ماه: آبان ۱۳۹۹

Brix

واژه نامه قهوه: درجه بریکس Brix

کافه اکسسوری – درجه  بریکس Brix  نشان‌دهنده ۱ گرم شکر در ۱۰۰ گرم محلول آبی است. درواقع ، مقیاس بریکس میزان اندازه‌گیری چربی مایع را نشان می‌دهد. قرائت‌های  بریکس برای ارزیابی قند موجود در انگور و همچنین در گل‌های دیگر سبزیجات و میوه‌ها استفاده می‌شود. حال این چه ارتباطی با قهوه دارد؟ کشاورزان قهوه که …

واژه نامه قهوه: درجه بریکس Brix ادامه »

سایفون

ویژگی های دستگاه دم آوری سایفون

کافه اکسسوری – سایفون (Siphon) که با نام وکیوم (Vacuum) نیز شناخته می‌شود، یکی از تماشایی‌ترین روش‌های دم‌آوری قهوه به شمار می‌آید. نکته جالب این است که این دستگاه قدمتی بالاتر از دستگاه اسپرسو و فرنچ پرس دارد. سایفون در سال ۱۸۳۰ توسط یک آلمانی بنام لوئف (Loeff) طراحی و اختراع شد. ولی طرح کامل‌تر آن در سال ۱۸۴۰ میلادی …

ویژگی های دستگاه دم آوری سایفون ادامه »

تولید جهانی قهوه

تولید جهانی قهوه در سال ۲۰۲۰

کافه اکسسوری – تولید جهانی قهوه در سال ۲۰۱۹/۲۰ به میزان ۱۶۹.۳۴ میلیون کیسه تخمین زده شده است که ۲.۲ درصد کمتر از سال گذشته است، زیرا تولید عربیکا با ۵ درصد کاهش به ۹۵.۹۹ میلیون کیسه رسید، درحالی‌که تولید روبوستا با ۱.۹ درصد افزایش به ۷۳.۳۶ میلیون کیسه رسیده است. پیش‌بینی می‌شود که با …

تولید جهانی قهوه در سال ۲۰۲۰ ادامه »

دانه‌های معیوب قهوه

دانه‌های معیوب قهوه و دلایل آن

کافه اکسسوری – توجه و تمرکز بر کیفیت دانه سبز قهوه امروزه از اهمیت ویژه‌ای در زنجیره عرضه برخوردار است. تأثیر ارتفاع بر کیفیت قهوه و یا میزان دانه‌های معیوب قهوه پس از رُست قهوه و یا تأثیر فرآوری قهوه بر کیفیت نهایی قهوه، هرکدام به‌نوعی به کیفیت دانه سبز قهوه برمی‌گردد. همیشه خطر وجود نقایص …

دانه‌های معیوب قهوه و دلایل آن ادامه »

Brazil

واژه نامه قهوه: قهوه برزیل Brazil

کافه اکسسوری – کشور برزیل Brazil سال‌هاست که بیش از هر کشور دیگری در جهان، قهوه کشت و برداشت می‌کند. این کشور طیف وسیعی از خصوصیات را در هر دو گونه عربیکا و روبوستا تولید می‌کند که عمدتاً در ارتفاعات پایین رشد می‌کنند. برزیل به دلیل داشتن قهوه‌های شکلاتی و طعم دار و دارای اسیدیته …

واژه نامه قهوه: قهوه برزیل Brazil ادامه »

بیماری‌های ویروسی

درمان بیماری‌های ویروسی با نوشیدن قهوه

کافه اکسسوری – در روزهای شیوع ویروس کرونا و آنفولانزا یکی از راه‌های پیشگیری که به آن اشاره می‌شود بالابردن سیستم ایمنی بدن است. در این میان برخی بر این باورند که نوشیدن قهوه به دلیل دارا بودن آنتی‌اکسیدان برای بیماری‌های ویروسی آنفولانزا و سرماخوردگی بسیار مفید است؛ اما این باور تا چه میزان درست و به واقعیت نزدیک است؟ در …

درمان بیماری‌های ویروسی با نوشیدن قهوه ادامه »

میکرو رستر

فینالیست‌های میکرو رستر سال ۲۰۲۱ مشخص شدند

کافه اکسسوری – نامزد های نهایی هفدهمین جوایز سالانه برشته سال مجله Roast در دسته میکرو رستر معرفی شدند. برندگان هر گروه در روز دوشنبه ۱۹ اکتبر اعلام می‌شوند. برندگان از دو دسته میکرو رستر سال، برای شرکت‌هایی که سالانه کمتر از ۱۰۰ هزار پوند قهوه برشته می‌کنند، تشخیص می‌دهد و رستوران میکرو رستر سال، …

فینالیست‌های میکرو رستر سال ۲۰۲۱ مشخص شدند ادامه »

آیس کافی

تفاوت قهوه سرد دم با آیس کافی

کافه اکسسوری – در روزهای گرم تابستان و بالا رفتن دمای هوا بیشتر قهوه دوستان ترجیحشان بر این است که قهوه را به‌صورت سرد دم بنوشند.  پیشنهادی که در این خصوص می‌توان داد نوشیدن قهوه سرد دم و آیس کافی است؛ اما این دو باهم تفاوت‌های اساسی دارد که باید آن را شناخت تا بر اساس ذائقه …

تفاوت قهوه سرد دم با آیس کافی ادامه »

Brew ratio

واژه نامه قهوه: نسبت دم Brew ratio

کافه اکسسوری – نسبت دم Brew ratio به نسبت قهوه به آب به‌عنوان بخشی از دستور تهیه و دم‌آوری قهوه اشاره دارد. از بسیاری جهات، تعریف ساده‌تر آن توضیح وزن قهوه استفاده‌شده و وزن عملکرد (نوشیدنی نهایی) است. درعین‌حال، نسبت دم‌آوری می‌تواند در برقراری ارتباط و در نظر گرفتن نوشیدنی به شکل اساسی مفید باشد. …

واژه نامه قهوه: نسبت دم Brew ratio ادامه »

قهوه ارگانیک

کشور پرو پیشگام در تولید قهوه ارگانیک

کافه اکسسوری – فعالان صنعت قهوه، کشور پرو را به قهوه ارگانیک می‌شناسند و قهوه پرو؛ قهوه ارگانیک و شناخته‌شده و پرطرفدار میان دوستداران قهوه به شمار می‌آید. قهوه برای نخستین بار در سده ۱۷ میلادی در پرو کشت شد و امروزه بیش از ۷۰ درصد زیرگونه‌های قهوه عربیکا کشت می‌شود و زیرگونه تیپیکا (Typica) عمده‌ترین زیرگونه قهوه …

کشور پرو پیشگام در تولید قهوه ارگانیک ادامه »

X