واژه نامه قهوه: نسبت دم Brew ratio

Brew ratio

کافه اکسسوری – نسبت دم Brew ratio به نسبت قهوه به آب به‌عنوان بخشی از دستور تهیه و دم‌آوری قهوه اشاره دارد.

از بسیاری جهات، تعریف ساده‌تر آن توضیح وزن قهوه استفاده‌شده و وزن عملکرد (نوشیدنی نهایی) است.

درعین‌حال، نسبت دم‌آوری می‌تواند در برقراری ارتباط و در نظر گرفتن نوشیدنی به شکل اساسی مفید باشد.

به‌عنوان‌مثال، ممکن است نسبت دم ۵۰ درصد تولید دم یا نسبت ۱: ۲ باشد که معنی آن ۵۰ درصد قهوه و ۵۰ درصد آب است و بدان معنی است که نوشیدنی دو برابر دوز مصرفی وزن دارد.

این بدان معناست که می‌توانید از دوز ۱۵ گرم برای اسپرسو یا ۲۲ گرم استفاده کنید اما با ریختن ۳۰ گرم و ۴۴ گرم آب، دو فنجان قهوه با نسبت دم‌آوری تولید کنید.

اگرچه شات دوم بزرگ‌تر است، اما درواقع همان نسبت دم را داراست و شما فقط با قهوه بیشتری دارید.

نسبت دم یکی از موارد کلیدی در دم آوری ایده آل قهوه به شمار می رود که باید به آن توجه کرد.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

نسبت دم Brew ratio

A brew ratio refers to the ratio of coffee to water as part of a brew recipe.

In many ways, it is easier to just explain the weight of ground coffee dose used and the weight of the yield (final beverage).

All the same, the brew ratio can be useful in communicating and considering the beverage in its fundamental form.

For example, one might say a 50 percent brew ratio or a 1:2 ratio. Both mean that the beverage weighs twice that of the dose used.

That means you could use a 15g dose for espresso or a 22g one but produce two shots with the same brew ratio by pouring 30g and 44g out, respectively.

Even though the second shot is bigger, it is actually the same style of shot – you just started with more coffee

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

کشور پرو پیشگام در تولید قهوه ارگانیک

قهوه ارگانیک

کافه اکسسوری – فعالان صنعت قهوه، کشور پرو را به قهوه ارگانیک می‌شناسند و قهوه پرو؛ قهوه ارگانیک و شناخته‌شده و پرطرفدار میان دوستداران قهوه به شمار می‌آید.

قهوه برای نخستین بار در سده ۱۷ میلادی در پرو کشت شد و امروزه بیش از ۷۰ درصد زیرگونه‌های قهوه عربیکا کشت می‌شود و زیرگونه تیپیکا (Typica) عمده‌ترین زیرگونه قهوه کشت‌شده در این کشور است. پرو همواره یکی از تولید‌کنندگان عمده قهوه دنیا بوده، اما در چند دهه اخیر کوشیده تا سهم بیشتری از بازار قهوه تخصصی یا قهوه اسپشیالیتی و ارگانیک را کسب کند.

یک کشاورز معمولی در پرو معمولاً بر روی مزرعه‌ای دو تا سه هکتاری و کیلومترها دورتر از امکانات رفاهی، کار و زندگی می‌کند.

برداشت محصول در پرو از آوریل تا نوامبر صورت می‌گیرد و بعد از دست‌چین کردن میوه‌های رسیده قهوه، کشاورزان این میوه‌ها را تا کارگاه‌های سنتی فرآوری خیس (Wet Processed) حمل می‌کنند.

کارگاه های سنتی در پرو

خوبی این کارگاه‌های سنتی این است که آب کمتری مصرف می‌کنند و درنتیجه منابع آب و رودخانه‌های پرو کمتر دچار آلودگی‌های ناشی از فرآوری قهوه به روش‌های صنعتی می‌شوند.

میدان‌های شهرها در پرو، روزهای یک‌شنبه به بازاری پر هیاهو تبدیل می‌شود.

کشاورزان قهوه، قهوه تولیدی خود را به خریداران می‌سپارند و مایحتاج خود و خانواده را خریداری کرده به روستاهای خود بازمی‌گردند.

اتفاق معمول و ناخوشایندی که ممکن است بیافتد این است که تنها یک خریدار قهوه به میدان شهر پا بگذارد.

در این حالت، خریدار، قهوه تولیدی این کشاورزان را به قیمت بسیار پایینی می‌خرد. کشاورزان خرده‌پا هم که مکان مناسبی برای انبار کردن قهوه تولیدی خود ندارند و از آن گذشته بازگرداندن قهوه به روستا و مزرعه‌شان کار بسیار دشواری است، مجبورند قهوه خود را به قیمت پایین بفروشند.

این خریداران قهوه نیز به‌نوبه خود با همین شرایط قهوه خریداری‌شده از این کشاورزان را در شهرهای بزرگ‌تر می‌فروشند.

قهوه‌ای که مخلوطی است از دانه‌های قهوه تمام کشاورزان خرده‌پا و هرچه مزارع کشت دورتر از بندرهای صادرات قهوه باشند، این مخلوط شدن قهوه یک مزرعه با قهوه مزارع دیگر بیشتر اتفاق خواهد افتاد.

فعالیت های انجمن قهوه تخصصی پرو

انجمن قهوه تخصصی پرو (JNC) در سال ۱۹۹۳ تشکیل شد و از آن زمان تا‌کنون تمام تلاش خود را وقف بهبود شرایط کشت قهوه، فرآوری آن و همچنین ارتقاء سطح زندگی کشاورزان قهوه پرو کرده است.

از زمان تأسیس انجمن تعداد زیادی از کشاورزان خرده‌پای پرو به تعاونی‌های تجارت منصفانه پیوسته‌اند که این امر توانسته کمک شایانی به بهبود شرایط زندگی آن‌ها و سوددهی بیشتر مزارع‌شان بکند.

مسئولان تعاونی‌های تجارت منصفانه و JNC، همچنین توانسته‌اند کشاورزان زیادی را به کشت قهوه‌های تخصصی (اسپشیالیتی) و ارگانیک ترغیب کنند و از این طریق سهم پرو در بازار این قهوه بیشتر شده است، به‌گونه‌ای که پرو هم‌اکنون یکی از چند کشور پیشتاز دنیا درزمینه کشت قهوه‌های ارگانیک است.

شاخصه‌های طعمی

این قهوه به‌طورمعمول قهوه‌ای است با اسیدیته‌ی ملایم همراه با بادی‌ای (body) سبک اما پر عطر و طعم.

این قهوه به‌عنوان پایه‌ای خوب برای تهیه قهوه‌های ترکیبی گوناگون شناخته می‌شود. این قهوه همچنین به‌صورت گسترده در ترکیب‌هایی با رست تیره (Dark Roast) و همچنین قهوه‌های طعم دار استفاده می‌شود.

قهوه‌های شسته شده (فرآوری مرطوب) دره چانچامایو در ۲۰۰ مایلی شرق لیما (پایتخت) در رشته‌کوه‌های آند معروف‌ترین قهوه‌های پرو هستند.

کشاورزان منطقه کوزکو (Cuzco) به‌خصوص دره اوروبامبا نیز قهوه‌های مرغوبی تولید می‌کنند که آن‌ها نیز به روش مرطوب فرآوری می‌شوند.

بالاترین درجه مرغوبیت قهوه‌های پرو AAA است و مزارع ارگانیک شمال کشور که توسط تعاونی‌های کوچک محلی اداره می‌شوند نیز گاهی قهوه‌های بسیار مرغوبی تولید می‌کنند.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.