واژه نامه قهوه: زراعت قهوه Agronomy Coffee

Agronomy Coffee

کافه اکسسوری – تعریف مزرعه از یونان باستان این بود است که زراعت علم و مطالعه رشد محصولات زراعی و مدیریت زمین است. درک درست از زراعت Agronomy Coffee می‌تواند ثروت یک مزرعه را تغییر دهد.

برخی از مزارع یک کارشناس اختصاصی در محل مزرعه دارند و برخی دیگر به‌طور دوره‌ای از یک کارشناس مستقل برای آگاهی از عملکرد خود استفاده می‌کنند.

درک درست زراعت قهوه ، نحوه مدیریت و نگهداری از آن، لازمه سود بردن از یک مزرعه است. در حال حاضر روش‌های سنتی کشت قهوه در بخش‌های کوچک در حال نابودی و تحلیل هستند.

در زراعت قهوه تغییرات اندک در نور خورشید، آب‌وهوا و خاک می‌تواند تأثیر زیادی بر کیفیت محصول نهایی داشته باشد.

البته ناگفته نماند که آب‌وهوا از کنترل یک کشاورز خارج نیست، اما تطبیق دادن این عوامل برای استفاده و سود بردن بیشتر از تغییرات با تغییر در آبیاری و یا تغییر زمان برداشت محصول، حاصل نمی‌شود و نیازمند داشتن درک و علم زراعت است.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Agronomy Coffee

From the Greek for “field law”, agronomy is the science and study of the growing of crops and managing of land.

An understanding of agronomy can transform the fortunes of a farm.

Certain farms will have a dedicated onsite agronomist; others – with equal success – make periodic use of an independent agronomist to inform their practice.

An understanding of agronomy will benefit how a coffee-growing plot is managed and maintained.

Many coffee farms are now broken up into many smaller segments that are treated individually. Small changes in sunlight, climate, and soil can have a big impact on how coffee plants behave and on the quality of fruit they produce. Of course, weather and climate are out of a farmer’s control, but adapting to make the most of changes – by tweaking irrigation or altering harvesting times to compensate – is not.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

آموزش تهیه قهوه سرد دم در منزل

قهوه سرد دم

کافه اکسسوری – روش‌ها و وسایل متنوعی برای تهیه قهوه سرد دم وجود دارد که برخی از آن‌ها برای مصرف‌کننده خانگی در دسترس نیست؛ اما ساده‌ترین روش برای تهیه قهوه سرد دم در منزل را در ادامه می‌خوانیم.

یک ظرف شیشه‌ای دهان‌گشاد تهیه کنید که حداقل پانصد میلی‌لیتر آب را در خود جای دهد.

با توجه به حجم ظرف به ازای هر پانصد سی‌سی آب، پنجاه تا شصت گرم قهوه را به‌صورت کاملاً درشت آسیاب کنید.

ابتدا قهوه آسیاب شده را در ظرف بریزید و آب سرد را به آن اضافه کنید. ترکیب آب و قهوه را به‌آرامی هم بزنید تا محلول نسبتاً یکدستی حاصل شود.

حالا درب ظرف را بگذارید و آن را به مدت دوازده تا بیست‌وچهار ساعت داخل یخچال بگذارید.

بعد از زمان محلول حاصل به‌وسیله صافی ریز فیلتر کنید تا ذرات درشت قهوه جدا شوند.

برای حصول نتیجه بهتر می‌توانید تا دو یا سه مرتبه قهوه عصاره‌گیری را صاف کنید.

اکنون محلول فیلتر شده آماده استفاده است و می‌توانید با آب سرد آن را رقیق کنید و یا فقط با افزودن یخ نوشیدنی خود را رقیق و به‌صورت خنک میل کنید.

قهوه عصاره‌گیری شده در این روش می‌تواند تا دو هفته در یخچال نگهداری شود ولی به‌مرور طعم تازگی و شفاف خود را از دست می‌دهد؛ بنابراین بهتر است آن را در همان دو یا سه روز اول مصرف کنید.

قطعاً قهوه سرد دم یک نوشیدنی گوارا برای روزهای گرم تابستان است.

تفاوت‌های عمده قهوه سرد دم و قهوه عصاره‌گیری شده با آب داغ

علاوه بر تفاوت‌های زیادی که از لحاظ عطروطعم بین این دو حالت عصاره‌گیری وجود دارد از لحاظ شیمیایی هم دو تفاوت عمده میان قهوه سرد دَم و قهوه عصاره‌گیری شده با آب داغ وجود دارد.

نخست میزان اسید عصاره‌گیری شده است که در اندازه‌گیری‌های مختلف گاهی حتی تا ۶۰ الی ۷۰ درصد دارای اسید کمتر در نوشیدنی نهایی است.

تفاوت دیگر که همواره جای بحث دارد میزان کافئین قهوه عصاره‌گیری شده است.

