رونمایی لامارزوکو از اسپرسو ساز GB5 جدید

لامارزوکو

کافه اکسسوری – لامارزوکو (La Marzocco) نسل بعدی اسپرسو ساز کلاسیک GB5 را معرفی می‌کند.

غول دستگاه اسپرسو ساز ایتالیایی لامارزوکو با ارتقای فناوری، نسل بعدی دستگاه اسپرسو تجاری GB5 را معرفی کرد.

درحالی‌که از پیشرفت‌های فن‌آوری ساخته‌شده از زمان عرضه مدل در سال ۲۰۰۵ برخوردار است، GB5 جدید La Marzocco X و GB5 S همچنین ویژگی‌هایی را معرفی می‌کند که هنوز در سایر دستگاه‌های LM وجود ندارد.

یکی از این ویژگی‌های جدید سنسوری است که رسانایی و سختی آب ورودی به دستگاه را اندازه‌گیری می‌کند. داده‌های رسانایی / PPM در مورد آب ورودی در صفحه روبه‌رو باریستای دستگاه نمایش داده می‌شود و به کاربران اجازه می‌دهد عملکرد سیستم فیلتراسیون آب خود را بدون نیاز به تجهیزات خارجی اندازه‌گیری کنند.

ماشین‌های جدید همچنین اولین ماشین‌های تجاری لامارزوکو مجهز به سخت‌افزار اتصال به اینترنت هستند. این شرکت می‌گوید که این ویژگی‌های اضافی را در آینده نزدیک فعال می‌کند.

افزودن فابلیت های جدید لامارزوکو

با حفظ زیبایی اساسی GB5 – که خطوط منحنی و قاب گرد آن کاملاً متفاوت است، مدل‌های مدرن La Marzocco Linea – GB5 S و GB5 X قابلیت‌های مختلفی را در زیر کاپوت ارائه می‌دهند.

اسکات گوگیلمینو، مدیر محصولات جهانی لامارزوکو در این خصوص می‌گوید: «ما GB5 را به‌عنوان این قطعه بیانیه زیبا که طراحی دستگاه اسپرسو کلاسیک بود، دیدیم. ما می‌خواستیم بتوانیم چیزی را ارائه دهیم که در مقایسه با PB کلاسیک‌تر باشد. [و بااین‌وجود] PB در ارزش شما بسیار ارزشمند است، ما می‌خواستیم [GB5] را به‌روز کنیم تا بتوانیم دستگاه ارزشمند دیگری ارائه دهیم که قهوه بسیار خوب را به‌طور مداوم و راحت ارائه دهد.»

GB5 S، با یک دیگ بخار منفرد مشترک در همه گروپ ها، نسخه استاندارد دستگاه است که دارای جزئیات قرمز، سنسور آب هوشمند و سخت‌افزار Wifi است که برای گسترش ویژگی‌های آینده تعبیه شده است.

GB5 X نسخه کاملاً بارگیری شده‌ای است که علاوه بر این مجهز به: دیگ‌های بخار مستقل برای هر گروپ است. سیستم پایداری حرارتی لامارزوکو که قبل از رسیدن به دیگ‌های بخارآب تازه را گرم می‌کند. ویژگی‌های قابل تنظیم شیر آب گرم؛ میله‌های بخار LM’s Pro Touch؛ و الکترونیک ولتاژ پایین را داراست.

منبع: daily coffee news

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

مقایسه ای میان هاریو V60 و موج کالیته

هاریو V60

کافه اکسسوری – هاریو V60 یا موج کالیته ؟ این احتمالاً بزرگ‌ترین سؤال در بین روش‌های نوین دم‌آوری در حال افزایش است. در زندگی واقعی می‌توانید یک سگ یا یک گربه داشته باشد. در دنیای قهوه، جایی که شما طرفدار مخروط‌های مخروطی و یا کف صاف هستید، همانند زندگی واقعی و انتخاب سگ یا گربه است و این تنها به ذائقه شخصی شما بر می‌گردد.

امروز، ما می‌خواهیم یک بررسی و مقایسه بین دو روش محبوب و معروف قطره‌چکان را انجام دهیم و جوانب مثبت و منفی هرکدام را بررسی می‌کنیم.

هاریو V60 و موج کالیته: تاریخچه

هاریو V60 برای نخستین بار در ژاپن معرفی شد، اما در غرب تا حدود سال ۲۰۱۰ محبوبیتی پیدا نکرد.

هر زمان که یک محصول محبوب شود، همیشه یک رقیب وجود خواهد داشت. این رقبا غالباً همان کارهایی را انجام می‌دهند اما دارای ویژگی‌های بهبود یافته و ابتکاری هستند؛ بنابراین، این‌گونه است که موج کالیته وارد صحنه شد. اندکی پس‌ازآنکه هاریو V60 موردتوجه بسیاری قرار گرفت، خصوصاً در میان حرفه‌ای‌های قهوه، موردتوجه قرار گرفت.

به دلایلی، هاریو به خاطر کمی بدخلق بودن و غیرقابل‌پیش‌بینی بودن شهرت پیدا کرد و شما نمی‌توانید مطمئن باشید که هر بار همان قهوه را می‌خورید. درحالی‌که موج کالیته به‌عنوان یک روش ثابت و مداوم برای دم کردن قهوه شناخته می‌شود.

