اختلاف نظر در تولیدکنندگان برچسب Decaf

برچسب Decaf

کافه اکسسوری – انجمن ملی قهوه (NCA) ایالات‌متحده در پی انعکاس رسانه‌ای مربوط به یک حلال شیمیایی که معمولاً در کافئین زدایی قهوه و برچسب Decaf استفاده می‌شود، صحبت کرده است.

ماده شیمیایی موردبحث متیلن کلراید است که برای چندین دهه در فرایندهای کافئین سازی مبتنی بر حلال مورداستفاده قرارگرفته است و در یک تصمیم مهم ۱۹۸۵ توسط دولت غذا و داروی ایالات‌متحده تا حد معینی در قهوه ایمن قلمداد شد.

شب گذشته، WJLA وابسته به واشنگتن دی سی، یک گزارش تلویزیونی در مجموعه حمایت از مصرف‌کننده «۷ On Your Side» ارائه داد که استفاده از متیلن کلراید توسط برخی از بزرگ‌ترین شرکت‌های قهوه کشور را زیر سؤال برد.

NCA، انجمنی که بسیاری از شرکت‌های بزرگ عضو آن را به‌حساب می‌آورد، در دفاع از صنعت قهوه پاسخ داد و با استناد به یک تحقیق مستقل معتبر نشان داد که هر دو قهوه کافئین دار و بدون کافئین و با برچسب Decaf با کاهش خطر ابتلا به انواع مختلف سرطان و تعداد زیادی مزمن مرتبط است.

بیل موری، رئیس و مدیرعامل NCA، در اطلاعیه‌ای از این سازمان گفت: «گمراه کردن آمریکایی‌ها در مورد ایمنی نوشیدنی موردعلاقه‌شان بسیار غیرمسئولانه است. نوشندگان قهوه با کافئین یا بدون کافئین عمر طولانی‌تری دارند.»

گزارش ABC از قهوه های بدون کافئین

گزارش ABC به دنبال پرونده‌های حقوقی علیه پنج فروشنده عمده قهوه در ایالات‌متحده – ازجمله AmazonFresh، JM Smuckers ‘Café Bustelo، Peet’s Coffee & Tea، Keurig Green Mountain و KraftHeinz Maxwell House – به نمایندگی از سازمان غیرانتفاعی Clean Label (CLP) مستقر در کلرادو صورت گرفت.

هر یک از پرونده‌های قضایی متمرکز بر قهوه ادعا می‌کند که شرکت‌های تولیدکننده قهوه باوجود برچسب زدن به آزمایش «آزمایش قایق» که حاکی از سطوح کمیاب متیلن کلرید است، محصولات قهوه خود را «خالص» نشان می‌دهند. این آزمایش‌ها بخشی از تحقیقات مستقلی بود که CLP ماه‌ها قبل در مورد محصولات قهوه بدون کافئین از ۲۴ فروشنده برجسته ایالات‌متحده انجام داد.

CLP می‌گوید مأموریت آن این است که «حقیقت و شفافیت در برچسب‌گذاری مواد غذایی و کالاهای مصرفی و برچسب Decaf » را فراهم آورد. این گروه که اهداکنندگان خود را فاش نمی‌کند اما گروهی از حامیان مالی خود را لیست می‌کند، کمپین‌های تحقیقاتی و بازاریابی مشابهی را در سایر دسته‌های کالاهای مصرفی ازجمله پودرهای پروتئین، غذای حیوانات خانگی و غذای کودک صادر کرده است. گزارش ۲۰۱۷ Snopes عدم شفافیت این گروه در مورد روش تحقیق و تعارضات احتمالی منافع برای تحقیق در مورد آرسنیک در غذای کودک را زیر سؤال برد.

