واژه نامه: دانه تا فنجان قهوه Bean to cup

Bean to cup

کافه اکسسوری – دم‌آوری قهوه می‌تواند یک فرآیند کاملاً خودکار تا کاملاً دستی باشد. این همبستگی وجود دارد که فنجان قهوه Bean to cup باکیفیت بالاتر همواره تمایل به فرآیند دستی بیشتری دارند، هرچند این موضوع همواره مورد چالش قرار می‌گیرد و طرفداران و مخالفان سرسختی دارد.

غالباً دستگاه‌های اتوماتیک باهدف سهولت در استفاده، با هزینه کردن کیفیت فنجان، ساخته می‌شوند، چراکه نمی‌توانند با نیازهای خاص انواع قهوه سازگار شوند.

درعین‌حال، فرآیند تهیه قهوه سرشار از تغییرهایی است که پیشرفت‌های فن‌آوری می‌تواند به ما کمک کند تا جدی‌تر به آن بپردازیم.

پیچیدگی و کیفیت دستگاه‌های قهوه می‌تواند طیف گسترده‌ای از طعم و عطر را در فنجان قهوه نمایان کند.

ماشین‌های برتر و با کیفیتی در بازار وجود دارند که این امکان را به شما می‌دهند که قهوه‌ای عالی تهیه کنید.

نکته اصلی در اینجاست که مانند تمام اتوماسیون‌ها در تهیه قهوه، این دستگاه‌ها نیز، نیاز به شخصی برای برنامه‌ریزی و هدایت دارند و هنوز نیازمند کاربر است تا با تنظیم کنترل‌ها به یک دم‌آوری ایدئال در قهوه‌های مختلف برسند.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Bean to cup

Coffee brewing can range from fully automated to completely manual.

There is a correlation in that higher-quality cups of coffee tend to be made more manually, though this is continually being challenged.

Often, automated machines are made with the goal of ease of use, potentially at the expense of cup quality, as they cannot be adapted to the specific needs of different coffees.

At the same time, the coffee-making process is full of variables that technological advancements can help us address more rigorously.

There is a huge range in sophistication and quality of Bean to cup machines.

The top machines on the market are quite remarkable and allow you to make excellent coffee.

The key here, as with all automation in coffee making, is that the machine can still be programmed or driven by a person.

It still requires the user to understand how to tweak the controls to adjust for different coffees.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

کیفیت در قهوه و درجه‌بندی قهوه

درجه‌بندی قهوه

کافه اکسسوری –  تولید قهوه در بهترین شرایط کشت نیز درجات متفاوتی دارند که کشاورزان در مرحله اول درجه‌بندی قهوه بهترین دانه‌ها را از کم کیفیت‌ترین آن‌ها جدا می‌کنند و با قیمت‌های مختلف به فروش می‌رسانند.

اما در بخش‌های تخصصی همچون انجمن بین‌المللی قهوه (International Coffee Association) و یا انجمن قهوه‌ی تخصصی امریکا (Specialty Coffee Association of America) پارامترهای مختلفی برای این درجه‌بندی وجود دارد.

در این مراکز فرآیند درجه‌بندی قهوه مراحل مختلفی را پشت سر می‌گذارند و شامل اندازه‌گیری رده‌های متفاوت عیوب دانه‌های قهوه است.

دانه‌های رُست یا برشته نشده، سیاه شدن کامل آن‌ها به سبب حرارت بیش‌ازحد در مرحله رُست یا برشته کاری، وجود سنگ‌ریزه در لابه‌لای دانه‌ها و فرورفتگی بر سطح دانه‌ها شامل عیوب اولیه‌ی قهوه است.

نواقص ثانویه قهوه

وجود شکستگی، لب‌پریدگی، کرم‌خوردگی، سیاهی متوسط دانه‌ها و باد کردن سطح دانه‌ها به خاطر نفوذ زیاد آن در دانه‌ها نیز از عیوب ثانویه قهوه به شمار می‌رود.

در این میان درجه‌بندی تعیین قهوه‌های تخصصی شرایط ویژه‌ای را دارد.

در هر ۳۰۰ گرم قهوه نباید بیش از ۵ دانه معیوب وجود داشته باشد و دانه‌های انتخابی می‌بایست اندازه‌ای خاص و ویژه و حداقل یک ویژگی متمایز در بادی، طعم، آروما یا اسیدیتی نسبت به دیگر دانه‌ها داشته باشد و همچنین می‌بایست رطوبت این دانه‌ها بن ۹ الی ۱۳ درصد باشد.

در قهوه‌های تخصصی می‌بایست عاری از دانه‌های نرسیده باشد.
پس از قهوه‌های تخصصی، قهوه‌های تجاری در فهرست درجه‌بندی حضور دارند.

در این نوع قهوه‌ها در هر ۳۰۰ گرم نباید بیش از هشت دانه‌ی معیوب وجود داشته باشد.

دانه‌های این نوع قهوه نیز می‌بایست ویژگی متمایزکننده‌ای نسبت به دیگر قهوه‌ها داشته باشند و میزان رطوبت آن‌ها می‌بایست بین ۶ الی ۱۳ درصد باشد.

در قهوه تجاری در هر ۳۰۰ گرم می‌تواند حداکثر ۳ دانه معیوب وجود داشته باشد.

وجود تعداد کمی دانه معیوب در قهوه، کیفیت کلی قهوه را تحت تأثیر قرار می‌دهد و فاکتور بسیار مهمی در درجه‌بندی قهوه‌هاست.

بر همین اساس در هنگام رُست یا برشته کردن قهوه‌های تجاری دمای بیشتری به قهوه می‌دهند تا تیره‌تر شود و عیوب آن پنهان بماند.

این عمل موجب از بین رفتن خواص و ویژگی‌های منحصربه‌فرد قهوه می‌شود؛ نقطه‌ای که دقیقاً مقابل قهوه‌های تخصصی است. از همین رو این دو نوع قهوه باهم متمایز هستند.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.