کافئین حلالیت پذیری نسبتاً زیادی در آب داغ دارد ولی در دمای محیط، حلالیت پذیری بسیار پایینی دارد و درنتیجه اگر فقط این نکته را در نظر بگیریم قهوه سرد دَم باید کافئین بسیار پایینی داشته باشد.

ولی نکته اینجاست که زمان تماس آب با سابه قهوه در روش سرد دَم بسیار بیشتر است و لذا زمان بیشتری برای استخراج کافئین وجود دارد. از سوی دیگر از لحاظ نسبت وزن آب و قهوه در این دو روش تفاوت‌هایی وجود دارد.

معمولاً در روش سرد دَم گاهی برای مقداری یکسان آب تا ۲ برابر قهوه بیشتری استفاده می‌شود؛ بنابراین باوجود پارامترهای زیادی که در میزان کافئین نهایی قهوه سرد دَم وجود دارد نمی‌توان به این پرسش پاسخ قطعی داد.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

قهوه گیشا پاناما با قیمت هر پوند ۱.۳۰۰ دلار رکورد شکست

قهوه گیشا پاناما

کافه اکسسوری – دیروز یک قهوه شسته شده از نوع قهوه گیشا پاناما از مزرعه Finca Sophia به ازای هر پوند ۱۳۰۰.۵۰ دلار رکورددار حراج قهوه سبز بهترین‌ها در پاناما بود و قیمت قبلی یک قهوه در حراج را شکست.

برای بسیاری از تولیدکنندگان قهوه و تولیدکنندگان، رکوردشکنی ۶۰۱ دلار پرداخت شده برای قهوه گیشا پاناما از Hacienda Le Esmeralda در حراج قهوه Best of Panama 2017 جایی بین تصور و خنده‌دار بود.

بااین‌حال، این قیمت در سال بعد – سال‌هایی که بخش جهانی قهوه به‌طور قابل‌توجهی با بحران قیمت بازار محور مواجه شده بودند – به ۸۰۳ دلار در هر پوند برای یک قهوه از خانواده املاک Lamastus در سال ۲۰۱۸، به ۱۰۲۹ دلار برای یک سال دیگر افزایش یافت.

برنده جایزه بزرگ امسال، فینکا سوفیا، مزرعه‌ای است که متعلق به ویلم بوت و کاترین کادلونی از قهوه بوت کالیفرنیا به همراه هلن راسل و بروک مک دونالد از شرکت کبابی و خرده‌فروشی Equator Coffees در کالیفرنیا است.

پیشنهاددهنده برنده فرآیند شستشو گیشا کنسرسیومی از خریداران از چین بودند.

حراج قهوه پاناما

در میان پنجاه‌ویک لات ۱۰۰ پوندی فروخته‌شده در حراج که توسط انجمن تخصصی قهوه پاناما (Asociación de Cafeses Especiales de Panamá) ارائه شد، هیچ‌یک کمتر از ۲۹.۵۰ دلار برای هر پوند دریافت نکردند و ۳۶ مورد بیش از ۵۰ دلار برای هر پوند دریافت کردند.

چهار لات برای هر پوند بیش از ۳۵۰ دلار درآمد کسب کردند، قیمتی که یک دهه پیش غیرقابل‌تصور بود.

برای مقایسه، قیمت پایه ICE فعلی برای قهوه‌های عربیکا – یعنی “قیمت C” – کمی بیش از ۱.۱۴ دلار برای هر پوند یا ۱ / ۱،۱۳۹ قیمت بهترین برنده پاناما است.

اکثریت قریب به‌اتفاق خریداران برنده مزایده از چین، ژاپن، تایوان و سایر مناطق آسیا بودند، درحالی‌که یک کنسرسیوم خریداران از استرالیا و نیوزیلند نیز حداقل یک قطعه را در چهار گروه از پنج رقابت خریداری کرده‌اند.

همانند حراج‌های متعدد جام برتر در طول سال ۲۰۲۰، حراج بهترین‌های پاناما ۲۰۲۰ نه تنها قابلیت انعطاف‌پذیری بلکه تقاضای بالون در اواخر بازارهای ویژه قهوه را تأکید می‌کند، به‌ویژه هنگامی‌که ارتباطات بازار بین‌المللی برقرار است.

منبع: daily coffee news

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

ویژگی های قهوه‌ تک خاستگاه

قهوه‌ تک خاستگاه

کافه اکسسوری – قهوه‌ تک خاستگاه که در برخی منوهای کافه‌ها و یا قهوه‌فروشی‌ها با آن برخورد کرده‌ایم، چیست؟

این سؤالی است که بسیاری از طرفداران قهوه در ذهنشان از خود پرسیده‌اند و بیشتر اوقات پاسخی کامل، دریافت نکرده‌اند. در این مقاله سعی داریم تا پاسخی کامل از این نوع به‌خصوص قهوه ارائه دهیم.

