شاخصه های قهوه گیشا و رایحه فرآوان آن

کافه اکسسوری – قهوه گیشا یا گشا (Geisha) گونه‌‌ای جهش‌یافته از گونه عربیکا تیپیکا است‌‌‌‌‌ که میوه و برگی تقریباً کشیده دارد و یکی از محبوب‌ترین قهوه‌های جهان محسوب می‌شود. ‌‌این‌گونه اصالتاً اهل شهر گیشای اتیوپی است و به دلیل رایحه‌ی فراوان و عطر گلهای بومی که دارد تقاضای آن در چندین سال اخیر بسیار زیاد شده است. این‌گونه‌ی قهوه از کاستاریکا به پاناما وارد شد و در منطقه‌ی باکته (Boquete) به کشت رسید.

تاریخچه قهوه گیشا

از زمانی که کشت قهوه در دهه‌ی ۱۹۶۰ و در پاناما آغاز شد؛ هر جا نامی از گیشا یا گشا می‌آید به همراه پاناماست. این قهوه یکی از گونه‌های اصیل قهوه است که در سال ۱۹۳۰ در حوالی کوهستان‌های شهر گیشای اتیوپی یافت شد. درختان گیشا بسیار بلند هستند و به دلیل برگ‌های بسیار زیبایی که دارند به‌راحتی قابل‌تشخیص است. کیفیت این‌گونه‌ی قهوه در ارتفاعات بالا بسیار مطلوب است.
این قهوه طعمی با درجه‌ی شیرینی نسبتاً بالا و رایحه‌هایی قوی شبیه به توتی، آجیلی، انبه‌ای، هلویی، یاسی و آناناسی دارد.

دلیل معروفیت قهوه گیشا

اولین ظهور جهانی این قهوه با پیروزی در مسابقات بهترین قهوه پاناما (BOP) به دست آورد. مسابقات بهترین قهوه پاناما، یک مسابقه‌ی کاپینگ است که از سال ۱۹۹۷ توسط موسسه‌ی قهوه اسپشیالیتی پاناما برگزار می‌شود. بهترین دانه‌های کشور پاناما با یکدیگر در این مسابقات رقابت می‌کنند تا عنوان برترین را برای خود کسب نمایند و در پی آن از ارزش بسیار بیشتری در بازارهای جهانی و حراجی‌ها برخوردار شوند. این مسابقات هرساله برگزار و به‌صورت بسیار جدی توسط کل جهان پیگیری می‌شود.
بعدازاینکه باریستاهایی که در مسابقات باریستای جهانی از قهوه‌ی گیشا استفاده کرده بودند موفقیت بیشتری کسب نمودند، تولیدکننده‌ها و تفت دهنده‌های قهوه به تولید و تهیه‌ی این قهوه پرداختند.
قهوه‌ی گیشای پاناما Geisha تا کنون توانسته است مقام بهترین قهوه را از سال‌ ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۰ را در مسابقات بهترین قهوه پاناما کسب نماید و به‌عنوان یکی از بهترین قهوه‌های جهان، شناخته شود.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *