واژه نامه قهوه: کافئین Caffeine

Caffeine

کافه اکسسوری – کافئین Caffeine داروی قهوه محسوب می‌شود. شکی نیست که بدون عنصر تحریک‌کننده کافئین، قهوه نوشیدنی‌ای نیست که امروزه در جهان مصرف می‌شود. کافئین در گیاه قهوه همان هدف تکاملی را انجام می‌دهد که در بسیاری از گونه‌های دیگر انجام می‌شود و به‌عنوان یک حشره‌کش عمل می‌کند و مکانیسم دفاعی را برای گیاه فراهم می‌کند. مقدار کافئین موجود در یک فنجان قهوه بسیار متفاوت است. منشأ قهوه نیز تأثیر زیادی در این تفاوت دارد. به‌طور مثال در گونه عربیکا به‌طورمعمول میزان کافئین نصف کافئین موجود در گونه روبوستا ست. قهوه‌هایی که در ارتفاع بالاتر رشد می‌کنند تمایل به داشتن مقدار کافئین کمتر دارند، چراکه به دفاع کمتری نیاز است.

انواع گونه عربیکا وجود دارد که به‌طور طبیعی کافئین کمی دارند و به‌عنوان یک‌راه حل بالقوه برای حساسیت به کافئین قهوه، در نظر گرفته می‌شوند، اگرچه احتمالاً گیاهان در محیط‌های مختلف جهش‌یافته و حاوی مقدار کافئین بالاتری هستند.

آنچه محتوای کافئین را برای هرکسی که نوشیدنی‌های مبتنی بر قهوه را در مغازه‌ها خریداری کند کمی گیج‌کننده می‌کند این است که بدون دانستن میزان قهوه مورداستفاده در تهیه نوشیدنی، پیش‌بینی میزان کافئین موجود در آن بسیار سخت است. اندازه فنجان گمراه‌کننده است؛ یک فنجان کوچک‌تر را می‌توان با قهوه بیشتر تهیه کرد و بنابراین کافئین بیشتری از یک فنجان بزرگ‌تر با قهوه کمتر دارد.

قدرت نیز گمراه‌کننده است؛ یک اسپرسو ممکن است بسیار شدید باشد اما احتمالاً دارای حجم کافی برای تهیه کافئین به‌اندازه یک لیوان بزرگ قهوه فیلتری یا دمی نیست.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Caffeine

Wine is culinarily complex and contains alcohol. Coffee is no different, except its drug is caffeine. There is no doubt that, without the stimulating element of caffeine, coffee would not be the globally consumed drink it is today.

Caffeine serves the same evolutionary purpose in the coffee plant as it does in many species: as an insecticide, it provides the plant with a natural defence mechanism. Caffeine content in a cup of coffee varies wildly.

The origin of the coffee has a huge impact, as does the species – Arabica typically has half the amount of caffeine Robusta has.

Coffee grown at higher altitudes tends to have a lower caffeine content as it needs less defence. There are varieties of Arabica that are naturally low in caffeine and are seen as a potential solution to decaffeinating coffee, though the plants are likely to mutate and develop higher caffeine contents in different environments.

What makes caffeine content slightly confusing for everyone buying coffee-based drinks in shops is that, without knowing the amount of coffee used to make the drink, it is very hard to predict how much caffeine is in the beverage.

Cup size is misleading: a smaller cup could be made with more ground coffee and therefore have more caffeine than a larger cup made with less coffee.

Strength is also misleading: an espresso may be very intense but probably does not have sufficient volume to contain as much caffeine as a large mug of filter coffee

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

قهوه بوربون خاستگاه و والد قهوه عربیکا

قهوه بوربون

کافه اکسسوری – قهوه عربیکا یکی از گونه‌های گیاه قهوه است که بالاترین کیفیت را در میان قهوه‌ها دارد و می‌تواند به گونه‌های مختلف تقسیم شود. در این مقاله به یکی از زیرگونه‌های قهوه عربیکا یعنی قهوه بوربون می‌پردازیم که آن را با طعم شیرینی که دارد می‌شناسند.

تقریباً گونه تیپیکا و بوربون والد تمام انواع قهوه‌های که می‌شناسیم هستند. بوربون هیچ ارتباطی با نوشیدنی‌های الکلی ندارد و نام جزیره‌ای است که این قهوه از آن سرچشمه می‌گیرد و اکنون به نام جزیره رئونیون شناخته می‌شود.

در سال ۱۷۰۸، فرانسوی‌ها این قهوه را از هلندی‌ها دریافت و در این جزیره کاشتند و آن را به‌گونه‌ای بی‌نظیر از قهوه تبدیل کردند. از آن زمان، بسیاری از گونه‌های دیگر از بوربون به وجود آمدند و راهی آمریکایی جنوبی و مرکزی شدند. گیاه بوربون لوبیایی شیرین و اسیدی تولید می‌کنند که نتیجه نهایی آن قهوه‌ای عالی می‌شود.

آمریکای جنوبی و مرکزی به دلیل داشتن سابقه طولانی درکشت و رشد قهوه، دولت‌های نسبتاً پایدار و سرمایه‌گذاری سنگین در صنعت قهوه، سرشار از انواع مختلفی هستند که از هر دو نوع تیپیکا و بوربون به دست می‌آیند. برخی از انواع رایج که در آمریکای جنوبی و مرکزی رشد می‌کنند شامل Mundo Novo، Pacamara و Catuai هستند.

قهوه تیپیکا و بوربون

Mundo Novo که ترکیبی بین تیپیکا و بوربون است در دهه ۱۹۴۰ در برزیل یافت شد. زیرگونه به‌خصوص با شرایط جوی کشور برزیل مناسب است و حدود ۴۰ درصد از قهوه‌های برزیل را شامل می‌شود.Mundo Novo به دلیل مقاومت در برابر بیماری، عملکرد بسیار بالایی دارد. این‌گونه به دلیل بادی قوی و اسیدیته کم آن گزینه مناسبی برای قهوه‌های کلد برو است.

Pacamara جهشی بین گونه معمولی Maragogype و Pacas از گونه بوربون است و به دلیل ایجاد عطرهای مرکبات و عطرهای گلی آن شناخته‌شده است. به‌طورکلی، قهوه در ارتفاعات بالاتر کیفیت بالاتری ایجاد می‌کند، اما این‌گونه Pacamara در کوهستان بسیار عالی است و کیفیت منحصربه‌فردی ایجاد می‌کند.

Catuai یکی دیگر از انواع گونه قهوه بوربون است که از گونه قهوه روبوستا نیز تأثیر می‌گیرد. Catuai باوجوداینکه ریشه‌ای در قهوه روبوستا دارد اما خصوصیات قهوه عربیکا را نمایان می‌کند. این‌گونه بوربون اگر به‌درستی رشد کند و فرآوری شود یک فنجان قهوه خوب و باکیفیت را تولید می‌کند. این زیرگونه در آمریکای جنوبی و مرکزی پرورش می‌یابد.

تقریباً همه گونه‌های قهوه عربیکا از گونه تیپیکا و بوربون و یا هردو آمده‌اند و با کشف گونه‌های مختلف گیاه بوربون در دنیای بزرگ قهوه همچنان می‌توان ویژگی‌های منحصربه‌فردی در هرکدام از زیرگونه‌های این قهوه پیدا کرد و تجربه‌های جدیدی و دلپذیری را از این قهوه کشف کرد.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.