قهوه و چای

قهوه و چای ؛ دو نوشیدنی‌ سلامت

کافه اکسسوری – به نقل از نشریه «وب ام دی»، قهوه و چای دو نوشیدنی محبوب در جهان هستند. آژانس بین‌المللی پژوهش درباره سرطان از مجموعه‌های وابسته به سازمان جهانی بهداشت اخیراً قهوه را از فهرست مواد مشکوک به سرطان‌زا بودن خارج کرده و برخی پژوهش‌ها نشان داده‌اند این نوشیدنی می‌تواند به پیشگیری از تشدید سرطان روده بزرگ پس از درمان کمک کند. همچنین، مطالعات دیگر نشان داده‌اند نوشیدن قهوه ممکن است در پیشگیری از بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون مؤثر باشد.
نوشیدن چای با کاهش خطر ابتلا به سرطان، بیماری قلبی، کاهش وزن و تقویت سیستم ایمنی بدن پیوند خورده است؛ اما در خصوص قهوه و پژوهش‌هایی که در این خصوص صورت گرفته است، نوشیدن قهوه نه‌تنها برای مقابله با بیماری پارکینسون، بلکه دیابت نوع ۲، بیماری کبدی و مشکلات قلبی بسیار مفید است.

تأثیرات قهوه بر سلامتی

یک فنجان قهوه گرم می‌تواند صبح دل‌انگیزی را برای شما به ارمغان بیاورد و یک فنجان چای می‌تواند پس از یک روز پراسترس به کسب آرامش کمک کند.
از سوی دیگر، مطالعات مختلف به این نکته اشاره داشته‌اند؛ افرادی که چای می‌نوشند، احتمال کمتری دارد به سرطان‌های پوست، پستان و پروستات مبتلا شوند. پژوهشگران همچنان در تلاش هستند تا به ارتباط دقیق این شرایط پی ببرند، اما چای، به‌ویژه چای سبز، سرشار از ترکیباتی مانند آنتی‌اکسیدان‌ها است که می‌توانند آسیب سلولی را محدود کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند. همچنین، چای حاوی پلی‌فنول‌ها است که به کاهش فشارخون و کلسترول کمک می‌کنند. چای می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر نیز مؤثر باشد زیرا یک پلی‌فنول به نام EGCG، از تشکیل پلاک‌هایی که با بیماری آسیب مغزی پیوند خورده‌اند، پیشگیری می‌کند.

کدام یک از این دو نوشیدنی مفیدتر است؟

به گفته پژوهشگران پاسخ به این پرسش دشوار است زیرا جداسازی مواد تشکیل‌دهنده متفاوت قهوه و چای ، نقش آن‌ها در رژیم غذایی شما و آثار آن‌ها بر سیستم‌های مختلف بدن دشوار است.
الیوت میلر، متخصص مراقبت‌های پزشکی در موسسه ملی سلامت و تیم وی به‌تازگی نشانه‌های بیماری قلبی در بیش از ۶,۸۰۰ نفر را با پس‌زمینه‌های مختلف در آمریکا موردبررسی قرار داده‌اند. حدود ۷۵ درصد این افراد قهوه مصرف می‌کردند، در شرایطی که حدود ۴۰ درصد مصرف چای را گزارش کردند. در همین راستا، مشخص شد نوشیدن بیش از یک فنجان چای به‌طور مرتب با تجمع کمتر کلسیم در شریان‌هایی که خون را به قلب می‌رسانند، مرتبط بود. تجمع کلسیم می‌تواند به بیماری قلبی منجر شود. نوشیدن قهوه نیز اثری بر بیماری قلبی نداشت.

نوشیدن چای با کاهش خطر ابتلا به سرطان، بیماری قلبی، کاهش وزن و تقویت سیستم ایمنی بدن پیوند خورده است؛ اما در خصوص قهوه و پژوهش‌هایی که در این خصوص صورت گرفته است، نوشیدن قهوه نه‌تنها برای مقابله با بیماری پارکینسون، بلکه دیابت نوع ۲، بیماری کبدی و مشکلات قلبی بسیار مفید است.