«قهوه تک خاستگاه» یکی از عناوین برتر در صنعت قهوه است که مقبولیت بالایی نیز، در میان علاقه‌مندان به قهوه دارد.

تک خاستگاه و معانی آن در صنعت قهوه

به‌صورت ساده، «قهوه تک خاستگاه»، به قهوه‌ای گفته می‌شود که منبع آن مشخص باشد و تولیدکننده‌ای خاص، یک برند خاص و یا در منطقه‌ای خاص و مشخص، کشت و فراوری‌شده باشد؛ اما این تنها تعریفی کلی از این نوع قهوه است و تعریف این نوع قهوه از گستردگی فراوانی برخوردار است.

Andra Vlaicu یکی از تحلیلگران بازار سرمایه در مورد «قهوه تک خاستگاه» می‌گوید: «مهم‌ترین چیز درباره‌ی قهوه‌ی تک خاستگاه قابل‌ردیابی بودن آن است، این واقعیت که شما همه‌چیز را راجع به قهوه‌ای که می‌نوشید میدانید خیلی هیجان‌انگیز است.

اینکه در کجا کشت‌شده، از چه گونه‌ای است و اینکه هیچ‌گونه ترکیبی ندارد و خالص است.

به‌طورمعمول این سبک قهوه‌ها هیچ ترکیبی در خود ندارند و از زمین کشاورزی خاصی در یک منطقه‌ی منحصربه‌فرد می‌آیند.

طعم این‌گونه قهوه‌ها مختصات جغرافیایی آن‌ها را به تصویر می‌کشد و ویژگی‌های منطقه‌ی خاصی که قهوه در آن رشد کرده است را با خود به همراه دارد.»

و این دلیل بسیار خوبی برای شناخت ذائقه دوستداران قهوه‌ی موج سوم است که قهوه‌های تک خاستگاه را بر دیگرگونه قهوه‌ها ترجیح می‌دهند، چراکه از شناخت بهتری نسبت به نوشیدنی که مصرف می‌کنند دارند.

راز محبوبیت و فراگیر شدن قهوه‌ تک خاستگاه

Jeremy Torz مدیر Union Hard-Roasted Coffe در مورد محبوبیت این نوع قهوه می‌گوید: «با توجه به رشد چشمگیر صنعت قهوه و این علاقه و شوری که در باریستاها دیده می‌شود که اشتیاق دارند بی‌وقفه به آزمایش و نوآوری‌های جدید دست یابند، تعجبی ندارد که بسیاری از افراد دخیل در این صنعت روش‌های سنتی و قدیمی را نادیده بگیرند تا در قرن بیست و یکم به نوشیدنی‌ها و ابزارهای جدیدی دست یابند.»

تأثیر قهوه‌های تک خاستگاه بر روند تولید و کیفیت

نیاز و خواست بازار همواره رابطه مستقیمی با تغییر روند و روش‌های کشاورزی داشته و دارد.

با افزایش محبوبیت قهوه‌های تک خاستگاه و تقاضای بازار نسبت به این نوع قهوه، کشاورزان در این صنعت نیز به بهبود روش و توسعه کشاورزی روی آورده‌اند.

نکته جالب در این نوع تجارت این است که چرخه تولید یک فنجان قهوه‌ تک خاستگاه از مرحله کشت تا فرآوری و مصرف آن مشخص است و این نکته‌ای است که مصرف‌کنندگان را به نوشیدن این نوع قهوه ترغیب می‌کند.

همان‌گونه که Jorge Raul می‌گوید: «مشتریان می‌توانند تمام تلاش یک سال گذشته را تقدیر کنند و همچنین کشاورز را ترغیب و تشویق کنند که بیشتر و سخت‌تر تلاش کند و این سخت‌کوشی را به‌صورت یک فنجان قهوه‌ی خوب در اختیار مشتری قرار دهد و تجربه‌ی دل‌چسبی برای او به‌جای بگذارد.

مشتری همچنین قدرت زیادی در این صنعت دارد، چراکه اگر قهوه‌ای درخواست کند و کشاورز نیز آن را تولید نماید، رُستر یا برشته کننده مجبور است که همان قهوه را از کشاورز خریداری کند و گاهی حتی مجبور است بهایی بالاتر از حد معمول برای آن بپردازد.»

دیدگاه کشاورزان نسبت به قهوه‌ تک خاستگاه

کشاورزان قهوه و به‌خصوص کشاورزانی که بر قهوه تک خاستگاه تمرکز دارند، کیفیت قهوه‌های تولیدشده را ملاک برتری محصول خود نسبت به دیگر کشاورزان می‌دانند.

