قهوه‌ی پرو

شناخت پروفایل‌های قهوه‌ی پرو

کافه اکسسوری – پرو سرشار از تنوع است. از جنگل‌های آمازون گرفته تا سواحل طلایی، از کوه‌های کوهستانی آند تا صعود به یکی از بزرگ‌ترین دریاچه‌های آمریکای جنوبی، مناظر و اقلیم‌های متنوعی دارد و همین مسئله تنوع را می‌توان برای قهوه‌ی پرو نیز گفت.

پرو یازدهمین تولیدکننده بزرگ قهوه در جهان است، اما بسیار بیشتر از مقدار آن را ارائه می‌دهد. این کشور دارای ده منطقه مختلف تولید قهوه است که همگی دارای پروفایل‌های منحصربه‌فرد خود هستند.

قهوه‌های پرو: چالش‌ها و احتمالات

قهوه نقش مهمی در اقتصاد پرو بازی می‌کند. در این کشور حدود ۲۲۳ هزار خانواده در این حرفه مشغول هستند و در سال ۲۰۱۷ قهوه دومین محصول صادراتی کشاورزی این کشور بود.

میگوئل سانچز، مدیر قهوه Caravela در پرو می‌گوید که بیشتر مزارع به‌اندازه سه هکتار وسعت دارند.

در این میان چالش‌های مشخصی برای تولیدکنندگان پرو وجود دارد. بحران جهانی قهوه و تغییرات آب‌وهوا دو مورد مهم آن است. آنا سالازار، هماهنگ‌کننده کیفیت قهوه Caravela می‌گوید: «اوضاع قهوه پرو بسیار متغیر است. زمان‌هایی وجود دارد که نباید باران ببارد [بلکه این کار را می‌کند] و این باران در زمان برداشت محصول روی مزارع قهوه تأثیر می‌گذارد.» تغییرات در الگوهای بارندگی چرخه تولید قهوه را تغییر می‌دهد. بارندگی غیرقابل‌پیش‌بینی روند گلدهی را آغاز می‌کند و به مراحل مختلف رسیدن منجر می‌شود.

باران برداشت می‌تواند کیفیت قهوه را به میزان قابل‌توجهی کاهش داده و منجر به از بین رفتن محصولات زراعی شود که گیلاس قهوه به زمین می‌افتد و از خشک شدن حتی حبوبات فرآوری شده جلوگیری می‌کند.

در مقایسه با سایر کشورهای آمریکای لاتین، تمایل به سرمایه‌گذاری کمتر در زیرساخت‌ها مانند جاده‌ها وجود دارد. از بزرگ‌ترین شهر تا … کوچک‌ترین شهر در منطقه تولید، حتی تا مزرعه، ۱۰ یا ۱۲ ساعت طول می‌کشد. بسیاری از جاده‌های پرو فقط یک خط دارند، به این معنی که حمل قهوه‌ی پرو می‌تواند کند، پرهزینه و حتی خطرناک باشد.

باوجود همه این چالش‌ها، گاهی اوقات کوکا می‌تواند به جایگزینی جذاب برای تولیدکنندگان تبدیل شود.

انواع قهوه‌ی پرو

ازآنجاکه پرو دارای ده منطقه مختلف قهوه در حال رشد است، این کشور دارای انواع پروفایل‌های طعم دار است.

شمال پرو

در شمال، پرو با اکوادور و کلمبیا هم مرز است و از جنگل، کوه و یک منطقه ساحلی برخوردار است. همچنین چهار منطقه قهوه ساز دارد.

پیورا در سواحل اقیانوس آرام قرار دارد. کمتر از سایر مناطق با بازده نسبتاً کم، شناخته‌شده‌تر است. کشاورزی بیشتر در استان Huancabamba قرار دارد که دارای ارتفاعات ۹۰۰-۲۰۰۰ متر از سطح دریا است. گونه‌های معمولی، کاتورا و کاتیمور رایج‌ترین گونه‌ها در این منطقه هستند.

باوجود بهره‌وری کم باید به این منطقه توجه شود. قهوه اینجا تمایل به اسیدیته متعادل، بادی خوب و نت‌های شکلات، کارامل و آجیل دارد.

در کنار پیورا، کجامارکا را پیدا خواهید کرد. بزرگ‌ترین استان‌های قهوه سازی آن، Jaén و San Ignacio، در ۹۰۰ تا ۹۰۰۵۰ متر از سطح دریا قرار دارند. در اینجا گونه‌های معمولی، کاتورا و بوربون کشاورزی می‌شوند. این منطقه به قهوه‌های شیرین با اسیدیته روشن و نت‌های میوه‌های قرمز و زرد معروف است.

