کافه اکسسوری – طرفداران قهوه فرنچ پرس آن را دوست دارند زیرا این روش دمآوری همه طعمهای غنی و عطرهای شگفتانگیز را در خود بروز میدهد. چه اتفاقی میافتد اگر به شما بگوییم که میتوانید با زحمت بسیار کمتری به نتایج بسیار زیادی در دمآوری فرنچ پرس برسید؟ در این مقاله ما نکات مفیدی را از دستورالعملهای دوستداران فرنچ پرس جمعآوری کردهایم که به شما در دمآوری قهوه به این روش کمک خواهد کرد.
-
از قهوه باکیفیت استفاده کنید
اگرچه روش فرنچ پرس به حفظ طعم قهوه شما کمک میکند، اما مارکهای تجاری از قبل طعم قهوه خود را تااندازهای از دست داده است. قهوه با کیفیت در دستههای کوچکتر تولید میشود و ماهها در یک فروشگاه مواد غذایی در قفسه نمیمانند.
-
قهوه خود را آسیاب کنید
همیشه قهوه خود را تازه نگه دارید. دانه قهوه طعم آن را طولانیتر نگه میدارد. دلیل این امر این است که بهمحض خرد کردن دانههای قهوه، روغنهای قهوه شروع به تبخیر میکنند و باعث میشوند قهوه طعم خود را از دست بدهد. وقتی دانه قهوه را کامل نگه دارید تا به آنها احتیاج پیدا کنید، آن روغنها را حفظ میکنید.
-
فرنچ پرس خود را از قبل گرم کنید
تنها منبع گرمای فرنچ پرس، آب گرمی است که درون آن ریختهاید. گرمای زیادی از آب توسط ظرف فرنچ پرس جذب میشود و نه آنکه تولید شود. ابتدا با پیش گرم کردن فرنچ پرس، گرمای بیشتری بهجای آن مستقیماً وارد نوشیدنی میشوند.
-
لیوان خود را از قبل گرم کنید
مانند فرنچ پرس، لیوان که قهوه خود را درون آن میریزید، گرمای دمکرده را نیز میکشد. قبل از ریختن قهوه، در فنجان خود آب گرم بریزید تا گرم شود. سپس آب را دور بریزید، قهوه خود را درون فنجان ریخته و از نوشیدنی گرم خود لذت ببرید.
-
اجازه دهید آب از دمای جوش پایینتر بیاید
اگر آب جوش به فرنچ پرس اضافه کنید، خطر بیشازحد استخراج روغنهای قهوههای آسیاب شده را دارید. این امر باعث طعم تلخ و هراسناک میشود. صبر کنید تا آب قبل از دم کردن از دمای جوش پایینتر بیاید.
-
از درجه آسیاب درشت متوسط برای دمآوری استفاده کنید
هنگامیکه اسپرسو درست میکنید، میخواهید یک از یک آسیاب ریز استفاده کنید، اما برعکس با فرنچ پرس قهوه درشت متوسط استفاده میشود. یک قهوه درشت به معنای خرد شدن کمتر قهوه در فنجان شماست. بااینحال، به دلیل اینکه در فرنچ پرس آسیابهای درون آب غوطهور هستند، تأثیر چندانی در قهوه شما ندارد.
-
از فیلترهای کافی استفاده کنید
استفاده از فیلترهای کافی نیز به کاهش رسوبات قهوه کمک خواهد کرد. هرچه از فیلترهای بیشتری استفاده شود، کمتر رسوبات قهوه در نوشیدنی شما قرار میگیرد.
-
کمی قهوه اضافی برای دمآوری فرنچ پرس دم کنید
دم کردن کمی قهوه اضافی روش دیگری برای کاهش رسوبات قهوهای است که در نوشیدنی شما به وجود میآید. نصف فنجان را بیشتر از آنچه برای نوشیدن برنامهریزی کردهاید دم کنید. رسوبها با مقدار اضافی باقی میمانند و شما یک نوشیدنی تمیز دریافت میکنید.
-
کمی آب اضافه کنید
اضافه کردن یک چهارم فنجان آب بیشتر، آب جذبشده در آسیابهای قهوه را جبران میکند. اضافه کردن کمی آب بیشتر به کاهش رسوبات در قهوه کمک میکند درحالیکه هنوز مقدار کافی قهوه در فنجان به شما میدهد.
-
از یک تایمر استفاده کنید
زمان تولید دم خود را تقریبی نکنید. از تایمر استفاده کنید تا اطمینان حاصل کنید که قهوه شما با استخراج بیشازحد تلخ نمیشود. قانون استاندارد چهار دقیقه است، اما تا زمان رسیدن طعم موردنظر خود، زمان کوتاهتر یا طولانیتری را امتحان کنید. استفاده از یک زمان دم کردن مداوم به ماندگاری طعم کمک میکند.
-
قهوه خود را به ظرف دیگری منتقل کنید
اگر قصد ندارید یک بار قهوه دمآوری شده را بنوشید، قهوه خود را فوراً به ظرف دیگری منتقل کنید. انتقال قهوه بلافاصله باعث جلوگیری از ادامه دمآوری آن میشود. اگر قهوه خود را در فرنچ پرس بگذارید، تداوم دمآوری آن را تلخ میکند.