کدام یک از این دو نوشیدنی مفیدتر است؟

به گفته پژوهشگران پاسخ به این پرسش دشوار است زیرا جداسازی مواد تشکیل‌دهنده متفاوت چای و قهوه، نقش آن‌ها در رژیم غذایی شما و آثار آن‌ها بر سیستم‌های مختلف بدن دشوار است.
الیوت میلر، متخصص مراقبت‌های پزشکی در موسسه ملی سلامت و تیم وی به‌تازگی نشانه‌های بیماری قلبی در بیش از ۶,۸۰۰ نفر را با پس‌زمینه‌های مختلف در آمریکا موردبررسی قرار داده‌اند. حدود ۷۵ درصد این افراد قهوه مصرف می‌کردند، در شرایطی که حدود ۴۰ درصد مصرف چای را گزارش کردند. در همین راستا، مشخص شد نوشیدن بیش از یک فنجان چای به‌طور مرتب با تجمع کمتر کلسیم در شریان‌هایی که خون را به قلب می‌رسانند، مرتبط بود. تجمع کلسیم می‌تواند به بیماری قلبی منجر شود. نوشیدن قهوه نیز اثری بر بیماری قلبی نداشت.

تأثیر چای بر سلامتی

به گفته پژوهشگران اشاره به این‌که قهوه و چای چگونه بر سلامت انسان تأثیرگذار هستند، دشوار است. هر دو نوشیدنی حاوی انواع مختلفی از مواد تشکیل‌دهنده هستند. آن‌ها حاوی کافئین، پلی‌فنول‌ها و آنتی اکسیدان‌ها – ترکیباتی که ویژگی‌های ضد سرطان آنها مورد مطالعه قرار گرفته است – هستند.
نوشیدن چای با خطر کمتر ابتلا به سرطان و بیماری قلبی، کاهش وزن بهبودیافته و سیستم امینی قوی‌تر پیوند خورده است. در همین حال، مطالعات مختلف نوشیدن قهوه را به‌عنوان یک روش بالقوه نه‌تنها برای مقابله با بیماری پارکینسون، بلکه دیابت نوع ۲، بیماری کبدی و مشکلات قلبی معرفی کرده‌اند.

تأثیرات مفید قهوه بر سرطان

مطالعه‌ای جدید که به رهبری چارلز فوکس، مدیر مرکز سرطان دستگاه گوارش در موسسه سرطان دانا فاربر بوستون، انجام شد، نشان داد که نوشیدن منظم قهوه ممکن است به پیشگیری از بازگشت سرطان روده پس از طی شدن روند درمان کمک کند.
در این مطالعه، تقریباً یک هزار بیمار موردبررسی قرار گرفتند و ارتباطی قابل‌توجه بین نوشیدن قهوه و خطر کاهش عود کردن مجدد سرطان روده بزرگ پس از درمان در افرادی که روزانه چهار فنجان یا بیشتر قهوه مصرف می‌کردند، مشاهده شد. هر چه آن‌ها قهوه بیشتری مصرف می‌کردند خطر عود سرطان کمتر می‌شد؛ اما پژوهشگران به این نکته اشاره نداشته‌اند که چه عنصری در این نوشیدنی موجب شکل‌گیری این نتایج شده است.
به گفته رابرت اکل، متخصص غدد در دانشگاه دنور، یک رژیم غذایی دوستدار قلب احتمالاً مهم‌ترین جنبه پیشگیری از بیماری قلبی است. ما درباره میوه‌ها، سبزی‌ها، غلات کامل، گوشت مرغ بدون چربی، ماهی، حبوبات، مغزهای خوراکی و پرهیز از چربی‌های اشباع صحبت می‌کنیم. این پیام تغذیه‌ای تغییرناپذیر است.
متغیرهای دیگری نیز وجود دارند. سازمان جهانی بهداشت نسبت به این مسئله هشدار می‌دهد که مصرف هرگونه نوشیدنی داغ خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش می‌دهد، در شرایطی که افزودن خامه و قند زیاد به نوشیدنی نیز می‌تواند فواید آن را خنثی سازد.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X