کافه اکسسوری – گل درخت قهوه یک شکوفه Blossom سفید زیبا و ساده است که به طرز شگفتانگیزی معطر است و اغلب بسیار شبیه به گل یاس توصیف میشود.
درختان قهوه گونههایی گلدار هستند. گیاه قهوه، خود گردهافشانی میکند و بنابراین نیازی به حشرات برای تولید میوه ندارد.
در بیشتر کشورهایی که قهوه رشد میکند، فصلهای مشخصی وجود دارد و گلدهی نیاز به بارانهای شدید دارد.
این گل سپس به میوه قهوه یا گیلاس قهوه تبدیل میشود و بلوغ این میوه میتواند تا نه ماه طول بکشد.
در این مرحله میتوان گیلاسهای رسیده را برداشت، فرآوری و لوبیای قهوه را از داخل آن برداشت کرد.
توصیف رایحه شکوفه قهوه بهعنوان یک عطروطعم در برخی از فنجان قهوه معمول است.
در بسیاری از کشورهای مصرفکننده قهوه دسترسی به شکوفه قهوه تقریباً وجود ندارد.
منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna
Blossom
Coffee trees are a flowering species. The plant is self-pollinating and therefore does not require insects to produce fruit.
In most countries where coffee is grown there are distinct seasons and the flowering follows heavy rainfall.
The flower is a beautiful, simple white blossom that is wonderfully aromatic and is often described as being very similar to jasmine.
This flowering is followed by fruit bearing, and the maturation of this fruit can take up to nine months, at which point the ripe cherries can be harvested, processed, and the precious beans released from inside.
It is common to describe the coffee blossom aromatic as a flavour note in certain cups of coffee.
This aroma is included in the Le Nez du Café smelling box.
It is a lovely aroma, a somewhat tricky one to familiarize oneself with, as in many coffee-consuming countries access to coffee blossom is almost nonexistent
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.