Andres Salaverria از برند Jasal Cafe در السالوادور می‌گوید: «قهوه‌های تک خاستگاه این امکان را به مشتری می‌دهند تا خصوصیات ویژه‌ی آن را درک کند و ازآنچه می‌نوشد اطمینان حاصل پیدا کند.

همچنین راه خوبی است که به مشتریان نشان دهد چه چیزی در پس یک قهوه‌ی اسپشالیتی نهفته است.

از سوی دیگر مشتری می‌تواند شور و عشقی که تولیدکنندگان و کشاورزان قهوه در پروسه‌ی فرآوری محصول خود به‌کاربرده‌اند حس کند.

گونه‌ای که در السالوادور کشت می‌شود و به علت طعم شیرین و عطر فلورال و بادی متعادل آن شناخته‌شده است.

مشتریان همیشه به دنبال نوشیدن بهترین نوع قهوه هستند که این بدین معنی است که آن‌ها به تجارت مستقیم بین کشاورز و منبع خاستگاه قهوه اعتماد می‌کنند.»

او می‌گوید: «اگر آن‌ها کیفیت محصول را درک کنند، تضمینی است بر پایداری کیفیت قهوه و اینکه هر عامل دخیل در تولید آن قهوه تلاشش را می‌نماید تا در هر مرحله از تولید، کیفیت را حفظ نماید.

باریستا و رُستر یا برشته کنندگان قهوه باید بتوانند اطلاعات دست اولی درباره مزرعه‌ای که قهوه در آن کشت‌شده و کشاورزی که آن را کاشته است به مشتری بدهند.

ازنظر من چیزی که قهوه‌ی تک خاستگاه را از سایر قهوه‌ها متمایز می‌سازد همین مسئله است.»

تک خاستگاه بودن قهوه ازنظر کشاورزان به‌عنوان یک پروسه در راستای افزایش کیفیت و شفافیت در اطلاعات و خاستگاه قهوه به شمار می‌آید.

دیدگاه رُستر یا برشته کنندگان نسبت به قهوه‌های تک خاستگاه

Steve Hall یکی از خریداران قهوه‌ی سبز و مسئول بررسی کیفیت در Caravan Coffee Roasters می‌گوید: «تک خاستگاه بودن یک قهوه همیشه نشان برتر و باکیفیت‌تر بودن آن نیست، گاهی فقط دلیلی است که آن قهوه را از قهوه‌هایی که بیشتر استفاده می‌شوند و شناخته‌شده هستند متمایز سازد. احساسی که من دارم این است که برای بیشتر کسانی که این نوع قهوه را رُستر یا برشته می‌کنند این قهوه نظیر آنچه تولیدکنندگان و کشاورزان قهوه آن را دوست دارند دوست‌داشتنی نیست.

این روزها ما در حال سروکله زدن با یک‌گونه و یک مزرعه‌ی خاص هستیم درحالی‌که قابلیت‌های موجود و جذاب بی‌پایان است.»

او می‌افزاید: «به نظر من این توصیف بهتری از این نوع قهوه است. به کشوری مانند تانزانیا فکر کنید. دارای هوایی گرم و استوایی، قله‌های پوشیده از برف کلیمانجارو، صحرای نیری، دریاچه ویکتوریا.

مناطق معروف به کمربند قهوه شامل روآندا، بوروندی، کنیا، اوگاندا، موزامبیک و … هستند، تنوع طعم در بین این مناطق برجسته است.

زمانی که به تک خاستگاه بودن در این مقیاس‌ها نگاهی می‌اندازید، تفاوت‌های شگفت‌انگیز موجود در قهوه‌ی این مناطق شمارا به‌اشتباه می‌اندازد.

قهوه ای منحصر به فرد

به دنبال واژه‌ای برای توصیف این تفاوت‌ها می‌گردید و اصطلاح تک خاستگاه را انتخاب می‌کنید. ولی من ترجیح می‌دهم از واژه‌ی منحصربه‌فرد استفاده کنم.

در طول زمان این اصطلاح به‌عنوان اصطلاحی برای تعیین شاخص کیفیت قهوه استفاده می‌شود و دلیلی است که رُستر یا برشته کننده‌ی قهوه به شما می‌گوید: من فکر می‌کنم قهوه‌ای که من دارم به طرز عجیبی خاص است و می‌خواهم که خصوصیات آن را برای شما توضیح دهم.»

شاید دور از ذهن نباشد که قهوه تک خاستگاه را به تخته موج‌سواری تشبیه کنیم که این اشتیاق و هیجان را در شما زنده می‌کند تا یک قهوه خوب را خودتان کشف کنید.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

واژه نامه قهوه: اسیدیته Acidity

Acidity

کافه اکسسوری – شاید شنیده باشید که اسیدی بودن را به عنوان «روشنایی» و از بعد منفی «ترش» توصیف می کنند. اما مسئله در مورد اسیدته Acidity این است که اسیدیته یک اصطلاح گسترده و ترسیم کننده یک فنجان قهوه عالی است.

