کافه اکسسوری – قهوه عربیکا یکی از گونههای گیاه قهوه است که بالاترین کیفیت را در میان قهوهها دارد و میتواند به گونههای مختلف تقسیم شود. در این مقاله به یکی از زیرگونههای قهوه عربیکا یعنی قهوه بوربون میپردازیم که آن را با طعم شیرینی که دارد میشناسند.
تقریباً گونه تیپیکا و بوربون والد تمام انواع قهوههای که میشناسیم هستند. بوربون هیچ ارتباطی با نوشیدنیهای الکلی ندارد و نام جزیرهای است که این قهوه از آن سرچشمه میگیرد و اکنون به نام جزیره رئونیون شناخته میشود.
در سال ۱۷۰۸، فرانسویها این قهوه را از هلندیها دریافت و در این جزیره کاشتند و آن را بهگونهای بینظیر از قهوه تبدیل کردند. از آن زمان، بسیاری از گونههای دیگر از بوربون به وجود آمدند و راهی آمریکایی جنوبی و مرکزی شدند. گیاه بوربون لوبیایی شیرین و اسیدی تولید میکنند که نتیجه نهایی آن قهوهای عالی میشود.
آمریکای جنوبی و مرکزی به دلیل داشتن سابقه طولانی درکشت و رشد قهوه، دولتهای نسبتاً پایدار و سرمایهگذاری سنگین در صنعت قهوه، سرشار از انواع مختلفی هستند که از هر دو نوع تیپیکا و بوربون به دست میآیند. برخی از انواع رایج که در آمریکای جنوبی و مرکزی رشد میکنند شامل Mundo Novo، Pacamara و Catuai هستند.
قهوه تیپیکا و بوربون
Mundo Novo که ترکیبی بین تیپیکا و بوربون است در دهه ۱۹۴۰ در برزیل یافت شد. زیرگونه بهخصوص با شرایط جوی کشور برزیل مناسب است و حدود ۴۰ درصد از قهوههای برزیل را شامل میشود.Mundo Novo به دلیل مقاومت در برابر بیماری، عملکرد بسیار بالایی دارد. اینگونه به دلیل بادی قوی و اسیدیته کم آن گزینه مناسبی برای قهوههای کلد برو است.
Pacamara جهشی بین گونه معمولی Maragogype و Pacas از گونه بوربون است و به دلیل ایجاد عطرهای مرکبات و عطرهای گلی آن شناختهشده است. بهطورکلی، قهوه در ارتفاعات بالاتر کیفیت بالاتری ایجاد میکند، اما اینگونه Pacamara در کوهستان بسیار عالی است و کیفیت منحصربهفردی ایجاد میکند.
Catuai یکی دیگر از انواع گونه قهوه بوربون است که از گونه قهوه روبوستا نیز تأثیر میگیرد. Catuai باوجوداینکه ریشهای در قهوه روبوستا دارد اما خصوصیات قهوه عربیکا را نمایان میکند. اینگونه بوربون اگر بهدرستی رشد کند و فرآوری شود یک فنجان قهوه خوب و باکیفیت را تولید میکند. این زیرگونه در آمریکای جنوبی و مرکزی پرورش مییابد.
تقریباً همه گونههای قهوه عربیکا از گونه تیپیکا و بوربون و یا هردو آمدهاند و با کشف گونههای مختلف گیاه بوربون در دنیای بزرگ قهوه همچنان میتوان ویژگیهای منحصربهفردی در هرکدام از زیرگونههای این قهوه پیدا کرد و تجربههای جدیدی و دلپذیری را از این قهوه کشف کرد.
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.