تحقیقات CLP عناصر کمیاب این ماده شیمیایی را در ۱۰ قهوه از ۲۴ قهوه آزمایش‌شده یافت. بااین‌حال، شواهدی پیدا نکرد که نشان دهد هر یک از مقادیر کمیاب در هر مکانی نزدیک به حد غیرقابل‌قبول است که توسط FDA تعیین‌شده است. NCA اشاره‌کرده است که مقادیر کشف‌شده در آزمایش CLP 100-200 برابر کمتر از آستانه ایمنی FDA بوده است. گزارش CLP همچنین به هیچ مدرکی اشاره نکرده است که متیلن کلراید موجود در قهوه با برچسب Decaf باعث آسیب رساندن به انسان شده است.

مبارزات CLP علیه استفاده از برچسب Decaf

مبارزات CLP علیه استفاده از مواد شیمیایی معمولاً این واقعیت را ذکر می‌کند که متیلن کلراید سال گذشته توسط FDA برای استفاده در مواد رقیق‌کننده رنگ مصرف‌کننده ممنوع شده بود.

درحالی‌که متیلن کلراید همچنان یک گزینه محبوب برای کافئین زدایی قهوه‌های سبز است، حداقل یک شرکت تجارت قهوه به‌طور عمومی قول داده است که حمل قهوه‌های فرآوری شده MC را متوقف کند. گزینه‌های جایگزین برای کافئین سازی مبتنی بر MC شامل فرآوری آب، مانند قهوه «Swiss Water» و فرآوری استات اتیل که شامل یک حلال مشتق شده از میوه‌ها و سبزیجات است.

منبع: daily coffee news

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

روش‌های دم‌آوری قهوه و تفاوت های آن

روش‌های دم‌آوری قهوه

کافه اکسسوری – از زمان پیدایش قهوه، بشر به دنبال گرفتن بهترین عصاره‌گیری از قهوه این میوه عجیب و انرژی‌بخش بوده است و به همین دلیل، روش‌های دم‌آوری قهوه ابداعی به وجود آمد که هرکدام از این روش‌ها بر طبق اصولی متفاوت، عصاره قهوه را استخراج می‌کنند و بالطبع طعم‌های مختلفی به وجود می‌آورند.

انواع روش‌های دم‌آوری

زمانی که یک قهوه را با تجهیزات مختلف دم می‌کنیم، به نوشیدنی‌هایی با بادی و خصوصیات طعمی متفاوت می‌رسیم.
در طراحی هر ابزار و تجهیزات دم‌آوری، یکی از شش روش زیر، برای عصاره‌گیری مورداستفاده قرار می‌گیرد:

خیساندن (Steeping)

در این روش، قهوۀ خشک در ظرفی با آب جوش مخلوط می‌شود و برای مدت‌زمانی معین در تماس با آب می‌ماند و سپس از نوشیدنی یا عصاره جدا می‌شود.
مدت‌زمان تماس آب و قهوه به درجۀ آسیاب، دمای آب، میزان تلاطم ذرات قهوه و اینکه تفالۀ قهوه را چقدر سریع و پس از چه مدتی از نوشیدنی جدا می‌کنیم، بستگی دارد.
از ابزارهایی که بر اساس این روش مورداستفاده قرار می‌گیرد می‌توان به فرنچ پرس اشاره کرد.
فرنچ پرس آسانترین روش دم‌آوری قهوه است؛ زیرا تنها کافی است قهوه و آب نزدیک به جوش را در یک محفظه کنار هم نگه داریم تا قهوه دم شود.

جوشاندن (Decoction)

در این روش قهوۀ آسیاب شده در یک ظرف حاوی آب که در حال جوشیدن است، مخلوط می‌شود.
پس از مدت‌زمان معینی، اجازه می‌دهیم تا قهوه ته‌نشین شود و عصاره را از ظرف تخلیه می‌کنیم.
معمولاً در این روش عصاره‌گیری همانند روش نفوذی است و به خاطر دمای بالای آب و جوشیدن آن، تلاطم در بالاترین حد رخ می‌دهد. قهوه ترک بر اساس این روش دم‌آوری تهیه می‌شود.

