ویژگی های قهوه محلی در فیلیپین

کافه اکسسوری – کشاورزان فیلیپین صدها سال است که قهوه پرورش می‌دهند و این کشور ده‌ها سال است که روبوستای تجاری تولید می‌کند و تولید ویژه عربیکا درصد کمی از صنعت قهوه محلی را تشکیل می‌دهد.

تعدادی از عوامل باعث شده است تا قهوه مخصوص فیلیپین از دسترسی گسترده‌تری برخوردار شود؛ اما بلایای طبیعی، مسائل زیست محیطی و شرایط ناپایدار اقتصادی تولید را در سال‌های اخیر مختل کرده است.

تقاضا نیز به میزان قابل‌توجهی بالاتر از عرضه محلی است: در سال ۲۰۱۸، فیلیپین ۱۷۰ هزار تن قهوه مصرف کرده است، اما فقط ۳۵ هزار تن تولید کرد است.

درحالی‌که سال ۲۰۲۰ چالش‌های دیگری ازجمله همه‌گیری ویروس Covid-19 و فوران آتشفشان تائل را به همراه داشت، اما می‌تواند آغاز دوره جدیدی برای قهوه مخصوص فیلیپین باشد.

برای اولین بار در تاریخ صنعت قهوه فیلیپین، یک قهوه محلی برنده مسابقات قهرمانی ملی باریستا در سال ۲۰۲۰ فیلیپین (PNBC) شد. در ادامه به دلایل این موفقیت و اهمیت آن برای آینده قهوه فیلیپین می‌پردازیم.

تولید کافه فیلیپین

راهبان اسپانیایی برای نخستین بار در سال ۱۷۴۰ قهوه را به فیلیپین و استان لیپا آوردند که به‌زودی پایتخت قهوه این کشور شد.

تولید به‌زودی در سراسر کشور گسترش یافت و در دهه ۱۸۰۰، قهوه از طریق سان‌فرانسیسکو و اروپا و از طریق کانال سوئز به ایالات‌متحده صادر شد.

در اواخر دهه ۱۸۰۰، فیلیپین چهارمین صادرکننده قهوه در جهان بود و در مقطعی از قرن نوزدهم، هنگامی‌که زنگ‌زدگی قهوه محصولات آفریقا، جاوا و برزیل را نابود کرد، تنها منبع قهوه در کل جهان بود.

بااین‌حال، هنگامی‌که سرانجام زنگ‌زدگی قهوه در اوایل دهه ۱۹۰۰ به فیلیپین رسید، تولید قهوه این کشور را ویران کرد و تقریباً تمام گیاهان قهوه این کشور را ویران کرد و باعث شد بسیاری از تولیدکنندگان به‌طورکلی کشت این محصول را رها کنند.

گونه مقاوم در برابر آفت

تولید به‌آرامی در طول قرن بیستم بازیافت شد و در دهه ۱۹۵۰، دولت فیلیپین گونه مقاوم به بیماری را به این کشور وارد کرد.

بااین‌حال، تولید هنوز خیلی پشت تقاضای محلی است. طبق اعلام وزارت زراعت، این کشور سالانه بین ۷۵۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰۰ تن تنها از ویتنام و اندونزی برای مصرف داخلی وارد می‌کند.

JC Martinez رئیس‌جمهور فیلیپین توضیح می‌دهد که در سال ۲۰۱۹، بیشتر قهوه‌های تولید شده در کشور از نوع روبوستا بوده است و تنها درصد کمی به گونه عربیکا اختصاص دارد تنها در سه تا پنج سال گذشته کشاورزان روی افزایش تولید ویژه عربیکا متمرکز شده است.

برای بدتر شدن اوضاع در سال ۲۰۲۰ مجموعه کاملاً جدیدی از چالش برای کشاورزان قهوه فیلیپین بروز کرد.