منطقه Cutervo نیز در اینجا یافت می‌شود، با مزارع در ۱۶۰۰–۲۰۰، ۱۰۰ متر از سطح دریا. این منطقه در حال رشد جدید که اخیراً از نیشکر به قهوه تغییر یافته است، برای رفع نیازهای متغیر است. انواع مختلفی که در اینجا یافت می‌شود شامل کاتیمور، Pache، بوربون، تیپیکا و مقادیر کمی از Pacamara است. پروفایل‌های مرتبط با این قهوه‌ها شامل وانیل، میوه‌های سنگی و ملاس است. آن‌ها دارای اسیدیته متوسط ​​و بادی متعادل هستند.

قهوه‌ی پرو در بخش آمازون

با حرکت به شمال شرقی، آمازون را پیدا می‌کنیم. آمازون علاوه بر اینکه مشهورترین جنگل جهان است، دارای هفت استان مختلف قهوه ساز است. با عبور از آند، ارتفاع از ۹۰۰-۲۱۰۰ متر از سطح دریا می‌رود.

در اینجا پروفایل‌هایی از میوه‌های خشک، کارامل و آب‌نبات همراه با بادی و اسیدیته متعادل وجود دارد و دقیقاً مانند پیورا، تایپیکا، کاتورا و کاتیمور مشترک است.

حتی در شمال شرقی بیشتر، به سان مارتین می‌آییم. در این منطقه قهوه مشابه آمازون تولید می‌شود اما دارای بادی متوسط ​​و نت‌هایی از شکلات، آجیل و کارامل است.

سان مارتین ارتفاع پایین‌تری دارد، اما قهوه زیادی تولید می‌کند. این منطقه در دامنه‌های شرقی آند واقع شده و درنتیجه ارتفاعات ۹۰۰ تا ۲۰۰ متر از سطح دریا را در اختیار شما قرار می‌دهد و دارای آب‌وهوای گرمسیری و زیر گرمسیری است.

قهوه‌ی پرو مرکز

Huánuco در شمال شرقی لیما، در حومه غربی آند واقع‌شده و ارتفاع آن در ۹۰۰ تا ۲۰۰۰ متر از سطح دریا قرار داده است. مناطق قهوه‌ای آن با جنگل‌ها، آبشارها، غارها و گیاهان و جانوران متنوع احاطه شده است.

تیپیکا، کاتورا و کاتیمور در اینجا مشترک هستند (همراه با کاکائو). قهوه مخصوص Huunuco را با نت‌های پرتقال، ماندارین و کارامل همراه با اسیدیته تعریف و یا بادی صاف تعریف می‌کنند.

در مرز با Huánuco، ما Pasco را می‌بینیم، منطقه‌ای که شامل جنگل آمازون و آند است. تولید قهوه در اینجا کم است اما عمدتاً به دلیل آب‌وهوا.

قهوه‌ی پرو جنوبی

جنوب پرو بهترین شرایط برای رشد قهوه‌ی پرو ارگانیک را دارد. همچنین به‌ویژه به دلیل تعداد زیادی از قهوه‌های تخصصی آن مشهور است.

در جنوب شرقی، کوزکو در ۹۰۰ تا ۲۰۰۰ متر از سطح دریا قرار دارد. تولیدکنندگان در اینجا تمایل به رشد کاتورا، بوربون و تیپیکا دارند. بهره‌وری در این منطقه پایین است، اما آب‌وهوای منطقه و خاک آن منجر به قهوه‌ای باکیفیت و دارای نت‌هایی از میوه‌های قرمز و میوه‌های سیاه، آلو، کشمش … انگور و همچنین نت‌های بسیار محکم شکلات با بادی خامه‌ای و متوسط ​​می‌شود.

ایاکوچو دارای ارتفاع ۱۶۰۰-۱.۹۰۰ متر از سطح دریا است، اما بهره‌وری کمتری نسبت به سایر مناطق پرو دارد. مزارع در ال مارس و هوانتا بر رشد کاتورا و تیپیکا تمرکز دارد. این منطقه ازنظر تولید قهوه باکیفیت جدیدتر است، بااین‌حال، طعم‌هایی از غلات، میوه‌های سیاه، شکلات و کارامل را پیدا می‌کنید که دارای یک بادی متوسط ​​و اسیدیته است.

پرو چیزهای زیادی برای ارائه دارد. طیف گسترده‌ای از آب‌وهوا و ارتفاعات آن، طیف متنوعی از پروفایل قهوه را ایجاد می‌کند؛ بنابراین دفعه بعد که یک قهوه پرو را مزه می‌کنید، به این توجه کنید که از کجاست. نتایج فقط ممکن است شما را شگفت‌زده کند.

منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X