تراوش (Percolation)

در این روش، قهوۀ آسیاب شده در ظرفی ریخته می‌شود که هم محفظۀ دم‌آوری دارد و هم وسیله‌ای برای جداسازی تفاله از نوشیدنی و آب داغ به کمک پمپی به‌طور مکرّر از میان ذرات قهوه عبور می‌کند و ابتدا آب و سپس عصاره، لابه‌لای ذرات قهوه به گردش در می‌آیند.
در این روش، مدت تماس آب و قهوه به درجۀ آسیاب، دمای آب یا عصاره و میزان گردش بستگی دارد.
دستگاه پرکولاتور بر اساس این روش دم‌آوری عمل می‌کند.
در این روش آب دمای بالا چندین بار از قهوه عبور داده می‌شود و باعث تلخ شدن عصاره نهایی می‌گردد.

فیلتر قطره‌ای (Drip Filtration)

مانند روش تراوش، در این روش‌های دم‌آوری قهوه قهوۀ خشک در ظرفی ریخته می‌شود که هم‌زمان هم محفظۀ دَم و هم وسیله‌ای است برای جداسازی تفاله از نوشیدنی.
در این روش، آب داغ تنها یک مرحله از قهوه عبور داده می‌شود و عصاره از محفظۀ دَم، قطره‌قطره در ظرف پایینی می‌چکد.
زمان تماس آب و قهوه در این روش اصولاً به مدت‌زمانی بستگی دارد که آب در محفظۀ دَم جریان می‌یابد و همچنین درجۀ آسیاب قهوه. سایر عوامل مهم در این روش دم‌آوری عبارت‌اند از دمای آب، شکل محفظه و نوع فیلتر.
کمکس، V60، کلور دریپر، کالیتا و نل دریپ، نمونه‌هایی از تجهیزات دم‌آوری قهوه به روش فیلتر قطره‌ای هستند.

فیلتر خلاء (Vacuum Filtration)

در این روش از ظرف دو محفظه‌ای استفاده می‌شود که گونۀ دیگری از روش خیساندن است.
فشار بخار، آب داغ را از محفظۀ پایینی به محفظۀ دوم که قهوۀ آسیاب شده در آن است، فشار می‌دهد. بخار کردن و هم خوردن، باعث تلاطم آب و قهوه می‌شود.
زمانی که حرارت پس از مدت دلخواه قطع شود، بخار در محفظۀ پایینی متراکم می‌شود و تولید خلاء می‌کند.
خلاء، نوشیدنی را با عبور از فیلتر به پایین می کشد و درون محفظۀ پایینی می‌آورد، اما تفاله همان جا باقی می ماند.
در این روش مدت تماس قهوه و آب به عواملی همچون سرعت ایجاد خلاء، ویژگی های قسمت فیلتر و درجۀ آسیاب قهوه، بستگی دارد
ابزار دم‌آوری سایفون به این روش عمل می‌کند.

تزریق تحت‌فشار (Pressurized Infusion)

در این روش که یکی از روش‌های دم‌آوری قهوه است، آب با فشار بالا از بین ذرات قهوۀ خشک که در محفظۀ دَم قرار دارند، عبور داده می‌شود. ترکیب حرارت و فشار آب، مواد طعم‌دهندۀ محلول را استخراج می‌کند، روغن های محلول را امولوسیون می‌کند و ریزذرات فیبر دانه‌ها را به همراه حباب های گاز معلق نگه می‌دارد.
محصول این روش یک نوشیدنی با غلظت مواد محلول بسیار بالا است.
به‌منظور تهیۀ نوشیدنی یکدست در این روش، مدت کوتاه دَم و آسیاب بسیار ریز خیلی ضروری است.
دمای دَم در این حالت ۸۸ تا ۹۲ درجه سانتیگراد است که کمی پایین تر از سایر روش هاست.
دستگاه اسپرسوساز بر اساس این روش، عصاره‌گیری قهوه انجام می شود.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.