هنگامی‌که آتشفشان تائل در ژانویه سال ۲۰۲۰ فوران کرد، به بیش از ۴۵۰ هزار نفر از ساکنان گفته شد که خانه‌ها و مزارع خود را ترک کنند.

تخمین زده می‌شود خسارت به مزارع کشاورزی، محصولات زراعی و دام حدود ۵۷۷ میلیون پزوی فیلیپین (حدود ۱۱ میلیون دلار آمریکا) و به بیش از ۵۰۰۰ تن قهوه آسیب‌دیده وارد شود.

رقابت ملی قهوه فیلیپین

از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۹، نهاد مجاز برای رویدادهای جهانی قهوه (WCE) در فیلیپین، مسابقات کشوری باریستا فیلیپین (PNBC) بود.

بااین‌حال، در سال ۲۰۲۰، مسابقات جدید با حمایت WCE، رقابت ملی قهوه فیلیپین (PNCC) باهدف بهبود دید جهانی برای صنعت قهوه فیلیپین برگزار شد.

PNCC مسابقات قهرمانی ملی باریستا ۲۰۲۰، مسابقات قهرمانی لاته آرت فیلیپین و جام Brewer در یک رویداد سه روزه در اوایل ماه مارس برگزار شد.

در این رویداد قهرمان ملی باریستا آدریان ووکانان بود که همچنین قهرمان هنر ملی لاته فیلیپین ۲۰۱۷ نیز در کارنامه خود دارد.

قهوه محلی در مسابقات

بااین‌حال، برخلاف برندگان قبلی، آدریان با استفاده از یک قهوه محلی – یک نوع آزمایشی از ایتوگون، بنگوت- برنده شد.

ادرین یک اسپرسو، نوشیدنی شیر و نوشیدنی امضایی تهیه کرد و با هر روش آماده‌سازی، نت‌های طعم دار قهوه را برجسته کرد.

اسپرسو او طعم پرتقال، گیلاس و کاکائو را برجسته کرد، درحالی‌که این نوشیدنی همراه با شیر دارای نت‌هایی از وانیل و کارامل بود.

سازمان دهنده PNCC، نینا گینتو، این نوشیدنی امضا دار را گلی و آبدار، همراه با آناناس، عسل و یادداشت‌های شیرین تمیز توصیف کرد.

برخلاف برندگان قبلی رقابت، ادرین قهوه را خودش انتخاب کرد و بر پردازش و برشته کردن آن نظارت داشت.

با این کار او توانست جزئیات تولید و پردازش خود را با داوران به اشتراک بگذارد و آن‌ها را با افرادی که تولید می‌کنند، متصل کند.

قهوه آدریان به روشی خاص مورد پردازش قرار گرفت. او از مکش کربنی و همچنین یک تکه مخمر از kombucha که در یک آزمایشگاه رشد کرده بود استفاده کرد.

این قهوه در دهان دلپذیر و خوش‌طعم بود که مخصوص قهوه فیلیپین نیست.

این واقعیت که یک قهوه فیلیپینی برنده PNBC در سال ۲۰۲۰ شد، گواهی بر این واقعیت است که قهوه‌های تخصصی محلی در بخش کیفیت در حال بهبود هستند.

آینده قهوه‌های خاص تولیدشده در فیلیپین

متخصصان قهوه در فیلیپین امیدوارند که قهوه محلی PNCC که در سال ۲۰۲۰ برنده شد، به جلب توجه قهوه مخصوص محلی تولید شده کمک کند و در ابتدایی‌ترین سطح، این باعث می‌شود افراد در مورد قهوه فیلیپین صحبت کنند.

قهوه مخصوص فیلیپین به‌طور مداوم در حال رشد است و این واقعیت که می‌توانیم در مورد کیفیت صحبت کنیم، نشان می‌دهد که کارهایی که در طی دو دهه انجام‌شده است، بالاخره بارور می‌شود.

منبع: perfectdailygrind

تنظیم و گردآوری: بهنام حاتم حعفری

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *