کافه اکسسوری – کاپوچینو Cappuccino یک نوشیدنی نمادین است، اما کاپوچینو دقیقاً چیست؟ تقریباً در مورد همه نوشیدنیها در یک منوی معمولی کافه بحثهای زیادی وجود دارد. نسبت کاپوچینو دقیقاً چه باید باشد؟ چه مقدار اسپرسو به چه مقدار شیر؟ و چه مقدار فوم و چه نوع فومی؟ و دقیقاً با سایر نوشیدنیهای موجود در فهرست چه تفاوتی دارد؟ تعاریف دقیق آن بهسختی حاصل میشود. کاپوچینو احتمالاً نام نوشیدنیهای زیادی است که در آنجا تفسیر شده است. منصفانه است که بگوییم یک کاپوچینو از لاته قویتر است (قهوه بیشتری به شیر وجود دارد) و مقدار مناسبی از کف را داراست، اگرچه در بسیاری از مغازههای تجاری یک کاپوچینو فقط یک لاته است که در برخی تکههایی از شکلاتی به آن اضافهشده است.
برخی ادعا میکنند که یک کاپوچینو کامل سختترین نوشیدنی است. ایجاد یک فوم شیر متراکم که ازنظر حجم نیز زیاد باشد تقریباً غیرممکن است. گفته میشود که یک کاپوچینوی بینقص، نوشیدنی است که کف آن جدا نمیشود، اما فکر میکنم این باید اسطورهای باشد چراکه همه فومها از بالا جدا میشوند مگر اینکه بلافاصله آن را بنوشید.
منشأ کاپوچینو همانطور که اغلب ذکر میشود به مدل موی راهبان مرتبط نیست. منشأ آن به وین برمیگردد و به لباس قهوهای راهبان کاپوچین اشاره دارد که رنگ آن مربوط به استحکام مخلوط قهوه و شیر است.
منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna
Cappuccino
The cappuccino is an iconic drink, but what exactly is it? There is much debate about nearly all of the drinks on a typical coffee menu. What exactly should the ratio of a cappuccino be: how much espresso to how much milk? And how much foam and what type of foam? And how exactly does it differ from other beverages on the menu? Strict definitions are hard to come by. The cappuccino is possibly the most widely interpreted drink name out there. It is fair to say that a cappuccino is stronger than a latte (there is more coffee to milk) and has a decent amount of foam, though in a lot of commercial shops a cappuccino is just a latte with some chocolate sprinkles added on top. Beyond this, it is pretty tricky. Some claim that a perfect cappuccino is the hardest milk drink to master: dense milk foam that is also big on volume is nigh impossible to create. I have been told of the existence of the perfect cappuccino in which the foam does not separate, but this, I think, must be mythical – all foam separates to the top unless you drink it immediately. Saying that, for a while I did try really hard to make that legendary cappuccino.
The origin of the cappuccino is not linked to a monk’s hairstyle, as is often cited. Its origins are instead Viennese and refer to the brown robes of a Capucin monk, with the colour relating to the strength of the coffee-and-milk mix
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.