کافه اکسسوری – هنگامیکه از نوشیدن قهوه با قهوه ساز اروپرس صحبت میشود، دو روش اصلی وجود دارد. روش اول در مقاله «آموزش دمآوری قهوه با قهوه ساز اروپرس» بهصورت مفصل و تصویری توضیح داده شده است که این روش بهطور منظم دم کردن از بالا به پایین بهصورت مستقیم است. روش دوم بهعنوان دمآوری قهوه اروپرس به روش معکوس یا وارونه شناختهشده است که ما در این آموزش به این روش میپردازیم.
بر اساس مقاله «اختراع اروپرس» نوشته Zachary Crockett حدود نیمی از برندگان مسابقات جهانی از اروپرس به روش معکوس استفاده میکنند.
طعم قوی تر در اروپرس به روش معکوس
هنگامیکه از روش معکوس استفاده میکنیم، این کار باعث میشود تا قهوه در تمام مدت دمآوری با آب در تماس باشد. به این حالت غوطهوری کامل یا کل گفته میشود.
روشهای کامل دم کردن غوطهوری به دلیل داشتن طعمی غنیتر از روشهای دم کردن در روشی که قهوه بلافاصله از طریق فیلتر شروع به استخراج میشود، شناخته میشوند.
محبوبترین روش تولید قهوه به روش غوطهوری کامل، فرنچ پرس است.
عصارهگیری سریع در روش مستقیم
زمانی که از اروپرس به مدت طولانی استفاده میکنید مهروموم پیستون قدرت خود را از دست میدهد و قهوه سریعتر استخراج مییابد و نتیجه آن قهوهای ضعیفتر خواهد بود.
استفاده از روش معکوس این امکان را به شما میدهد که از بروز این مشکل جلوگیری کنید.
مراحل دمآوری قهوه اروپرس به روش معکوس
مرحله نخست: قهوه را آسیاب کنید
یک قاشق کوچک اروپرس برابر با ۲ قاشق غذاخوری یا حدود ۱۷ گرم است. اندازهگیری قهوه عمل بسیار مهمی است که بسیاری آن را نادیده میگیرند.
وقتی صحبت از اروپرس میشود، تنوع وزن در تولید عصاره بسیار متفاوت خواهد بود.
فکر نکنید که مقیاس نداشتن باعث میشود که قهوهای عالی تهیه کنید.
ایروبی شرکت سازنده اروپرس توصیه میکند که بین قهوههای دمی و اسپرسو آسیاب شود.
من از آسیاب قطرهای استفاده میکنم. برخی دیگر از آسیاب درشتتر استفاده میکنند. هنگامیکه صحبت از اندازه آسیاب میشود، اروپرس بسیار انعطافپذیر است.
بهعنوان یک قاعده کلی هرچه ظرافت بیشتری داشته باشید، زمان تولید دم شما کوتاهتر خواهد بود.
مرحله دوم: اروپرس را در یک موقعیت معکوس تنظیم کرده و قهوه را اضافه کنید
پیستون را به سمت بالا روی پیشخوان قرار دهید. حالا محفظه دم کردن را به طرف بالا بچرخانید و آن را با اطمینان روی پیستون قرار دهید.
شما میخواهید که پیستون در وسط موقعیت شماره ۴ استراحت کند.
اگر نگران از بین بردن تلنگر هستید، میتوانید آن را به پایین فشار دهید تا کل شماره ۴ در زیر درب قرار بگیرد.
دستورالعملهای دیگر میگویند شماره ۴ باید بالاتر از برش باشد، اما به نظر، این خیلی ناپایدار است.
قهوه آسیاب شده را اضافه کنید. استفاده از قیف اروپرس این امکان را به شما میدهد که تمام قهوه شما به درون محفظه ریخته شود اما استفاده از آن ضروری نیست.
مرحله سوم: فیلتر را در جای خود قرار دهید و بشویید
یک فیلتر را درون درب فیلتر قرار داده و با آب بشویید و سپس آن را کنار بگذارید.
