واژه نامه قهوه: اروپرس aeropress

aeropress

کافه اکسسوری – نام اروپرس aeropress با الهام از یک فنر با تکنولوژی بالا به نام ایروبی گرفته شده است که آن را نیز، آلن ادلر یک مخترع خودآموز آمریکایی اختراع کرده است. ایروبی چندین رکورد جهانی برای دورترین پرتاب از آن خود کرد.

در عوض اروپرس به گونه ای طراحی شد که بهترین خروجی را ایجاد کند. در اروپرس قهوه در پایین و آب درون یک محفظه از بالا به صورت آبشاری شبیه سرنگ قرار می گیرد. فشار دستی که توسط کاربر اعمال می شود قهوه دم کرده را از طریق درب چندلایه و فیلتر دار خارج می کند.

اروپرس به شما این امکان را می دهد تا تنوع بسیاری در دم آوری قهوه داشته باشید و می توانید قهوه با آسیاب های ریز را انتخاب کنید، زیرا فشار ایجاد شده این اجازه را می دهد تا قهوه ها از آبجوش جدا شوند و فیلتر جاذب قادر به مدیریت آن نیست.

گفتنی است، مسابقات جهانی اروپرس هر ساله برگزار می شود و از پنجاه و یک کشور، شرکت کنندگانی در آن، به رقابت می پردازند.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Aeropress

The name Aeropress is inspired by a high-tech frisbee called the Aerobie, which was invented by the

 

same man – Alan Adler. The Aerobie has set several world records for the furthest-thrown object; the Aeropress is instead designed to make the perfect brew. Alan is a self-taught inventor from the United States. The Aeropress houses the ground coffee and the water inside a syringe-like brewing chamber. Manual pressure applied by the user forces the brewed coffee through a multiholed lid that holds a custom-shaped filter paper. (Metal filter discs are also available.)

The Aeropress allows you to be very versatile with brewing. You can opt for fine grinds and strong brews, as the pressure generated allows the grounds to be separated from the brew to a degree that a gravity-fed filter method could not manage. You can also brew lighter, more elegant brews. There is even a World Aeropress Championship, which, at the time of writing, attracts contestants from fifty-one countries

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

آشنایی با انواع قهوه بر اساس دم‌آوری

انواع قهوه

کافه اکسسوری – در صنعت قهوه تقسیم‌بندی‌های متفاوتی در خصوص قهوه وجود دارد، همانند تقسیم‌بندی‌هایی بر اساس کشور، نوع رُست (برشته کاری) و یا خاستگاه قهوه؛ اما یکی از تقسیم‌بندی‌های متداول میان قهوه دوستان تقسیم‌بندی انواع قهوه بر اساس دم‌آوری و پایه محور بودن آن است.

در این تقسیم‌بندی قهوه‌ها بر سه دسته ۱. قهوه‌های بر پایه اسپرسو، ۲. قهوه‌های دمی و ۳. قهوه ترک؛ تقسیم می‌شوند که در این یادداشت با آن‌ها آشنا می‌شویم.

انواع قهوه بر پایه روش دم‌آوری اسپرسو

در منوی کافه‌ها و رستوران‌ها با گزینه‌های بسیاری مواجه می‌شویم که پایه و اساس آن‌ها بر پایه نوع دم‌آوری استوار است و در این میان انواع ترکیبات قهوه بر اساس دم‌آوری اسپرسو، از تنوع بیشتری برخوردارند؛ مانند اسپرسوی سینگل که شامل یک شات اسپرسو است، آمریکانو که شامل مخلوط یک شات اسپرسو و آب جوش است و یا لاته که ترکیبی از اسپرسو و شیر است و همچنین نام‌های آشنای همچون کاپوچینو، ماکیاتو و گزینه‌های متنوع دیگر که یک پایه اصلی آن قهوه اسپرسو است.

انواع قهوه بر پایه روش دم‌آوری دمی

قهوه‌های دمی یا موج سوم جزو انواع قهوه‌هایی است که اخیراً محبوبیت فزاینده‌ای در میان نسل جوان‌تر پیداکرده است.

قهوه‌هایی که بر اساس نوع دم و ابزارآلات مختلف و متفاوت دم‌آوری نام‌های متفاوتی نیز دارند مانند کمکس، سایفون، وی ۶۰، اروپرس و … که از همجواری قهوه و آب جوش به‌صورت معلق بودن قهوه در آب، دم‌آوری می‌شوند.

انواع قهوه بر پایه روش دم‌آوری ترک

سومین نوع قهوه در این تقسیم‌بندی، قهوه ترک است که نامی آشنا در میان قهوه دوستان، به‌خصوص ایران است و طرفداران خاص خود را دارد و از نوشیدنی‌های سنتی کشور ترکیه به شمار می‌رود.

شیوه دم‌آوری در روش ترک و ظرف آن – جذوه و یا ایبریک- با دیگر انواع وسایل دم‌آوری قهوه متفاوت است.

دو نوع دم‌آوری متفاوت و سنتی در این نوع قهوه وجود دارد، ابتدا دم‌آوری بر روی شعله گاز و دیگری دم‌آوری بر روی شن داغ که نوع دوم به‌عنوان یک جاذبه توریستی در کشور ترکیه طرفداران خاص خود را دارد.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.