-
فرنچ پرس خود را کاملاً تمیز کنید
کل فرنچ پرس خود را با آب صابون داغ تمیز کرده و خوب بشویید، سپس بگذارید خشک شود. بعد از هر پنج تا هفت بار استفاده از فرنچ پرس آن را در آب داغ مخلوط با نصف فنجان سرکه سفید مقطر آغشته میکند. بگذارید کل دستگاه ۱۵ دقیقه خیس شود و سپس بشویید.
-
از یک مقیاس استفاده کنید
انواع مختلف دانههای قهوه تراکم متفاوتی دارند. با توجه به چگالیهای مختلف، گاهی اوقات میتواند اندازهگیری حجم قهوه را برای یک قاشق قهوه دچار اختلال کند. مقیاس وزن این امکان را به شما میدهد تا مطمئن شوید که هر بار از همان مقدار قهوه استفاده میکنید.
-
یک دستگاه آسیاب خوب بخرید
ازآنجاییکه دانه قهوه، شیرینتر است و طعم پر جنبوجوش تری نسبت به قهوه از پیش آسیاب شده دارد، ایده خوبی است برای تهیه یک آسیاب که قهوه را به مقدار و درشتی که میخواهید آسیاب کنید. یک آسیاب خوب گزینههای مختلفی را برای شما فراهم میکند تا بتوانید سلیقه خود را انتخاب کنید.
-
از آب با کیفیت استفاده کنید
شیر آب معمولاً حاوی مواد شیمیایی رسوبی و تصفیه آب است که میتواند بر طعم قهوهای که شما تأثیر بگذارد. استفاده از آب بطری یا آب مقطر باعث طعم قهوهای خالصتر میشود زیرا آب در حال افزودن عطروطعم خاص خود به نوشیدنی نیست.
-
از قهوه کافی استفاده کنید
هنگامیکه از فرنچ پرس استفاده میکنید، حتماً اطمینان حاصل کنید که از نسبت قهوه به آب صحیح استفاده میکنید. وقتی از آب و قهوه کافی استفاده نمیکنید، طعم دچار اختلال میشود. نسبت خوب برای شروع، نصف اونس قهوه در هر ۲۵۰ گرم آب است.
-
از آب گرم استفاده کنید، اما جوشان باشد
آب بسیار گرم یا سرد به استخراج بیشازحد یا عدم استخراج طعمها منجر میشود و قهوه شما خیلی تلخ یا خیلی ضعیف خواهد بود. برای بررسی دمای آب از یک دماسنج استفاده کنید. ۱۹۵-۲۰۵ فارنهایت بهترین نتیجه را به شما میدهد.
-
از ریختن آب دومرحلهای استفاده کنید
در ابتدا با اضافه کردن مقدار کمی آب تا جایی که تمام سطح قهوه آسیاب شده را فرا بگیرد این امکان را میدهید تا دیاکسید کربن از قهوه خارج شود و بعد از این ۳۰ ثانیه باقی آب را به قهوه اضافه کنید در غیر این ثورت وجود دیاکسید کربن بر روی طعم قهوه شما تأثیر میگذارد.
-
در آخر هم بزنید دم کنید
شما هرگز نباید محلول دمآوری را هم بزنید تا تمام چرخه تولید آن تمام شود. مخلوط کردن آن قبل از دمآوری، روند استخراج را مختل میکند. وقتی آن را هم بزنید، آسیابها در آب فرو میروند و این روند استخراج را کند میکند.
-
مطمئن شوید که قبل از غوطهور شدن قهوهها زیر فیلتر هستند
اطمینان حاصل کنید که فرنچ پرس شما از رسوب قهوه باقیمانده از آخرین دمآوری که باعث تغییر در طعم قهوه میشود، عاری باشد. قهوه را با دقت در فرنچ پرس بریزید تا هیچ قهوهای از طرفین نریزد تا آسیابها قبل از غوطهور شدن در زیر صافی نگه داشته شوند.
-
از یک فیلتر مخصوص کاغذی استفاده کنید
استفاده از فیلتر کاغذی مخروطی به برجستهتر کردن طعمهای خاص در قهوه کمک میکند. بسیاری از افراد فیلتر مخروط HarioV60 را توصیه میکنند، اما موارد مختلفی را برای نتایج دلخواه خود امتحان کنید. قهوه خود را طبق معمول دم کنید و سپس آن را از طریق فیلتر کاغذ بریزید تا عطروطعم غنی و بدون رسوب داشته باشد.
-
اگر از درجه آسیاب ریزتر استفاده میکنید، مدت زمان دمآوری را کوتاهتر کنید
هرچه آسیاب ریزتر شود، قهوه هنگام دم کردن قویتر خواهد شد. اکثر کارشناسان قهوه استفاده از آسیاب درشت را برای فرنچ پرس توصیه میکنند. اگر میخواهید از یک آسیاب ریز استفاده کنید، زمان استخراج را مطابق آن کوتاه کنید تا از استخراج اضافی و درنتیجه قهوه تلخ جلوگیری شود.
نتیجهگیری
بسیاری از علاقهمندان به قهوه، استفاده از فرنچ پرس را بهعنوان بهترین روش دمآوری قهوه به رسمیت میشناسند، زیرا بیشتر طعمهای طبیعی قهوه را حفظ میکند. بااینحال، درحالیکه یک فرنچ پرس قهوه خوبی ایجاد میکند، استفاده از نکات فرنچ پرس که گفته شد، سطح این تجربه را از عالی به شگفتانگیز میبرد.
منبع: home grounds
تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.