farms.

A number of speciality roasters now have almost exclusively single-origin offerings, and the term in this context is increasingly intended to denote a coffee from a specific variety of coffee plant, from a specific farm.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

تاریخچه اروپرس از ابتدا تا کنون

اروپرس

کافه اکسسوری – اروپرس یک اختراع جالب یک‌شبه نبود و به نظر نمی‌رسید دستگاه دم آوری قهوه باشد. تاریخچه اروپرس به جایی می رسد که توسط یک تولیدکننده اسباب‌بازی‌های ورزشی تولید شد که بیشتر نه دلیل قهوه بلکه به دلیل دیسک پرواز شناخته‌شده است.

بااین‌حال، به‌نوعی، امروز، اروپرس یکی از شاخص‌ترین روش‌های دم آوری قهوه در جهان است.

چگونه این اتفاق افتاد؟ ما برای شنیدن داستان اختراع و تاریخچه اروپرس با آلن آدلر، طراح و رئیس اروپرس، مصاحبه کردیم که در زیر می‌خوانید:

منشأ هوانوردی

اروپرس که یک دستگاه کوچک و دو لوله‌ای است که با اجازه دادن به کاربر برای فشردن آب از طریق پودر، به‌سرعت قهوه‌ای کامل را دم می‌کند.

این دستگاه دم آوری برخلاف ریختن روی دستگاه‌ها، از فناوری دستگاه اسپرسو الهام گرفته‌شده است – به‌جز برق و اهرم‌ها، فشار انسان جایگزین می‌شود.

این دستگاه همچنین شباهت‌هایی به فرنچ پرس دارد، اگرچه اروپرس در صنعت قهوه تخصصی به‌گونه‌ای پذیرفته‌شده است که فرنچ پرس هنوز نتوانسته به آن دست پیدا کنند. علاوه بر این، زمان دم (و دمای توصیه‌شده آب) با اروپرس به‌طور قابل‌توجهی کوتاه‌تر است.

به‌عبارت‌دیگر، درحالی‌که امروزه اروپرس یک دیدگاه رایج است، اما اولین بار در سال ۲۰۰۵ ظاهر شد.

تاریخچه اروپرس ؛ برنده شدن در صنعت قهوه

بسیاری از افراد در صنعت تخصصی قهوه در ابتدا اروپرس را به‌عنوان یک دستگاه اسباب‌بازی از یک سازنده اسباب‌بازی به‌جای یک تولیدکننده جدید انقلابی، کنار گذاشتند.

اما باگذشت زمان، این رویه تغییر کرد. آلن با نمونه‌های قهوه دم‌کرده به ابروهای بالا رفته پاسخ داد و خبر شروع به پخش کرد. به‌هرحال اثبات کیفیت اروپرس در فنجان قهوه خود را نشان داد.

بااین‌وجود دستگاه‌های زیادی برای تهیه قهوه وجود دارد. چگونه اروپرس به چنین محبوبیت چشمگیری دست یافت؟

آلن می‌گوید: «قهوه یک پدیده جهانی است و روش‌های مختلف دم آوری جهانی شده است. این به شما کمک می‌کند تا اروپرس یک فنجان بسیار خوشمزه در یک دقیقه دم می‌کند و وسیله‌ای تمیز، قابل‌حمل، ارزان است و می‌توان از آن به روش های مختلفی استفاده کرد.»

زمان دم کشیدن، زمان هل دادن، دوز قهوه، نسبت آب، دمای آب و حتی اینکه آیا شما از روش معکوس استفاده می‌کنید یا نه؛ روش‌های زیادی برای بازی با اروپرس وجود دارد و بنابراین ویژگی‌های مختلف را در قهوه دم‌کرده خود تقویت می‌کنید.

تاریخچه اروپرس و قهرمان جهان

قهوه تخصصی مسابقات زیادی دارد: قهرمانی جهانی باریستا، قهرمانی جام جهانی عصاره‌گیری، قهرمانی هنر جهانی لاته، قهرمانی جهانی بو دادن … بدون ذکر همه مسابقات و جوایز لوبیای سبز.

اما در سال ۲۰۰۸، مورد جدیدی ظاهر شد – بازیگری بازیگوش که هرگز انتظار جدی گرفتن نداشت.

اولین دوره مسابقات قهرمانی جهان اروپرس (W.A.C) در اسلو برگزار شد و علی‌رغم نام بزرگ، فقط سه رقیب داشت. این برنامه توسط تیم وارنی (که امروز نیز به همراه تیم ویلیامز این رویداد را اداره می‌کند) و تیم وندلبو برگزار شد.

اما – دقیقاً مانند خود اروپرس – این رقابت به بخشی محبوب و ضروری از تقویم قهرمانی قهوه تبدیل شد. در سال ۲۰۱۸، بیش از سه هزار و ۱۵۷ نفر از ۶۱ کشور جهان به رقابت پرداختند که درمجموع ۶۸ هزار و ۲۶۵ تماشاگر مشتاق این رویداد را تماشا می‌کردند.

چه موارد بعدی برای اروپرس وجود دارد؟

اروپرس از وسیله‌ای زیر سلطه به غول صنعت قهوه تبدیل‌شده است. بااین‌وجود موفقیت آن بسیار زیاد است، اما اطلاعات کمی در مورد دستگاه تغییر کرده است.

در حال حاضر یک سیاه‌وسفید شفاف در مقابل پلاستیک شفاف قرار دارد، اما اگر این نبود، سخت می‌توانستید تفاوت بین یکی از سال ۲۰۰۶ و دیگری را از سال ۲۰۱۹ تشخیص دهید.

بااین‌وجود آلن ضمن اشاره به جزئیات بیشتر، در این خصوص می‌گوید: «نسخه قابل‌حمل بیشتری به‌زودی ارائه خواهد شد.»

در مورد W.A.C، آلن آدلر می‌گوید: «ما تلاش می‌کنیم لذت شرکت‌کنندگان را افزایش دهیم.

این بالاترین اولویت ما است. رویداد امسال از یک روز به دو روز افزایش یافت و همه شرکت‌کنندگان فرصت معاشرت داشتند و لذت بیشتر در سال ۲۰۱۹ اضافه خواهد شد.»

منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.