کافه اکسسوری – اصطلاح «صحنه مستقل قهوه» Independent coffee shops ازنظر فنی فقط کافیشاپهای غیر زنجیرهای در سراسر جهان را در بر میگیرد و بنابراین طیف وسیعی از مراکز سرو قهوه باکیفیت و سبکهای مختلف را شامل میشود.
بااینحال، این اصطلاح احساس ارزشها را بهویژه در مورد قهوه تجسم یافته میکند.
«موج سوم» و حرکات تخصصی؛ ریشه در فرهنگ قهوه مستقل دارند و همبستگی به این دلیل منطقی است.
درعینحال، بعضیاوقات این اصطلاح و کاربرد آن را کمی تحریککننده میدانم.
بسیاری از کافیشاپهای مستقل هیچ تمرکزی روی قهوههای دستی ندارند و شاید جالبتر اینکه قهوههای استثنایی فقط وظیفه شرکتهای مستقل قهوه نیست.
تعریف دقیقاً زمانی که یک شرکت تولید قهوه دیگر مستقل نباشد میتواند مشکل باشد، اما من قطعاً شرکتهای قهوه در حال رشد، بلند پروازانه و باکیفیت را دیدهام که در رشته قهوههای ویژه فعالیت و پیشرفت میکنند.
منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna
Independent coffee shops
The term “independent coffee scene” technically just encompasses all the non-chain coffee shops around the world, and thus a huge range of coffee-serving establishments of varying qualities and styles.
However, the term has come to embody a sense of values, especially with regard to the coffee.
The “third wave” and speciality movements are rooted in independent coffee culture and the correlation makes sense due to this.
At the same time, I find the term and its use a little irritating at times.
Many independent coffee shops have no focus on artisanal coffee, and, perhaps more interestingly, exceptional coffee is not solely the remit of independent coffee companies.
Defining exactly when a coffee company is no longer independent can be tricky, but I have definitely seen growing, ambitious, quality-driven coffee companies producing and furthering the case of speciality coffee.
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.