کافه اکسسوری – انواع مختلفی از دستگاههای قهوه ساز خانگی در بازار موجود است. برای کسانی که تجربه استفاده از آنها را ندارند، دشوار است که تصمیم بگیرند کدام دستگاه مناسب است.
شما ممکن است چیزی آسان، اتوماتیک و کارآمد بخواهید، یا بالعکس چیزی که امکان کنترل مستقیم شما را فراهم میکند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع مختلف دستگاههای قهوه ساز خانگی و مواردی که آنها را از هم متمایز میکند، ادامه مطلب را بخوانید.
ماشین اسپرسوی خانگی
دستگاههای اسپرسو برای اولین بار در سال ۱۸۸۴ در ایتالیا اختراع شدهاند.
این دستگاهها در طول قرنهای ۲۰ و ۲۱ جزء اصلی کافهها بودهاند. بااینحال مدلهای زیادی وجود دارد که برای مصارف خانگی نیز مناسب هستند.
مزیت اصلی دستگاه اسپرسو خانگی این است که این دستگاه توانایی یادگیری بیشتر در مورد قهوه را فراهم میکند.
این به باریستاها کمک میکند تا مهارتهای خود را در خانه توسعه دهند و بهبود بخشند و انواع نوشیدنیهایی را که میتوانند تهیه کنند افزایش دهد.
شما واقعاً میتوانید آزمایش کنید و به شما امکان میدهد بسیاری از پارامترها را از نزدیک تنظیم و کنترل کنید.
دستگاههای اسپرسو خانگی دارای اشکال و اندازههای گوناگونی هستند اما بهطورکلی بسیار بزرگ هستند.
برخی از دستگاههای اسپرسوی خانگی رده بالاتر نیز ممکن است به لولهکشی احتیاج داشته باشند که این امر میتواند هزینهبر باشد.
دستگاههای اسپرسو معمولاً به سه دسته مجزا تقسیم میشوند: دستی، نیمه اتوماتیک و اتوماتیک.
اکثر دستگاههای قهوه ساز خانگی نیمه اتوماتیک هستند. هنگام استفاده از دستگاه نیمه اتوماتیک، قهوه را آسیاب میکنید، فیلتر پرتافیلتر را بار میکنید، لمس میکنید و برای شروع، دکمهای را فشار میدهید. این به شما امکان کنترل زیادی بر روی انواع پارامترها را میدهد.
دستگاههای اسپرسو اتوماتیک تا حد زیادی یکسان هستند، اما یک تفاوت اساسی دارند.
درحالیکه برای شروع و توقف جریان آب با دستگاههای اسپرسو نیمه اتوماتیک باید دکمه را دو بار فشار دهید، دستگاههای کاملاً خودکار خود را متوقف میکنند. این بدان معنی است که شما فقط باید یک بار دکمه را فشار دهید.
هرکدام از زیرمجموعهها را که انتخاب کنید، قادر به تولید نوشیدنیهای اسپرسو خواهید بود (مانند کاپوچینو، لاته و آمریکانو).
بااینوجود ایجاد اسپرسوی باکیفیت با قهوه ساز خانگی به زمان و تمرین نیاز دارد.
ماشینآلات پاد و کپسولی
اگر قهوه کوتاه و سبک اسپرسو را دنبال میکنید، اما نهایت راحتی را میخواهید، ممکن است دستگاه غلاف یا کپسول را در نظر بگیرید.
دستگاههای قهوه ساز خانگی کپسولی برای کسانی که همیشه عجله دارند و آمادهسازی بسیار سریع و نگهداری آسان را ترجیح میدهند عالی هستند.
حدود ۵۹ میلیارد غلاف قهوه فقط در انگلیس در سال ۲۰۱۸ فروخته شده است و بازار جهانی در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است.
شما میتوانید کپسولهای با طعم مختلف را یکی پس از دیگری اضافه کنید و از تنوع زیادی برخوردار شوید.
بعدازاینکه یک فنجان قهوه کاملاً کافئین دار درست کردید، میتوانید از آنها برای دیکاف استفاده کنید.
برای ماشینهایی که از غلافهای نسپرسو کلاسیک استفاده میکنند (که متداولترین آنها هستند) میتوانید از میان صدها کپسول رسمی یا سازگار با نسپرسو مختلف انتخاب کنید.
برخی از رستورانهای مخصوص قهوه حتی در سالهای اخیر شروع به فروش غلاف کردهاند.
اکثر دستگاههای کپسول تعدادی از پیش تعیینشده را برای انتخاب دارند که در صورت داشتن مقدار کم یا زیاد آب در نوشیدنی، انجام تنظیمات را آسان میکند.
