واژه نامه: شکوفه درخت قهوه Blossom

Blossom

کافه اکسسوری – گل درخت قهوه یک شکوفه Blossom سفید زیبا و ساده است که به طرز شگفت‌انگیزی معطر است و اغلب بسیار شبیه به گل یاس توصیف می‌شود.

درختان قهوه گونه‌هایی گل‌دار هستند. گیاه قهوه، خود گرده‌افشانی می‌کند و بنابراین نیازی به حشرات برای تولید میوه ندارد.

در بیشتر کشورهایی که قهوه رشد می‌کند، فصل‌های مشخصی وجود دارد و گلدهی نیاز به باران‌های شدید دارد.

این گل سپس به میوه قهوه یا گیلاس قهوه تبدیل می‌شود و بلوغ این میوه می‌تواند تا نه ماه طول بکشد.

در این مرحله می‌توان گیلاس‌های رسیده را برداشت، فرآوری و لوبیای قهوه را از داخل آن برداشت کرد.

توصیف رایحه شکوفه قهوه به‌عنوان یک عطروطعم در برخی از فنجان قهوه معمول است.

در بسیاری از کشورهای مصرف‌کننده قهوه دسترسی به شکوفه قهوه تقریباً وجود ندارد.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Blossom

Coffee trees are a flowering species. The plant is self-pollinating and therefore does not require insects to produce fruit.

In most countries where coffee is grown there are distinct seasons and the flowering follows heavy rainfall.

The flower is a beautiful, simple white blossom that is wonderfully aromatic and is often described as being very similar to jasmine.

This flowering is followed by fruit bearing, and the maturation of this fruit can take up to nine months, at which point the ripe cherries can be harvested, processed, and the precious beans released from inside.

It is common to describe the coffee blossom aromatic as a flavour note in certain cups of coffee.

This aroma is included in the Le Nez du Café smelling box.

It is a lovely aroma, a somewhat tricky one to familiarize oneself with, as in many coffee-consuming countries access to coffee blossom is almost nonexistent

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

ماهیت ترکیبات فرار در قهوه

ترکیبات فرار

کافه اکسسوری – یکی از دلایل حفظ کیفیت قهوه شناخت درست ترکیبات فرار در قهوه است که تعداد این ماده‌های فرار در آن زیاد است.

ترکیبات فرار طی ترکیبات شیمیایی در طول رست کردن قهوه به وجود می‌آیند اما این بدان معنا نیست که دانه‌ سبز قهوه و رست نشده‌ی قهوه هیچ ترکیب شیمیایی فراری در خود ندارند.

این‌گونه ترکیبات حاصل ویژگی‌های مختلف و ذاتی قهوه، تکنیک‌های کشاورز در هنگام کاشت و همین‌طور خصوصیات جغرافیایی منطقه است.
این‌گونه ترکیبات بعد از رست شدن دانه‌ سبز قهوه، به‌راحتی به میزانی نزدیک به ۱۰۰۰ عدد می‌رسد، هرچند تعداد کمی از آن‌ها بر روی عطر دریافت شده از قهوه تأثیرگذار هستند.
بعضی از محققان معتقدند که نزدیک ۳۰ ترکیب شیمایی فرار و فعال در فنجان‌های قهوه ما وجود دارد. زمانی که عطر قهوه را آنالیز می‌کنیم باید در نظر داشته باشیم که عطر متصاعد شده از آن بیشتر مربوط به تنها یک ترکیب واحد و واکنش بین آن و ترکیبات دیگر در آستانه تحمل – یعنی کمترین میزان از یک ماده شیمیایی که بینی انسان نسبت به آن حساس است – است.

واکنش‌های شیمیایی‌ای سازنده ترکیبات فرار

ابتدایی‌ترین واکنش شیمیایی که منجر به ساخت ترکیبات فرار می‌شود، واکنش‌های میلارد است که هرچند که واکنش‌های شیمیایی نیتروژن و ترکیبات هتروسیکلیک حاوی سولفور را هم تولید می‌کنند.
واکنش مهم و شایان توجه دیگر، تجزیه اسید فنولیک‌هاست که به ازهم‌پاشیدگی کلروژنیک اسیدها می‌انجامد تا به اسیدهای کافئین یا دیگر اسیدهای ترانس، لاکتونزها و کینیک اسیدها شکل ببخشد.

این ترکیبات با تلخی و بافت قهوه آماده‌شده ارتباط تنگاتنگی دارند.
واپاشی Strecker ها یکی دیگر از واکنش‌های مهمی است که در طول رست شدن دانه‌های قهوه اتفاق می‌افتد و به تجزیه آمینواسیدها و در آلدهیدها و کِتون‌ها به تقویت عطر قهوه کمک می‌کند.

رابطه ترکیبات خاص و طعم‌های منحصربه‌فرد

این ترکیبات فرار شامل هیدروکربن‌ها، الکل‌ها، آلدهیدها، کِتون‌ها، کربوکسیل‌ها، اترها، پیرول‌ها، فوران‌ها، فِنول‌ها و بسیاری دیگر می‌شود.

در حالی که این اسامی خیلی علمی به نظر می‌رسند و در وهله اول ممکن است کمی پیچیده باشند، ولی در نهایت هر کدام منجر به قهوه‌ای با مشخصات و ویژگی‌های منحصربه‌فرد و خاص خود می‌شوند.
دنیای شیمی قهوه، دنیای بی‌مرزی است و به نظر می‌آید انتهایی برای آن وجود ندارد. این یادداشت تنها بخش کوچکی بود از گره خوردگی دنیای شگفت‌انگیز قهوه، شیمی و کیفیت قهوه است.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.