در مورد طعم ها، اسیدهای خوب و بد وجود دارد. همچنین ترکیباتی نیز، وجود دارد که از نظر علمی، اسیدی هستند، اما ما آنها را به عنوان مزه اسیدی توصیف نمی کنیم.

اگر چه منابع قندی زیادی در قهوه وجود دارد، اما این نوشیدنی یک نوشیدنی ملایم اسیدی است و pH آن در حدود پنج برابر pH2 نوشیدنی های الکلی است.

قهوه هایی که در ارتفاع بالا رشد می کنند، اغلب اسیدیته ساختار یافته، پیچیده و مثبتی را از خود نشان می دهند.

با این حال، قهوه های بدون اسیدیته و اسیدیته کم را می توان صاف توصیف کرد.

روشنایی اسیدیته قهوه در دهان شما به مزه ها ساختار می بخشد. بسیاری از شیرینی های درک شده در قهوه را نیز می توان از اسیدیته بالای آن، دانست.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Acidity

You may have heard acidity being described positively as “brightness” and negatively as “sourness”.

This is the thing about acidity: it is integral to a great cup of coffee, but it is also a broad term.

There are good and bad acids where taste is concerned, and there are also compounds that from a scientific point of view are acidic, yet we wouldn’t describe them as tasting acidic.

Though there are many sources of acidity in coffee, it is only a mildly acidic beverage, with a pH of around 5, as compared to the pH2 of wine. Coffees grown at a higher altitude often showcase more structured, complex, and positive acidity. Coffees without such acidity can be described as tasting flat and uninteresting. Brightness lifts a coffee in your mouth and

gives it structure. A lot of perceived sweetness can also be derived from, or elevated by, acidity.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

رابطه نوشیدن قهوه با افزایش متابولیسم

افزایش متابولیسم

کافه اکسسوری – پژوهش‌ها و مقالات بسیاری وجود دارد که در مورد خواص قهوه و ارتباط آن با افزایش متابولیسم بدن انسان می‌نویسند، اما آیا این روایت درست است و به‌درستی قهوه برای متابولیسم بدن انسان مفید است؟

در این مقاله سعی داریم با مطرح کردن دلایل علمی به این پرسش پاسخ دهیم.

کافئین موجود در قهوه جزو مادی است که بر عملکرد مغز انسان و متابولیسم بدن به‌صورت مستقیم تأثیر می‌گذارد و موجب تغییرات عملکردی می‌شود.

کافئین امروزه در بسیاری از صنایع غذایی و دارویی مورداستفاده قرار می‌گیرد و به‌عنوان یکی از ترکیبات اصلی در مکمل‌های تجاری چربی سوزی دیده می‌شود.

پژوهش‌های صورت گرفته نشان می‌دهد که کافئین افزون بر کمک به چربی سوزی موجب افزایش متابولیسم بدن و سوخت‌وساز بهتر آن می‌شود.

محرک‌های موجود در قهوه

محرک‌های متابولیسمی موادی هستند که باعث تحریک سیستم عصبی و درنتیجه عملکرد بیشتر بدن و افزایش متابولیسم بدن شوند و برخی از این محرک‌ها نیز بر سوخت‌وساز بدن در نوشیدنی‌هایی همچون قهوه موجود هستند و می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کافئین:  بیشترین مقدار کافئین در قهوه موجود است و یکی از دلایل نوشیدن قهوه باهدف چربی سوزی و افزایش عملکرد مغر نیز همین نکته است.
  • تئوبرومین:  این محرک بیشتر در کاکائوها وجود دارد و در قهوه هم مقداری از این محرک یافت می‌شود.
  • تئوفیلین:  محرک تئوفیلین برای درمان بیماری آسم مورداستفاده قرار می‌گیرد و برای افزایش عملکرد دستگاه تنفسی کاربرد دار و در قهوه و کاکائو وجود دارد.
  • کلروژنیک اسید: این محرک نیز ازجمله محرک‌هایی است که در قهوه موجود است و موجب کاهش سرعت جذب کربوهیدرات در بدن فرد می‌شود.

کافئین مهم‌ترین محرک در قهوه

کافئین به میزان بالایی در قهوه وجود دارد.

بر اساس پژوهش‌های صورت گرفته در این خصوص، کافئین دارای قدرت بسیار بالایی ست که به دلیل تأثیر مستقیم بر انتقال‌دهنده‌های عصبی، مهارکننده «آدنوزین» را غیرفعال می‌کند و این عمل موجب می‌شود تا «نورون‌ها» فعالیت بیشتری از خود نشان دهند و «دوپامین و نوراپینفرین» که جزو انتقال‌دهنده‌های عصبی هستند، فعال شوند.

