کافه اکسسوری – قهوه ونزوئلا ، اولین بار در سال ۱۷۳۰ توسط مبلغی مسیحی به نام خوزه گومیلا به ونزوئلا برده شد؛ کشوری با مزارع بزرگ تنباکو و نیشکر که از نیروی کار بردهها سود میجست و بر اساس اسناد تاریخی این کشور از سال ۱۷۹۳ کشت گسترده قهوه در این کشور انجام میشد.
از سده ۱۸۰۰ میلادی قهوه نقش بسیار مهمی در اقتصاد و صنعت این کشور داشته است. در خلال جنگ داخلی این کشور (سال ۱۸۱۱ تا ۱۸۲۵) تولید کاکائو بهشدت افت کرد؛ اما کشت قهوه به رشد خود ادامه داد. اولین جهش چشمگیر صنعت قهوه بین سالهای ۱۸۳۰ تا ۱۸۵۵ میلادی اتفاق افتاد؛ زمانی که ونزوئلا حدود یکسوم قهوه مصرفی جهان را تولید میکرد. رشد صنعت قهوه در آن سالها روند صعودی خود را طی کرد تا جایی که در سال ۱۹۱۹ میلادی به رکورد ۳۷/۱ میلیون کیسه (حدوداً ۶۰ کیلو) در سال رسید. در آن زمان صادرات قهوه و کاکائو ۷۵٪ ارزش کل صادرات این کشور را تشکیل میداد.
صادرات قهوه ونزوئلا
مقصد بخش بزرگ صادرات قهوه ونزوئلا، ایالاتمتحده آمریکا است. کشت قهوه درگذشته این کشور صنعتى پرسود و پشتوانه مهم اقتصادی کشور بهحساب میآمد اما در دهه ۲۰ میلادى زمانى که استخراج نفت، ونزوئلا را به کشورى ثروتمند در آمریکاى جنوبى بدل کرد٬ تولید قهوه این کشور بهمرور به حاشیه رانده شد؛ تا آنجا که کشورى که زمانى همپای قهوه کلمبیا قهوه کشت و صادر مىکرد هماکنون تنها سهمى کمتر از یک درصد را در بازارهاى جهانى به خود اختصاص داده است. درحالیکه همان یک درصد هم بهندرت صادرشده و عمدتاً به مصرف داخلى مىرسد.
صنعت قهوه ونزوئلا تا اواخر دهه ۳۰ میلادی که بازار جهانی قهوه افت شدید قیمت را تجربه کرد، کماکان بهعنوان یک پشتوانه اقتصادی برای این کشور حضور خود را درصحنه اقتصادی حفظ کرد؛ اما افت قیمت قهوه در بازار جهانی و سیاستهای خصوصیسازی دولت که کشاورزان را از کشت قهوه در زمینهای ملی منع میکرد٬ سبب شد صنعت قهوه این کشور بهطورکلی به حاشیه رانده شود.
ازآنجاکه قهوه ونزوئلا بهندرت صادر میشود، سخت میشود این قهوه را در کافهها و فروشگاههای قهوه اسپشیالیتی پیدا کرد. قهوه این کشور عموماً به نام منطقه و یا بندری که از آن صادر میشود نامگذاری میشود و نه بر اساس ناحیه و منطقه کشت.
عمده کشت قهوه ونزوئلا از گونه عربیکا و زیرگونههای کلاسیک و قدیمی مانند بوروبون است. مرغوبترین قهوه ونزوئلا در غربیترین منطقه این کشور و در نزدیکی مرز کلمبیا میروید. قهوه این منطقه گاهی اوقات قهوه ماراچیابو (Maraciabos) نامیده میشود: نام بندری که قهوه این منطقه ازآنجا صادر میشود. البته قهوه ماراچیابو ممکن است گاهی قهوه منطقه کوکوتا (Cucuta) کلمبیا نیز، نامیده شود که به دلیل نزدیکی به بندر ماراچیابو از این بندر صادر میشود. شناختهشدهترین قهوههای ونزوئلا علاوه بر کوکوتا، مریدا (Merida)، تروخیلو (Trujillo) و تاچیرا (Tachira) هستند.
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.