واژه نامه تحلیلی قهوه: سبد پرتافیلتر Basket

Basket

کافه اکسسوری – نوشیدنی اسپرسو با اندازه، شکل و قوام خاصی تعریف نمی‌شود؛ بلکه با استحکام آن مشخص می‌شود مانند: «این‌یک قهوه غلیظ است».همچنین عادلانه این است که بگوییم قهوه باید تحت‌فشار قرار بگیرد و این باعث ایجاد کرما یا خامه می‌شود. اندازه اسپرسو به‌اندازه سبد پرتافیلتر Basket که مورداستفاده قرار می‌گیرد، بستگی دارد.

پرتافیلترهای گروهی یا گروپ‌های دوتایی (بخشی از دستگاه اسپرسو که به ازای هر گروپ قفل شده، دو شات اسپرسو می‌دهد) می‌تواند در اندازه‌های مختلف سبد پرتافیلتر متناسب باشد و به‌طورمعمول برای گروپ‌های دوتایی از ۱۴ تا ۲۲ گرم قهوه را در خود جای دهد. سبدهای جداگانه نیز برای استفاده از یک دوز خاص قهوه طراحی شده‌اند.

این بدان معناست که قبل از عبور از آن، فضای کافی در بالای قهوه در محفظه وجود دارد تا آب برای جمع شدن فضای کافی داشته باشد تا سوراخ‌های بریده‌شده در پایه سبد، مقاومت مناسبی را ایجاد کند (قهوه بیشتر مقاومت بیشتری را ایجاد می‌کند و برعکس).

بنابراین استفاده از دوز صحیح برای هر اندازه سبد، به‌علاوه یا منهای یک گرم از هر طرف مهم و ضروری است.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Basket

Espresso is not defined by a certain size, shape, or consistency, but by its strength – it is a concentrated coffee.

It is also fair to say that it needs to be brewed under pressure, which creates the crema.

The size of the espresso depends on the size of the basket used. Group handles (the part of the espresso machine that is locked in and released for each shot) can fit a variety of basket sizes, typically ranging from 14g to 22g for double shots.

The individual baskets are designed for a specific dose of coffee to be used.

This will mean that there is enough room above the bed of coffee in the chamber for the water to pool before it passes through, and that the holes cut into the base of the basket will produce an appropriate resistance (more coffee will create more resistance and vice versa).

It is therefore important to use the correct dose for each basket size, plus or minus a gram on either side.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

روش تهیه هات‌چاکلت در منزل

هات‌چاکلت

کافه اکسسوری – هات‌چاکلت به‌عنوان یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی‌ها در تمام فصول سال شناخته می‌شود. بااین‌همه وقتی در مورد هات‌چاکلت یا شکلات داغ صحبت می‌کنیم در سرمای زمستان بیشتر به دلمان می‌چسبد.

در این یادداشت به طرز تهیه هات‌چاکلت در خانه می‌پردازیم.

مواد لازم برای ۴ فنجان
شکلات تلخ ریز خردشده: ۱۵۰ گرم
پودر کاکائو: ۲ قاشق غذاخوری
شکر قهوه‌ای: ۲ قاشق غذاخوری
شیر پرچرب: ۴ فنجان
عصاره وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری
نمک: نوک قاشق چای‌خوری
خامه زده‌شده یا پودر کاکائو برای تزیین

طرز تهیه هات‌چاکلت خانگی

برای طرز تهیه هات‌چاکلت حرفه‌ای خانگی ابتدا پودر کاکائو، شکلات تلخ ریز خردشده و شکر قهوه‌ای را در یک ظرف کوچک بریزید و با هم مخلوط کنید.

این کار کمک می‌کند تا تمام تکه‌های درشت شکر یا کاکائو از هم باز شوند. شیر پرچرب را به این مواد اضافه کنید، کمی هم بزنید و ظرف را روی شعله ملایم گاز بگذارید.
حدود ۵ دقیقه مخلوط را مرتب هم بزنید تا یک ترکیب صاف و یکدست به دست بیاورید.

حالا عصاره وانیل و نوک قاشق چای‌خوری نمک را اضافه کنید. بعد از حدود ۲۰ ثانیه از اضافه کردن نمک و وانیل نوشیدنی خود را در فنجان‌های موردنظر سرو کنید و در صورت تمایل روی آن را با پودر کاکائو، پودر دارچین یا خامه زده‌شده تزیین کنید.

اگر تا کنون از پودر فوری و آماده استفاده می‌کنید همین امروز دست‌به‌کار شوید و به‌آسانی یک فنجان هات‌چاکلت خانگی غلیظ با شکلات مرغوب درست کنید و از طعم و خواص آن برای سلامتی لذت ببرید.

بهترین شکلات برای یک فنجان هات‌چاکلت

بهترین نوع شکلات برای درست کردن هات‌چاکلت یا شکلات داغ؛ شکلات تخته‌ای تلخ ۶۰ درصد یا بالاتر با کیفیتی خوب و مطبوع است.

به همین خاطر خواص این نوشیدنی با شکلات تلخ برای سلامتی بدن به‌خصوص در روزهای سرد زمستان و هجوم ویروس‌های سرماخوردگی و آنفولانزا، بسیار مناسب است.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.