واژه نامه قهوه: گونه‌های قهوه Species

Species

کافه اکسسوری – بسیاری از گونه‌های قهوه Species (قهوه) وجود دارد که به‌طور طبیعی در طبیعت وجود دارد و همه بومی سواحل شرقی آفریقا هستند.

ماداگاسکار بیشترین تعداد گونه قهوه را دارد، همان‌طور که توسط آرون دیویس، رئیس تحقیقات قهوه در باغ گیاه‌شناسی رویال، کیو ثبت‌شده است.

به طرز شگفت‌انگیزی، بیش از نیمی از گونه‌های قهوه جهان مستند نبودند تا اینکه دیویس و تیمش در اواخر دهه ۱۹۹۰ تصمیم گرفتند همه آن‌ها را جستجو، پیدا و فهرست کنند.

دو گونه‌ای که تقریباً تمام قهوه‌های تولیدشده برای مصرف را تشکیل می‌دهند، قهوه روبوستا و قهوه عربیکا هستند.

روبوستا را فرومایه این دو می‌دانند. این گیاه در ارتفاعات بسیار کمتری رشد می‌کند، به‌طورمعمول بین سطح دریا و ۱۰۰۰ فوت (۳۰۰ متر). بسیار مقاوم در برابر بیماری است و به‌طورمعمول دو برابر محصول در هر درخت نسبت به گونه عربیکا تولید می‌کند.

تخمین زده‌شده است که روبوستا ۳۰ درصد قهوه تولیدشده در جهان را تشکیل می‌دهد، اگرچه این رقم مورد اعتراض است.

همه گونه عربیکا از کیفیت بالایی برخوردار نیستند و می‌توان یک روبوستا که از یک عربیکا بهتر عمل می‌کند، داشت.

روبوستا اما نمی‌تواند با بهترین محصولات عربیکا رقابت کند.

اغلب می‌بینید که روبوستا با عربیکا مخلوط شده است و اگرچه انواع مختلفی وجود دارد، اما می‌توانید حدس بزنید که یک روبوستا یک فنجان تلخ و سنگین‌تر با «روشنایی» کمتر و نت‌های میوه کمتر تولید خواهد کرد و یک روبوستای خوب نت‌های شکلاتی و فندقی را به نمایش می‌گذارد.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Species

There are many Coffea (coffee) species that occur naturally in the wild and all are indigenous to the east coast of Africa.

Madagascar has the highest number of coffee species, as recorded by Aaron Davis, Head of Coffee Research at the Royal Botanic Gardens, Kew.

Amazingly, more than half the world’s coffee species were not documented until Davis and his team decided to venture out, find, and catalogue them all in the late 1990s.

The two species that make up nearly all the coffee grown for consumption are C. robusta and C. arabica.

Robusta is seen as the inferior of the two. It grows at much lower altitudes, typically between sea level and 1,000ft (300m).

It is highly disease resistant and typically produces twice the yield per tree than Arabica.

It has been estimated that Robusta makes up 30 percent of the coffee grown in the world, although this figure is contested.

Not all Arabica is of a top quality and it is possible to have a Robusta that outperforms an Arabica.

Robusta, however, cannot compete with the best Arabica crops. You will often see Robusta blended with Arabica, and although there are many varieties, you can surmise that a Robusta will produce a more bitter, heavier cup with less “brightness” and fewer fruit notes.

A good Robusta will display chocolate and hazelnut notes.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

قهوه در اتیوپی و شیوع ویروس کرونا – ۲

قهوه در اتیوپی

کافه اکسسوری – تأثیر Covid-19 بر روی زنجیره تأمین قهوه کاملاً مستند شده است. در کنار تعطیلی کافه‌ها، رستوران‌ها در عمده‌فروشی دچار افت شده‌اند و تولیدکنندگان قهوه با تأخیرهای لجستیکی و نوسانات تقاضا آسیب دیده‌اند. بااین‌حال، اگرچه همه افراد در سراسر زنجیره تأمین قهوه تحت تأثیر قرار گرفته‌اند، اما دقیقاً تأثیر آن از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. تأثیر همه‌گیر بر زنجیره تأمین قهوه در اتیوپی بی‌نظیر بوده است. این پیامدهای خاص شامل کمبود گسترده نیروی کار، تأخیر در حمل‌ونقل و لغو قرارداد در سراسر کشور است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی تأثیربخش قهوه در اتیوپی ، من با آتری ونو از Daye Bensa، صادرکننده قهوه اتیوپی صحبت کردم که در ادامه بخش دوم این مقاله را می‌خوانید:

حمل‌ونقل

تأخیر حمل‌ونقل در کشورهای تولیدکننده قهوه در سراسر جهان در طول سال ۲۰۲۰ رواج داشته است. بااین‌حال، اتری به من می‌گوید اگرچه تأخیرهای جزئی وجود داشته است، اما حمل‌ونقل از طریق زنجیره تأمین اتیوپی به‌اندازه سایر کشورها تحت تأثیر قرار نگرفته است.