مرحله چهارم: تایمر را شروع کنید، آب گرم اضافه کنید و هم بزنید
گرمای آب برای دمآوری اروپرس چند درجه باید باشد؟ نظرات در اینجا کاملاً متفاوت است. اکثر دستورالعملها از ۲۰۰-۲۰۵ درجه فارنهایت (در حدود ۹۳ تا ۹۶ درجه سانتیگراد) استفاده میکنند؛ اما اروبی توصیه میکند از ۱۷۵ F یعنی ۷۹ درجه سانتیگراد استفاده کنید.
کتابها معمولاً دمای دمی از ۱۹۵ تا ۲۰۰ درجه فارنهایت (۹۱ درجه تا ۹۳ درجه سانتیگراد) را توصیه میکنند. این برای روشهای دم کردن معمولی که آب داغ را از میان یک قهوه عبور میدهند خوب است.
در این روش آب بهسرعت خنک میشود بنابراین قسمت پایین در دمای پایینتر کار میکند.
بااینوجود در اروپرس تمام ذرات قهوه در مرحله هم زدن با دمای آب یکسان تماس میگیرند.
نکته اینجاست که میتوان اروپرس را در طیف گستردهای از درجه حرارت دم کرد.
دو مکتب فکری وجود دارد که میتوانید آب گرم را به قهوه اضافه کنید:
- نصف آب را اضافه کنید، هم بزنید و سپس آب باقیمانده را اضافه کنید.
- تمام آب را اضافه کرده و هم بزنید.
اگرچه استدلالهای قانعکنندهای شنیدهام که روش اول بهتر است، اما درروش معکوس نمیتوانم تفاوتی را بیان کرد. نکته مهم در مورد این مرحله این است که اطمینان حاصل کنید که تمام قهوههای موجود با آب ارتباط برقرار میکنند.
هر دو روش را برای خودتان امتحان کنید.
مرحله پنجم: درپوش فیلتر را بر روی اروپرس نصب کنید
روی اروپرس جایی که این دو محفظه دم و پیستون در آن قرار دارند را نگهدارید و با دست دیگر خود، فیلتر را روی آن ثابت کنید.
مرحله ششم: ۶۰ تا ۹۰ ثانیه اجازه دهید عمل غوطهوری انجام شود
بسیاری از زمانهای مختلف دم کردن وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید. دامنه شروع خوب ۶۰-۹۰ ثانیه است. وقتی این زمان به پایان رسید، اروپرس را بگیرید که هر دو محفظه دم و پیستون را در کنار هم نگهداشته و آن را بچرخانید تا بر روی لیوان شما قرار گیرد.
سپس با فشار دادن پیستون کار را ادامه دهید. از یک فشار آرام آهسته استفاده کنید.
فشار دادن کامل باید حدود ۲۰ ثانیه طول بکشد.
شماره هفتم: آب را به عصاره اضافه کنید
آنچه اکنون دارید کنسانتره قهوه است. مقداری آب گرم اضافه کنید تا آن را به قوام قهوه دمکرده برساند.
بهطورمعمول این به معنای اضافه کردن ۵۰٪ آب است. اگر میخواهید یک قهوه سرد داشته باشید، فقط یک مکعب یخ به آن اضافه کنید.
همچنین باید اضافه کنم که اگر میخواهید یک نوشیدنی “اسپرسو مانند” داشته باشید، نیازی به افزودن چیزی ندارید.
ازآنجاکه اروپرس نمیتواند فشار یک دستگاه اسپرسو واقعی را تولید کند، آن را اسپرسو نمیدانیم.
اروپرس به روش معکوس : فریبندهترین روش دمآوری قهوه تا کنون
روشهای مختلفی برای دم کردن قهوه وجود دارد، اما هیچکدام بهاندازه اروپرس قابل انعطاف نیستند.
میتوانید با استفاده از طیف گستردهای از آسیابها، درجه حرارت و دوزهای مختلف قهوه؛ همچنان یک قهوه عالی تهیه کنید.
حتی میتوانید آن را بهصورت وارونه چرخانده و عصارهای غنیتر داشته باشید.
منبع: ineedcoffee
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.