فعال شدن این انتقال‌دهنده‌ها در بدن موجب بالا رفتن سطح انرژی و هوشیاری افراد و افزایش متابولیسم بدن می‌شود. یکی از دلایل رفع خستگی بعد از نوشیدن قهوه هم همین نکته است.

نوشیدن قهوه برای ورزشکاران نیز توصیه می‌شود چراکه بر اساس همین تحقیقات صورت گرفته مصرف قهوه و کافئین موجود در قهوه موجب بهبود عملکرد ورزشی بین ۱۱ تا ۱۲ درصد می‌شود و همچنین می‌تواند بر تجزیه بافت‌های چربی بدن نیز، مؤثر باشد.

کافئین موجود در قهوه موجب تحریک سیستم عصبی و ارسال سیگنال‌هایی به سلول‌های چربی می‌شود که باعث شکسته شدن آنان می‌شود و این عملکرد به کمک هورمون اپی نفرین یا آدرنالین در بدن انجام می‌شود.

هورمونی که از طریق خون وارد بافت‌های چربی می‌شود و با شکستن چربی‌های موجود در بدن، اسیدهای چرب را آزادکرده و وارد جریان خون انسان می‌کند.

نتیجه این فرایند به از بین رفتن چربی‌های بدن و کاهش وزن و همچنین رفع خستگی و افسردگی می‌شود.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

توت قهوه آفت زنده قهوه در جزیره کاوای هاوایی

توت قهوه

کافه اکسسوری – بزرگ‌ترین آفت زنده قهوه ، توت قهوه (CBB)، برای اولین بار در جزیره کاوایی هاوایی، محل بزرگ‌ترین مزرعه قهوه در ایالات‌متحده کشف شد.

طبق اعلام این شرکت، تاکنون، شرکت خصوصی قهوه Kauai – که حدود ۴ میلیون درخت قهوه در بیش از ۳۰۰۰ هکتار زمین را نگهداری می‌کند – هیچ خبری از CBB گزارش نکرده است.

فیلیس شیمابوکورو-گایزر، رئیس هیئت کشاورزی هاوایی در این خصوص گفت: «درحالی‌که در حال حاضر میزان آلودگی به کائوآی مشخص نیست، اما یک تلاش هماهنگ بین آژانس‌ها و صنعت قهوه برای مهار و مدیریت این آفت وجود دارد.»

در اطلاعیه آمده است: «ما همچنین از جامعه Kauai می‌خواهیم مراقب باشند و هرگونه نشانه CBB را در گیاهان قهوه خود گزارش دهند.»

توت قهوه که در درجه اول از طریق عربیکا تغذیه می‌کند و سوسک‌های ماده تخم می‌گذارند و لاروها از دانه‌های قهوه تغذیه می‌کنند، برای چندین دهه تأثیرات فلج‌کننده‌ای در مزارع قهوه در مناطق آفریقا و آمریکا داشته است که به‌طورکلی باعث ایجاد امواج تخریب طولانی‌مدت محصولات می‌شود.

در ایالت هاوایی که اقدامات سخت گیرانه قرنطینه سازی قهوه سبز برای جزایر مختلف در حال اجرا است، این آفت برای اولین بار در جزیره هاوایی در سال ۲۰۱۰، در جزیره اوهو در سال ۲۰۱۴ و در مائوئی در سال ۲۰۱۶ کشف شد.

کشف کاوای از طرف یکی از کشاورزان از جامعه غیر اختلافی کالاهئو صورت گرفت که مظنون به توت آلوده در یک گیاه خانگی بود.

DOA اعلام کرد که CBB در روز جمعه، ۴ سپتامبر توت قهوه در نمونه‌ها تأیید کرده است و سایر نمونه‌ها از محل اقامت و گیاهان قهوه اطراف برای تعیین میزان آلودگی برنامه ریزی شده است.

علاوه بر قهوه Kauai، تعداد زیادی عملیات کوچک تولید و برشته سازی قهوه در جزیره که در حال حاضر فصل برداشت در آن جریان دارد، وجود دارد.

منبع: daily coffee news

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

خواص قهوه برای سلامتی

خواص قهوه

کافه اکسسوری – قهوه اسپرسو تنها یک نوشیدنی نیست، چراکه جدای از یک نوشیدنی مطلوب، خواص فراوانی هم برای بدن انسان دارد و بر روند و تسهیل سوخت‌وساز بدن مؤثر است. در این مقاله به برخی از خواص قهوه اسپرسو و تأثیرات آن بر سلامت بدن انسان می‌پردازیم.