وی اضافه می‌کند که این تأخیرها به دلیل اقدامات فاصله اجتماعی نبوده است، بلکه به این دلیل بوده که رانندگانی که ازنظر ویروس مثبت بودند؛ قرنطینه شده‌اند.

بدیهی است که این امر شرکت‌های حمل‌ونقل در اتیوپی و حتی جیبوتی را در صورت حمل‌ونقل به بنادر آنجا تحت‌فشار قرار می‌دهد؛ اما این‌ها در مقایسه با مشکلات قراردادی که ما تجربه کرده‌ایم، فقط [مشکلات] جزئی هستند.

پرداخت

اتری می‌گوید که لغو پرداخت و قرارداد تأثیر قابل‌توجهی بر تولیدکنندگان و صادرکنندگان قهوه در اتیوپی داشته است.

به‌طور طبیعی، وقتی شیوع همه‌گیر در ماه‌های ابتدایی سال ۲۰۲۰ برای اولین بار گسترش یافت، خریداران قهوه سبز در برابر کاهش تقاضای مشتری‌های خود، محتاطانه نسبت به هزینه‌های خروجی خود عمل کردند. درنتیجه، بسیاری از آن‌ها قراردادهای موجود را به تعویق انداختند، درحالی‌که دیگران آن‌ها را به‌طور کامل لغو کردند.

آتری توضیح می‌دهد که صادرکنندگانی مانند Daye Bensa بیشترین تأثیر را در هنگام وقوع این امر داشته‌اند. در اتیوپی، پس از اتمام برداشت محصول اما قبل از حمل قهوه، همه‌گیری شروع شد. در این مرحله، صادرکنندگان قبلاً هزینه قهوه خود را به کشاورزان پرداخت کرده بودند و به‌طور مؤثر خطر را به دست خودشان گرفته بودند.

آتری توضیح می‌دهد که وقتی این قراردادها لغو و به تعویق افتادند، صادرکنندگان با مصرف بیش‌ازحد قهوه روبرو شدند. این بدان معنی است که آن‌ها مقدار قابل‌توجهی پول را برای سهام سرمایه‌گذاری کرده‌اند اما با کاهش زیادی در تقاضا روبرو شده‌اند. او خیلی ساده بیان می‌کند: «درحالی‌که هزینه‌های ما افزایش یافت، تقاضای بازار کند شد.»

زنجیره تأمین قهوه چگونه سازگار شد؟

باگذشت روزها، جهان و بخش قهوه در مورد چگونگی کاهش تأثیر Covid-19 بیشتر می‌آموزند. ذینفعان در سراسر زنجیره تأمین اقدامات بهبود فاصله اجتماعی را انجام می‌دهند و استفاده از تجهیزات محافظت شخصی (PPE) را افزایش می‌دهند.

وی می‌گوید: «اگرچه [هنوز] چالشی برای یافتن تقاضای قهوه‌هایمان در میان هزینه‌های فزاینده وجود دارد، اما ما هنوز هم باید بر روی سلامت و رفاه جوامع خود سرمایه‌گذاری کنیم. بدون وجود جوامع سالم، ما نمی‌توانیم بهترین قهوه اتیوپی را ارائه دهیم.»

همچنین توجه به این نکته مهم است که سازگاری با تأثیر Covid-19 به صادرکننده و روند خاصی که آن‌ها استفاده خواهند کرد بستگی دارد. درحالی‌که ازنظر تاریخی، استفاده از بورس کالای اتیوپی (ECX) برای تجارت قهوه در اتیوپی اجباری بوده است، تجارت مستقیم یکپارچه به‌صورت عمودی در سال‌های اخیر شکل‌گرفته است که موجب تفاوت‌هایی در نحوه تأثیرگذاری بر زنجیره تأمین قهوه شده است.

Covid-19 تأثیر قابل‌توجهی در زنجیره تأمین قهوه در اتیوپی داشته است، اگرچه این تأثیر برای بازیگران در هر مرحله از زنجیره تأمین متفاوت بوده است. درحالی‌که بسیاری تصور می‌کنند در کشورهای تولیدکننده، این خود تولیدکنندگان بودند که تأثیر همه‌گیری را ابتدا در اتیوپی احساس کردند، اما این چنین نبود. به لطف زمان برداشت و عدم اطمینان بازار به دلیل Covid-19، بسیاری از صادرکنندگان سنگین‌ترین تأثیر این بیماری را متحمل شدند.

باوجوداین، راهی برای پیش رو وجود دارد. با نزدیک شدن به اوج برداشت محصول ۲۰۲۰/۲۰۲۱ در اتیوپی، برنامه‌ریزی دقیق به این معنی است که تولیدکنندگان، خریداران و صادرکنندگان در این کشور آماده و از تأثیر همه‌گیری آگاه هستند. اینکه آیا در ماه‌های پس از برداشت، اوضاع متفاوت خواهد بود یا خیر، باید منتظر ماند.

منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.