بهطورکلی، بااینحال، ماشینآلات غلاف اجازه کنترل بسیار کمتری نسبت به ماشینهای دیگر را میدهد.
قهوه فیلتری
برای کسانی که به دنبال قهوه با طعم تمیزتر و شدت کمتری نسبت به اسپرسو هستند، دستگاههای فیلتر یا دمآوری دستی یک گزینه عالی هستند.
استفاده از آنها آسان است و در کل نوع دیگری از قهوه را ارائه میدهند.
بااینوجود، دمآوری دستی معمولاً پنج دقیقه یا بیشتر زمان میبرد تا یک فنجان قهوه دم بکشد.
این به این دلیل است که تولیدکنندگان دستی نیاز به آسیاب درشتتری دارند. تهیه قهوه فیلتر در مقایسه با اسپرسو به ذرات قهوه با اندازه بزرگتر احتیاج دارد، زیرا با آب بیشتری دم میشود.
زمان دمکرده طولانیتر، طعمهای پیچیده و ظریف قهوه را نیز به ارمغان میآورد، درحالیکه در مقایسه با اسپرسو احساس دهانی سبکتر و تمیزتری را ارائه میدهد.
این گزینه را برای کسانی که نوشیدن قهوه سیاه را ترجیح میدهند، یک انتخاب عالی است.
بااینحال، استفاده از نسبت قهوه و آب از پیش تعیینشده به شما کمک میکند تا بهترین خصوصیات قهوه را به نمایش بگذارید.
درحالیکه نسبتها از دستگاه به دستگاه دیگر متفاوت است، اما نسبت قهوه به آب در حدود ۱:۱۶ اغلب توصیه میشود.
ماشینهای لوبیا به جام
اگر یک روش فوقالعاده راحت برای نوشیدن قهوه تازه آسیاب شده و دمکرده میخواهید، دستگاههای خانگی دانه به فنجان یک گزینه ایدئال است.
در درجه اول از آنها برای تهیه اسپرسو استفاده میشود، ممکن است از آنها بهعنوان دستگاههای اسپرسو «فوق اتوماتیک» نیز یاد شود.
با استفاده از دستگاههای دانه به فنجان، دانههای قهوه خود را مستقیماً درون دستگاه آسیاب داخلی قرار میدهید.
بر اساس انتخاب و روش دم کردن، دستگاه سپس تنظیمات چرخش خود را بهطور خودکار انجام میدهد و سپس شروع به دم کردن میکند.
برخی از دستگاههای لوبیا به فنجان نیز به قابلیت بخار دادن اتوماتیک شیر مجهز هستند.
این به شما امکان میدهد نسبتهای موردعلاقه خود را برنامهریزی و از پیش تعیین کنید.
کل مراحل آسیاب شدن دانهها و دم کشیدن قهوه فقط چند دقیقه طول میکشد.
دستگاه لوبیا به فنجان گزینهای عالی برای هرکسی است که میخواهد طیف وسیعی از نوشیدنیهای سبک کافهای بنوشد اما وقت آن را ندارد که بین انواع مختلف روشهای دم کردن جابجا شود.
مزایای اصلی [با دستگاه لوبیا به لیوان] عملکرد، سهولت استفاده و راحتی آن است.
دمآوری دستی
باوجود گزینههای فراوان اتوماتیک در بازار، برخی از مصرفکنندگان ترجیح میدهند کنترل بیشتری بر نحوه عصارهگیری قهوه خود داشته باشند.
روشهای دمآوری دستی، مانند ریختن قهوه فیلتری، به مهارت و تکنیک بیشتری نیاز دارند، اما میتوانند پروفیلهای کاملاً متفاوت فنجان را باز کنند.
برای تولید دمدستی قهوه بهاحتمالزیاد به تجهیزات بیشتری ازجمله ترازو، آسیاب خوب و احتمالاً کتری نیاز خواهید داشت، اما استفاده از روشهای دستی مزایای زیادی دارد.
انتخاب روش تهیه دم میتواند دلهرهآور باشد. گزینههای بسیار متنوعی ارائه میشود و همه آنها مزایای مختلفی را برای انواع مختلف قهوه ارائه میدهند.
اگر مطمئن نیستید که میخواهید کدام دستگاه قهوه را بخرید، این مقاله میتواند به شما کمک کند.
آیا راحتی میخواهید؟ آیا کنترل میخواهید؟ یا میخواهید انواع نوشیدنیها را با همان دستگاه تهیه کنید؟ قبل از انتخاب دستگاه قهوه ساز خانگی به آنچه میخواهید فکر کنید – و مطمئن شوید که خرید شما مناسب شماست.
منبع: perfect daily grind
تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.