خاصیت منحصربه‌فرد اسپرسو؛ تقویت حافظه

در یک فنجان قهوه اسپرسو مقدار زیادی کافئین وجود دارد. پژوهشگران به این نتیجه رسیده‌اند که مصرف قهوه اسپرسو، حافظه بلندمدت را تقویت و از میزان فراموشی افراد می‌کاهد و افراد حفظیات خود را راحت‌تر به یاد می‌آورند.
افزون بر این نوشیدن یک فنجان قهوه دبل‌اسپرسو، روند پردازش مغز را بهبود می‌بخشد و بر همین اساس با پردازش بهتر داده‌های مغز، یادآوری تسهیل می‌شود و بر اساس تحقیقات اثبات‌شده است؛ اسپرسو را به‌عنوان عاملی برای تقویت حافظه اسم می‌برند.

نوشیدن یک شات قهوه اسپرسو در ابتدای صبح تمرکز فکری را در طول روز به همراه دارد و این تأثیر مطلوبی بر عملکرد افراد می گذارد.

بر اساس نتایج این تحقیقات، مصرف کافئین عوارض ناشی از ابتلا به سندروم خستگی مزمن را کاهش و میزان هوشیاری افراد را افزایش می‌دهد و این به دلیل تأثیر مستقیم کافئین بر فرآیندهای نِرو شیمیایی مغز، به وجود می‌آید.

مصرف قهوه، به‌ویژه قهوه اسپرسو، دوپامین زیادی را در بدن آزاد می‌کند که موجب افزایش تمرکز و توجه در افراد می‌شود.
بر اساس این خاصیت منحصربه‌فرد قهوه اسپرسو می بایست این نکته را هم افزود که مصرف زیاد این نوشیدنی و افزایش بیش‌ازحد تعادل آن در مصرف، تأثیری معکوس دارد و به‌جای بالا بردن تمرکز در افراد، تشویش و آشفتگی را به همراه دارد.

خاصیت کاهش وزن و چربی سوزی اسپرسو

نوشیدن اسپرسو به تنهایی به جهت کاهش وزن و چربی سوزی بدن، بدون داشتن برنامه‌های غذایی دیگر و تغییر در سبک زندگی، تأثیر چندانی ندارد، اما نوشیدن قهوه اسپرسو به میزان درست و تعادل در مصرف این نوشیدنی، می‌تواند روند کاهش وزن و چربی سوزی را تسهیل کند.
مصرف قهوه قبل از انجام تمرینات ورزشی و اثربخشی مطلوب و بهینه آن در تمرینات، به‌صورت علمی اثبات‌شده است و بسیار توصیه‌شده است که برای کاهش درد و رفع خستگی ناشی از روزش، ۳۰ دقیقه قبل از شروع تمرینات، نوشیدن یک فنجان اسپرسو، کمک بسیاری به ورزشکاران می‌کند.

بهبود عملکرد مغز و طول عمر آن با نوشیدن اسپرسو

بسیاری مصرف بی‌رویه قهوه را برای قلب مضر می‌دانند، اما تردیدی نیست که به‌اندازه نوشیدن قهوه به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان سرشار در آن، به طولانی شدن عمر مغز کمک می‌کند.
نوشیدن لااقل یک لیوان قهوه در روز، احتمال بروز سکته مغزی را کاهش می‌دهد. خاصیت آنتی‌اکسیدانی این نوشیدنی، نه‌تنها توان مغز برای پردازش و ثبت اطلاعات را بالا می‌برد، بلکه احتمال آسیب دیدن مغز به دلیل سکته را هم تا ۲۵ درصد کاهش می‌دهد.

کاهش خطر ابتلا به دیابت با نوشیدن اسپرسو

تحقیقات صورت گرفته در خصوص خواص قهوه ، نشان می‌دهد که این نوشیدنی نه‌تنها بر سلامت مغز تأثیر می‌گذارد، بلکه خطر ابتلا به دیابت نوع دو را نیز، کاهش می‌دهد.
در پژوهشی که در این خصوص انجام گرفت نشان داد، گروهی از زنان که در یک دوره چهارساله موردبررسی قرار گرفتند و هرروز بیشتر از یک فنجان قهوه مصرف می‌کردند، ۱۱ درصد کمتر از دیگران در معرض ابتلا به دیابت قرار داشتند.
پژوهشگران بر اساس نتایج این پژوهش، رابطه کاملاً شفافی را میان مصرف قهوه و کم شدن خطر ابتلا به این بیماری کشف کردند و بر همین اساس نوشیدن یک فنجان اسپرسو در روز را به افرادی که نگران بالا رفتن بی‌رویه قند خونشان هستند، توصیه می‌کنند.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

واژه نامه قهوه: اروپرس aeropress

aeropress

کافه اکسسوری – نام اروپرس aeropress با الهام از یک فنر با تکنولوژی بالا به نام ایروبی گرفته شده است که آن را نیز، آلن ادلر یک مخترع خودآموز آمریکایی اختراع کرده است. ایروبی چندین رکورد جهانی برای دورترین پرتاب از آن خود کرد.

