کافه اکسسوری – رُست اُمنی (Omni Roasting) روشی در رُست قهوه است که در آن قهوه برای تمامی روشهای دمآوری قابلاستفاده است و قهوه ویژگیهای خود را در تمامی روشهای دمآوری متفاوت از فرنچ پرس گرفته تا اسپرسو، بروز میدهد. البته باید به این نکته اشاره کرد که این موضوع بدان معنا نیست که هر قهوه در روشهای متفاوت دمآوری طعم و ویژگیهای یکسانی را بروز دهد. در روش فرنچ پرس بادی قهوه و رگههای میوهای آن برجسته میشود و این در حالی است که اسیدیتی و رگههای طعمی مرکبات قهوه در روش اسپرسو خودنمایی میکند.
رُسترهای رُست اُمنی معمولاً بر این باورند که بدون در نظر گرفتن روش دمآوری، هر قهوه نیازمند یک نمایه رُست است. ناگفته پیداست که برای هر قهوه گسترهی وسیعی از نمایههای رُست وجود دارد که رُسترها از میان آنها نمایه موردنظر خود را انتخاب میکند تا بتوانند خصوصیاتی را که از قهوه میخواهند برجسته شود، دربیاورند.
رُست روشن و معایب آن
بسیاری از فعالان صنعت قهوه بر این باورند که رُست روشن (Light Roasting) از بسیاری جهات نسبت به دیگر روشهای رُست برتری دارد اما این نوع رُست هم معایب خود را داراست.
رُسترهای قهوههای موج سوم بیشتر خواستار دیده شدن هر چه بیشتر تلاش تولیدکنندگان قهوه و خاستگاه قهوه هستند. آنها تمایل زیادی به درخشیدن و بروز خصوصیات منحصربهفرد هر خاستگاه دارند اجازه نمیدهند که خصوصیات آن خاستگاه از طریق پروسه رُست بیشازحد تیره سوزانده و کمرنگ شود؛ بنابراین، آنها در جهت رسیدن به این خصوصیان منحصربهفرد تمایل بسیاری به روشنتر بودن رُست دارند؛ اما مشکلی که در این رُست روشن به وجود میآید این است که اگر رُستی بیشازحد روشن باشد ممکن است حتی نتواند طعم واقعی دانهی قهوه آن خواستگاه را بروز دهد و خروجی آن قهوهای خواهد بود با طعمی ترش، علفی و نامطلوب.
قهوههایی با رُست روشن بیشتر برای دمآوری با فیلتر مناسب است و در اسپرسو که زمان عصارهگیری به نسبت کوتاهتر است نتیجه نوشیدنیای بسیار ترش خواهد بود که قطعاً خوشایند و باب میل نیست. بر همین اساس است که برای رُسترها دو نمایه رُست را توصیه میکنند، یکی برای روش دمآوری با فیلتر که اغلب رُستی روشن است و دیگری برای اسپرسو که اغلب رُستی تیرهتر است.
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.