واژه نامه قهوه: قهوه در چین Coffee in China

China

کافه اکسسوری – کشور چین China را بیشتر به عادت نوشیدن قهوه در جهان می شناسند اما شاید جالب باشد بدانید که در استان یوننان چیت قهوه نیز مورد کشت قرار می گیرد. قهوه در اواخر دهه ۱۸۸۰ به چین بازگشت و اخیراً این صنعت در این کشور در حال رشد است و روز به روز مصرف آن افزایش می یابد.

قهوه رشد یافته در استان یوننان تا همین اواخر مورد توجه بازار قهوه نبود اما روز به روز با افزایش کیفیت قهوه جای خود را در بازار قهوه بهبود می بخشد. عادت نوشیدن قهوه نیز در میان مردم چین در حال رشد است و مردم علاقه خود را به تجربه های با کیفیت در قهوه نشان می دهند.

نمایشگاه چای و قهوه در چین که هر ساله در شانگهای برگزار می شود به یکی از بزرگترین نمایشگاه ها در جهان تبدیل شده است و این اتفاق نشان از شوق و علاقه زیاد چین به این صنعت دارد.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Coffee in China

The ultimate tea nation has started drinking more coffee, and it may be surprising to hear that a fair amount of coffee is now being grown in Yunnan Province. Coffee was introduced to China way back in the late 1880s, but it is only recently that both the growing and the consumption of coffee have picked up.

The coffee grown in Yunnan has not until recently been of much interest to the speciality market, but crop quality is improving. Coffee-drinking habits are also taking a turn, with consumption increasing along with an interest in high-quality coffee experiences. The Tea & Coffee China Expo in Shanghai is one of the largest in the world. A visit to the show reveals the fervour and excitement around speciality coffee in China today

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

بهترین زمان نوشیدن قهوه

زمان نوشیدن قهوه

کافه اکسسوری – رابطه مستقیم زمان نوشیدن قهوه و هورمون کورتیزول در بدن امری ثابت‌شده است و پژوهش‌های صورت گرفته بر این امر را تأیید می‌کنند. این هورمون افزون بر میزان استرس فرد بر هوشیاری بدن نیز تأثیر می‌گذارد.

یکی از مناسب‌ترین زمان‌های نوشیدن قهوه زمانی بین ساعات ۹:۳۰ تا ۱۱:۳۰ است، چراکه در این زمان میزان کورتیزول به کمترین میزان خود در بدن انسان می‌رسد و کافئین موجود در قهوه موجب افزایش انرژی و هوشیاری بدن می‌شود.

اگر در ساعاتی که میزان کورتیزول بدن بالاست، قهوه بنوشید، مقدار انرژی دریافت شده مازاد، هدر می‌رود. ازجمله زمان‌های نامناسب برای نوشیدن قهوه ساعاتی بین ۱۲ ظهر تا ۱ بعدازظهر و ۵:۳۰ تا ۶:۳۰ غروب است که میزان کورتیزول در بدن بسیار زیاد است؛ بنابراین نوشیدن قهوه در این ساعات مناسب نیست.

بر اساس پژوهش‌های صورت گرفته و نظرات متخصصان مغز و اعصاب، افرادی که بلافاصله پس از بیدار شدن و در ساعات اولیه صبح قهوه می‌نوشند برای رسیدن به هوشیاری و انرژی مطلوب نهفته در قهوه می‌بایست بر غلظت خود بیفزایند.

نوشیدن قهوه با معده خالی

نوشیدن قهوه به هنگامی‌که معده خالی است و در ساعات اولیه روز، موجب افزایش ترشحات معده به دلیل خاصیت اسیدی قهوه می‌شود و در طولانی‌مدت موجب بروز ورم معده، سوزش و حتی در برخی موارد زخم معده است و توصیه می‌شود با معده خالی از نوشیدن قهوه خودداری کنید.

نوشیدن قهوه پس از صرف وعده‌های غذایی

برخلاف باور عام که نوشیدن قهوه را پس از صرف غذا برای بدن مضر می‌دانند، نوشیدن قهوه بعد از غذا موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش می‌شود و یکی از زمان‌های مناسب برای نوشیدن قهوه پس از صرف وعده‌های غذایی در طول روز است.

نوشین قهوه قبل و بعد از ورزش

بر اساس مطالعاتی که بر روی ورزشکاران انجام‌شده است، نوشیدن قهوه قبل و از بعد ورزش توصیه می‌شود. قبل از ورزش، نوشیدن قهوه موجب می‌شود تا بدن انرژی لازم برای تمرینات سنگین را پیدا کند و پس از ورزش، اسپاسم عضلانی ناشی از ورزش کردن را کاهش می‌دهد و فرد درد کمتری را در عضلات خود احساس می‌کند.

تأثیرات زمان نوشیدن قهوه در هنگام خواب

کافئین موجود قهوه باعث کاهش عملکرد ماده‌ای شیمیایی به نام آدنوزین، در بدن انسان می‌شود. آدنوزین (Adenosine) به‌گونه‌ای عمل می‌کند که بااتصال به گیرنده‌های مخصوص، حس خواب‌آلودگی و کرختی را در انسان ایجاد می‌کند و کافئین با اشغال این گیرنده‌ها موجب اختلال در خواب می‌شود.

تأثیرات کافئین بر بدن، زمان نوشیدن قهوه در حدود ۳ الی ۵ ساعت است و همچنین ۸ تا ۱۴ ساعت به طول می‌انجامد تا تمامی اثرات کافئین بر بدن انسان از بین برود. بر همین اساس است که بسیاری قهوه را برای رفع خستگی و خواب‌آلودگی مصرف می‌کنند اما این مصرف قهوه در ساعات پایانی شب و قبل از خواب موجب بی‌خوابی و اختلال در خواب افراد می‌شود.

اما این تأثیرات روی دیگری هم دارد و آن اینکه بر اساس برخی تحقیقات کافئین موجود در قهوه به‌راحتی خواب شما کمک می‌کند. شاید این سخن با نکته بالا به‌ظاهر مغایرت داشته باشد؛ اما جالب این است که کافئین درواکنشی متقابل با هورمون Adenosine عمل می‌کند و زمانی که میزان کافئین بدن افزایش می‌یابد، فعالیت این هورمون که خاصیتی آرامش‌بخش بر بدن دارد کاهش و متوقف می‌شود و چند ساعت بعد از نوشیدن قهوه و کاهش تأثیرات کافئین، بدن برای جبران کمبود این هورمون، مقدار بیشتری از آن را تولید می‌کند و این امر موجب احساس آرامش بیشتری نسبت به زمان‌های عادی دارد.

نکته جالب در این است که هر چه میزان مصرف قهوه بیشتر شود، بدن انسان برای مقابله با ورود کافئین، میزان بیشتری از هورمون Adenosine تولید می‌کند و شما احساس آرامش و خواب‌آلودگی بیشتری دارید.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.