در عوض اروپرس به گونه ای طراحی شد که بهترین خروجی را ایجاد کند. در اروپرس قهوه در پایین و آب درون یک محفظه از بالا به صورت آبشاری شبیه سرنگ قرار می گیرد. فشار دستی که توسط کاربر اعمال می شود قهوه دم کرده را از طریق درب چندلایه و فیلتر دار خارج می کند.

اروپرس به شما این امکان را می دهد تا تنوع بسیاری در دم آوری قهوه داشته باشید و می توانید قهوه با آسیاب های ریز را انتخاب کنید، زیرا فشار ایجاد شده این اجازه را می دهد تا قهوه ها از آبجوش جدا شوند و فیلتر جاذب قادر به مدیریت آن نیست.

گفتنی است، مسابقات جهانی اروپرس هر ساله برگزار می شود و از پنجاه و یک کشور، شرکت کنندگانی در آن، به رقابت می پردازند.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Aeropress

The name Aeropress is inspired by a high-tech frisbee called the Aerobie, which was invented by the

 

same man – Alan Adler. The Aerobie has set several world records for the furthest-thrown object; the Aeropress is instead designed to make the perfect brew. Alan is a self-taught inventor from the United States. The Aeropress houses the ground coffee and the water inside a syringe-like brewing chamber. Manual pressure applied by the user forces the brewed coffee through a multiholed lid that holds a custom-shaped filter paper. (Metal filter discs are also available.)

The Aeropress allows you to be very versatile with brewing. You can opt for fine grinds and strong brews, as the pressure generated allows the grounds to be separated from the brew to a degree that a gravity-fed filter method could not manage. You can also brew lighter, more elegant brews. There is even a World Aeropress Championship, which, at the time of writing, attracts contestants from fifty-one countries

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

آشنایی با انواع قهوه بر اساس دم‌آوری

انواع قهوه

کافه اکسسوری – در صنعت قهوه تقسیم‌بندی‌های متفاوتی در خصوص قهوه وجود دارد، همانند تقسیم‌بندی‌هایی بر اساس کشور، نوع رُست (برشته کاری) و یا خاستگاه قهوه؛ اما یکی از تقسیم‌بندی‌های متداول میان قهوه دوستان تقسیم‌بندی انواع قهوه بر اساس دم‌آوری و پایه محور بودن آن است.

در این تقسیم‌بندی قهوه‌ها بر سه دسته ۱. قهوه‌های بر پایه اسپرسو، ۲. قهوه‌های دمی و ۳. قهوه ترک؛ تقسیم می‌شوند که در این یادداشت با آن‌ها آشنا می‌شویم.

انواع قهوه بر پایه روش دم‌آوری اسپرسو

در منوی کافه‌ها و رستوران‌ها با گزینه‌های بسیاری مواجه می‌شویم که پایه و اساس آن‌ها بر پایه نوع دم‌آوری استوار است و در این میان انواع ترکیبات قهوه بر اساس دم‌آوری اسپرسو، از تنوع بیشتری برخوردارند؛ مانند اسپرسوی سینگل که شامل یک شات اسپرسو است، آمریکانو که شامل مخلوط یک شات اسپرسو و آب جوش است و یا لاته که ترکیبی از اسپرسو و شیر است و همچنین نام‌های آشنای همچون کاپوچینو، ماکیاتو و گزینه‌های متنوع دیگر که یک پایه اصلی آن قهوه اسپرسو است.

انواع قهوه بر پایه روش دم‌آوری دمی

قهوه‌های دمی یا موج سوم جزو انواع قهوه‌هایی است که اخیراً محبوبیت فزاینده‌ای در میان نسل جوان‌تر پیداکرده است.

قهوه‌هایی که بر اساس نوع دم و ابزارآلات مختلف و متفاوت دم‌آوری نام‌های متفاوتی نیز دارند مانند کمکس، سایفون، وی ۶۰، اروپرس و … که از همجواری قهوه و آب جوش به‌صورت معلق بودن قهوه در آب، دم‌آوری می‌شوند.

انواع قهوه بر پایه روش دم‌آوری ترک

سومین نوع قهوه در این تقسیم‌بندی، قهوه ترک است که نامی آشنا در میان قهوه دوستان، به‌خصوص ایران است و طرفداران خاص خود را دارد و از نوشیدنی‌های سنتی کشور ترکیه به شمار می‌رود.

شیوه دم‌آوری در روش ترک و ظرف آن – جذوه و یا ایبریک- با دیگر انواع وسایل دم‌آوری قهوه متفاوت است.

دو نوع دم‌آوری متفاوت و سنتی در این نوع قهوه وجود دارد، ابتدا دم‌آوری بر روی شعله گاز و دیگری دم‌آوری بر روی شن داغ که نوع دوم به‌عنوان یک جاذبه توریستی در کشور ترکیه طرفداران خاص خود را دارد.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.