تفاوت‌های کلیدی

چند تفاوت اساسی بین هاریو V60 و موج کالیته وجود دارد:

چاه خروجی

هاریو V60 دارای یک سوراخ بزرگ است که عصاره قهوه از آن عبور کند، درحالی‌که موج کالیته دارای سه سوراخ کوچک‌تر است که سرعت جریان را محدود می‌کند.

شکل: مخروط در مقابل تخت کف

هاریو V60 دارای زاویه ۶۰ درجه است و از نوع مخروطی است. شما می‌توانید تصور کنید که قهوه در پایین چکه بیش‌ازحد استخراج می‌شود.

موج کالیته دارای یک کف صاف است. برخی از علاقه‌مندان قهوه فکر می‌کنند که کف صاف باعث می‌شود که عصاره‌گیری در مقایسه با دستگاه‌های مخروطی شکل سازگارتر باشد زیرا هیچ بخشی از قهوه برای مدت طولانی در تماس با آب نیست.

فیلترها

من عاشق فیلترهای مخروطی هاریو V60 هستم. متأسفانه، هاریو حتی فیلترهای خوبی ایجاد نمی‌کند. آن‌ها قبلاً فیلترهای بسیار خوبی تولید می‌کردند، اما پس‌ازآن کارخانه را تغییر دادند و از آن زمان تاکنون به کیفیت سابق باز نگشت.

موج کالیته دارای فیلترهای موج شکل است و نام خود را ازاینجا گرفت زیرا فیلترها مانند موج شکل می‌گیرند. شکل موج به فشار بستر دم‌آوری و آب به دور از کناره‌های چکه کمک خواهد کرد و درواقع به حفظ حرارتی بستر دم می‌تواند کمک کند. نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید این است که پیدا کردن فیلترهای موج کالیته کمی سخت‌تر است. بسیاری از مارک‌ها این نوع را تولید نمی‌کنند.

آیا کالیته بیشتر مقاومت می‌کند؟

میزان جریان در مدل‌های مختلف موج کالیته بسیار متفاوت است. به‌عنوان‌مثال، شیشه و نسخه سرامیکی بسیار سریعتر از نسخه فولادی است و نسخه از جنس استنلس استیل احتمالاً مشهورترین موج کالیته است.

یکی دیگر از انتقادهای رایج در مورد موج کالیته این است که فیلترها تمایل دارند که سوراخ‌های تخلیه را مسدود کنند و بریدگی‌های موجود در پایین نسخه از جنس استنلس استیل کار مثبتی در دور کردن فیلتر از سوراخ‌ها انجام نمی‌دهد.

نسخه سرامیکی موج کالیته دارای برآمدگی‌های بسیار برجسته‌تری است و همین مورد در مورد نسخه شیشه‌ای نیز صادق است و دارای طراحی متفاوتی است، اما کار بهتری برای دور نگه‌داشتن فیلتر از پایین انجام می‌دهد. با نسخه فولاد ضدزنگ، کشیدن فیلتر بسیار آسان است و پس از مسدود کردن یکی از سوراخ‌های تخلیه، بازی را به‌طور کامل تغییر می‌دهد.


نکته:

یک ترفند خوب که من استفاده کرده‌ام اضافه کردن صفحه پراکندگی از سازنده اسپرسو Flair Pro به پایین مخروط است

که کمک می‌کند تا آن را بیشتر سازگار کنید.

این فیلتر را بلند کرده و از مشکل گرفتگی جلوگیری می‌کند و نسبتاً ارزان است.


کدام یک از این دو بیشتر سازگار است: موج کالیته یا هاریو V60؟

هر دوی این دستگاه‌ها می‌توانند یک قهوه مناسب تهیه کنند، اما از نظر طعم کمی متفاوت هستند. حداقل با Hario V60 – می‌دانید چه انتظاری دارید و می‌خواهید آن را به دست آورید. اگر سرامیک، پلاستیک یا یکی از نسخه‌های فلزی موج کالیته را انتخاب کنید، تفاوت آن با هاریو V60 زیاد نخواهد بود.

نتیجه‌گیری: کدامیک باید خریداری کنیم؟

من فکر می‌کنم مبتدیان می‌بایست از هاریو V60 استفاده کنند. با هاریو V60، طعم بیشتری به دست می‌آورید، کمی اسیدیته ای تیز و برخی از بافت‌های جالب و حتی اگر بهترین آسیاب را ندارید، یا تکنیک شما بهترین نیست، می‌توانید نتایج بسیار خوشمزه و جالبی کسب کنید.

بااین‌وجود، شما اگر تمایل دارید که با وضوح بیشتر، شفافیت و ظرافت بیشتری فنجان‌های یکنواخت‌تری به دست آورید، استفاده از موج کالیته توصیه می‌شود.

هنگامی‌که کمی درباره قهوه، دانه‌های مختلف و سبک‌های دمیدن تجربه کسب کردید، می‌توانید دستگاه خود را به موج کالیته ارتقا دهید.

منبع: coffee chronicler

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.