واژه نامه قهوه: قهوه بوربون Bourbon

بوربون Bourbon

کافه اکسسوری – در ابتدا باید به این نکته اشاره کرد که هیچ ارتباطی بین قهوه بوربون Bourbon با نوشیدنی آمریکایی که با این نام هست، وجود ندارد.

منشأ نام این قهوه از سلسله مشهور پادشاهان فرانسوی است و انواع قهوه بوربون برای اولین بار در جزیره رونیون پرورش یافت که توسط این خاندان سلطنتی فرانسه به نام Île Bourbon نام‌گذاری شد.

تنوع بوربون در تولید قهوه تخصصی، به دلیل تولید یک پروفایل پیچیده و شیرین بسیار مشهور است.

این واقعیت در مورد این نوع قهوه وجود دارد که بوربون به‌طور گسترده‌ای رشد کرده است و در برجسته کردن سایر عوامل در طعم تأثیر می‌گذارد.

طیف گسترده‌ای از پروفایل‌های فنجان قهوه از سراسر جهان که در آن بوربون استفاده می‌شود، وجود دارد.

همچنین در طی این سال‌ها انواع و اقسام بوربون به وجود آمده است.

از قهوه‌های بوربون می‌توان در ترکیبات خاص استفاده کرد و قهوه‌های بوربون رواندا را می‌توان در تعداد زیادی از بوربون السالوادور ترکیب کرد.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

بوربون Bourbon

There is no relation to the American whiskey beyond the name, which originates from the well-known dynasty of French kings. The Bourbon coffee variety was first grown on the island of Réunion, which was previously named the Île Bourbon after the French royal house.

The bourbon variety is well known in the world of speciality coffee for producing a distinct and sweet cup profile.

The fact that Bourbon is so widely grown helps highlight how much other factors affect flavour.

There is a wide range of cup profiles from around the world where Bourbon is grown.

There is also a spread of Bourbon varieties and mutations over the years.

Red, yellow, and orange are specific variations.

A great tasting comparison is to pair the Bourbon coffees of Rwanda against Bourbon lots from El Salvador

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

تفاوت در فرآوری‌های قهوه بر اساس اقلیم

فرآوری‌های قهوه

کافه اکسسوری – برای علاقمندان به قهوه همواره این سوال پیش می آید که چرا طعم قهوه بسته به اینکه در کجا رشد می‌کند و با چه روشی فرآوری قهوه انجام می شود، تا این حد متفاوت است؟ بخشی از آن به شرایط آب‌وهوایی و اقلیم موجود و نوع فرآوری‌های قهوه در منطقه بازمی‌گردد.

اقلیم در حقیقت مجموعه‌ای از عناصر نظیر شرایط خاک، توپوگرافی، شرایط جوی و بسیاری عوامل دیگر است.

جزایر گالاپاگوس یک نمونه‌ی عالی از تأثیر اقلیم است. با توجه به موقعیت این جزایر و نزدیکی به خط استوا شما تصور می‌کنید که آب‌وهوایی گرم و ارتفاعی پایین را داراست که بدترین شرایط برای رشد قهوه است و انتظار قهوه‌ای بی‌کیفیت را از آن مناطق دارید چراکه قهوه در ارتفاعات بالا رشد می‌کند و برای داشتن یک قهوه‌ی خوب و اسپشیالیتی نیاز به حرارت بسیار پایین داریم و هرچه محیط سردتر باشد باعث رشد آهسته‌تر گیلاس‌های قهوه و ایجاد طعم میوه‌ای درون آن می‌شود؛ اما نکته‌ی جالب‌توجه کیفیت بالای قهوه‌ی این مناطق است، چراکه به دلیل وزش بادهای سرد این منطقه از دمای مناسبی برای رشد قهوه برخوردار است.

تفاوت فرآوری‌های قهوه در کشورهای مختلف

سه روش عمده و اصلی برای فرآوری قهوه، فرآوری شسته، طبیعی و عسلی است؛ که بر اساس تحقیقات صورت پذیرفته در مزارع و کشورهای مختلف، فرآوری قهوه در کشورهایی نظیر کلمبیا، گواتمالا و کشورهای غربی آفریقا به‌صورت شسته و در کشورهایی نظیر کاستاریکا و برزیل به‌صورت عسلی است.

اما حقیقت اینجاست که روش‌های فرآوری بسیار بیشتری در سراسر دنیا وجود دارند.

در اندونزی رطوبت بسیار زیاد هوا تولیدکنندگان را مجبور می‌کند که دانه‌ها را به‌صورت مرطوب پالپ‌گیری کنند.

در کنیا، روآندا و بروندی دو بار از روش فرآوری شسته برای یک محصول استفاده می‌کنند؛ و نکته در این است که روش‌های فرآوری به‌صورت تجربی روزبه‌روز در حال فراگیرتر شدن است.

امروزه دیگر فرآوری‌های قهوه به سه دسته محدود نمی‌شود. در حقیقت در بسیاری از کشورها، شما مجموعه‌ای از روش‌های فرآوری را خواهید یافت، به‌خصوص در مناطقی که به کشت قهوه‌ی اسپشیالیتی مشغول‌اند و هرچه مشتری بیشتر به این روش‌ها روی خوش نشان دهد، تولیدکننده به آزمایش‌های بیشتری برای ابداع روش‌های جدید فرآوری دست میزند.

البته نباید فراموش کرد که فرآوری‌های خاص قطعاً آب‌وهوای خاصی را نیز می‌طلبد. برای مثال فرآوری طبیعی قهوه در شرایط آب‌وهوایی مرطوب کاری دشوار است چراکه زمان زیادی لازم دارد برای خشک شدن و با توجه به رطوبت موجود در هوا این احتمال وجود دارد که گیلاس‌ها حتی رطوبت بیشتری را نیز جذب کنند.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.