واژه نامه: شکوفه Bloom

Bloom

کافه اکسسوری – شکوفه Bloom اصطلاحی است که برای توصیف آزادسازی سریع دی‌اکسید کربن (CO2) از قهوه به کار می‌رود که در هنگام برخورد آب با قهوه رخ می‌دهد.

شکوفه همان پوسته‌های براقی است که شما در بالای قهوه فرانسه قبل از ته‌نشین شدن آن، مشاهده می‌کنید. زمینه خاصی که ما از آن به‌عنوان «شکوفه» به‌جای «پوسته» یاد می‌کنیم، هنگام تهیه قهوه رخ می‌دهد.

غالباً، شکوفه به‌عنوان بخش خاصی از فرآیند ریختن مشخص می‌شود. دستورالعمل‌های دم‌آوری حاوی مقدار زیادی آب هنگام افزودن قهوه است.

ایده این است که با بیرون راندن دی‌اکسید کربن می‌توانیم به آب کمک کنیم تا طعم قهوه و طعم‌های منفی بالقوه CO2 را از بین ببرد. این استدلال وجود دارد مبنی بر اینکه زمان شکوفه می‌تواند بر روی عطروطعم تأثیر بگذارد.

به دلیل وجود تعداد معطر آزادشده و زمان ماندن قهوه برای دم‌آوری می‌تواند بر این مسئله تأثیرگذار باشد.

تأثیر دقیق شکوفه‌های مختلف در دم کردن قهوه مشخص نیست؛ اما آن را بیشتر به‌عنوان نشانه‌ای از چگونگی دانه تازه رُست شده باکیفیت تولید می‌توان در نظر گرفت.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Bloom

The bloom is a term used to describe the rapid release of carbon dioxide (CO۲) that occurs when water hits ground coffee.

It is that frothy, crustlike top you find on the top of a French press before you plunge down.

The specific context in which we refer to this as a “bloom” rather than a “crust” is when brewing single-serve filter coffees. Often, the bloom will be singled out as a specific part of the pouring process.

Brew recipes will indicate how much water to add at the beginning to “bloom” the coffee. This will be followed by a wait before the coffee is poured.

The idea is that by expelling the carbon dioxide we can help the water access the flavour from the coffee and expel the potentially negative flavours of too much CO۲.

There is probably some truth in this. There is an argument that the bloom time can affect flavour, owing to the number of aromatics released, and the time the coffee is left to bubble away can be used to alter this.

I am dubious as to the exact impact of varying “blooming” on coffee brewing, and see it more as an indication of how freshly roasted the beans are as opposed to the quality of the brewing

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

نحوه ذخیره‌سازی و نگهداری قهوه

ذخیره‌سازی و نگهداری قهوه

کافه اکسسوری – طعم و عطر قهوه به عوامل بسیاری بستگی دارد. از شیوه‌های فرآوری و رُست یا برشته‌کاری قهوه تا روش‌های دم‌آوری قهوه بر روی طعم و عطر تأثیرگذارند. یکی دیگر از این عوامل که بر طعم و عطر قهوه مؤثر است، شیوه‌های ذخیره‌سازی و نگهداری قهوه است که در این یادداشت به آن اشاره می‌کنیم.

قبل از ذخیره‌سازی قهوه را آسیاب نکنید

ذخیره‌سازی قهوه و نگهداری به‌صورت دانه‌ی کامل در ماندگاری و حفظ طعم‌های آن کمک بسیار زیادی می‌کند. آسیاب کردن قهوه پیش از دم‌آوری این امکان را به شما می‌دهد تا تمام طعم‌های یک قهوه تازه را حس کنید. ذخیره‌سازی و نگهداری دانه کامل قهوه همچنین، عمر آن را طولانی می‌کند و مدت نگهداری آن را افزایش می‌دهد.

قهوه را در یخچال و یا فریزر نگهداری نکنید

یکی از خاصیت‌های قهوه جذب بوها و طعم‌های اطراف خود است و قرار دادن آن در یخچال و یا فریزر این امکان را دارد که بو و طعم مواد غذایی که در مجارت آن قرار دارد را جذب کند و دیگر آن طعم منحصربه‌فرد خود را نداشته باشد.

نگهداری قهوه در جای خشک

نگهداری قهوه در محلی خشک و بدون رطوبت یکی از راه‌های تثبیت بو و طعم قهوه است، چراکه رطوبت توسط دانه قهوه جذب می‌شود و بر طعم و بوی قهوه تأثیر می‌گذارد. نگهداری قهوه در محلی خشک، یکی از روش‌های مؤثر برای دریافت‌های طعمی قهوه به شکل بهینه و کامل، محسوب می‌شود.

نگهداری قهوه را در محیطی سرد و تاریک

بهترین شرایط برای نگهداری قهوه، نگهداری آن در دمایی نزدیک به دمای اتاق و محیطی دور از نور و گرماست. یکی از محیط‌های نگهداری قهوه در خانه نگهداری آن در کابینت‌های آشپزخانه به‌دوراز اجاق‌گاز و یا نزدیک ماکروویو و به‌دوراز نور مستقیم آفتاب است.

استفاده از محفظه‌های کدر و هواگیری شده برای نگهداری قهوه

امروزه برای نگهداری و ذخیره قهوه از کیسه‌های مخصوص، ظروف شیشه‌ای، ظروف سرامیکی و یا ظروف فلزی استفاده می‌شود. در میان این موارد استفاده از کیسه‌های مخصوص قهوه، یکی از مناسب‌ترین گزینه‌هاست و کیسه‌هایی که دارای سوپاپ هستند انتخاب خوبی برای نگهداری قهوه به شمار می‌رود. در این نوع از کیسه‌ها فقط هوای اضافی داخل کیسه به بیرون می‌رود و از ورود هوای بیرون به داخل محیط کیسه جلوگیری می‌شود. هوا نیز یکی از مواردی است که همانند رطوبت طعم قهوه را تغییر می‌دهد.
بر اساس نکاتی که در خصوص شرایط و محیط نگهداری و ذخیره‌سازی قهوه اشاره شد، به نظر می‌رسد رعایت همین نکات ساده و قابل‌اجرا در نگهداری قهوه، می‌توان طعم و بوی قهوه را حفظ کرد.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.