نوشیدن قهوه

زمان نوشیدن قهوه در روز بر اساس تحقیقات

کافه اکسسوری – برای بسیاری از افراد، نوشیدن قهوه به‌محض بیدار شدن فقط بخشی از برنامه روزمره آن‌ها نیست، بلکه یک ضرورت است.

آن‌ها احساس می‌کنند بدون اولین فنجان قهوه دم شده صبح، نمی‌توانند کار کنند.

این‌یک داستان آشنا است شما با یک لرزش از خواب بیدار می‌شوید که صدای نفس‌گیر هشدار شما خواب صبحگاهی شما را قطع می‌کند.

شما از رختخواب بیرون می‌آیید، چشمان نیمه‌باز است و فقط یک‌چیز در ذهن شما وجود دارد: فنجان قهوه صبحانه شما.

و بااین‌حال، به گفته دانشمندان، نه‌تنها نوشیدن قهوه در ابتدای روز می‌تواند مضر باشد، بلکه بعداً زمان‌های خاصی وجود دارد که برای مصرف کافئین مناسب‌تر هستند تا اثرات آن را به حداکثر برسانند.

 در چه ساعتی قهوه خود را می‌نوشید؟

کورتیزول، به‌عنوان «هورمون استرس» شناخته می‌شود، هنگامی‌که احساس استرس خاصی می‌کنید توسط غده فوق کلیه ترشح می‌شود.

اما همچنین در طول روز به‌عنوان یک قسمت طبیعی از ریتم شبانه‌روزی بدن ترشح می‌شود و باعث می‌شود به‌طور فزاینده‌ای هوشیار باشید.

هنگامی‌که سطح کورتیزول در بالاترین سطح خود است، توصیه می‌شود قهوه مصرف نکنید، زیرا انجام این کار ممکن است منجر به تحمل بدن به کافئین شود.

این می‌تواند به این معنی باشد که در آینده، به‌منظور احساس بیدار شدن، به قهوه بیشتری احتیاج دارید.

اهمیت کورتیزول برای بدن

استیون میلر، متخصص علوم اعصاب، رابط ارشد علوم پزشکی در گرینویچ Biosciences، در یک پست وبلاگ در سال ۲۰۱۳ نوشت: «تولید کورتیزول به‌شدت با سطح هوشیاری شما ارتباط دارد و اوج کورتیزول برای ریتم ۲۴ ساعته شما بین ۸ تا ۹ صبح است.»

«به‌عبارت‌دیگر، همان فنجان قهوه صبح اثر کمتری خواهد داشت.»

در ویدئویی که توسط AsapScience، یک کانال YouTube توسط شخصیت‌های اینترنتی و دانشمندان میچل موفیت و گریگوری براون، ایجادشده است، توضیح می‌دهند که ریتم شبانه‌روزی بدن، «ساعت بیولوژیکی داخلی»، تعیین می‌کند «چقدر در طول روز خواب هستیم».

هنگامی‌که سطح کورتیزول بین ۸ صبح تا ۹ صبح به اوج خود می‌رسد، این نشان می‌دهد که «بدن شما مکانیسم طبیعی برای بیدار کردن شما دارد».

«و گرچه ممکن است فکر کنید که کافئین می‌تواند مکمل این مکانیسم باشد، اما دانشمندان درواقع دریافتند که مصرف قهوه یا نوشیدنی‌های انرژی‌زا در اوج تولید کورتیزول، اثر کافئین را بسیار کاهش می‌دهد و در طولانی‌مدت تحمل بیشتری نسبت به دارو ایجاد می‌کند.»

در تحقیقی که اوایل سال جاری در مجله تغذیه بریتانیا منتشر شد، جیمز بتس، مدیر مرکز تغذیه، ورزش و متابولیسم در دانشگاه بات، توضیح داد که «وقتی اولین چیزی که کنترل قند خون مختل می‌شود در تماس با قهوه است، به‌خصوص اگر شب قبل خوب نخوابیده باشید.»

اگر احساس کنیم که هنوز به قهوه احتیاج داریم، ممکن است با خوردن اول و نوشیدن قهوه بعداً این مسئله را بهبود ببخشیم. دانستن این مسئله می‌تواند برای همه ما فواید مهمی در سلامتی داشته باشد.

مناسب ترین زمان‌های  نوشیدن قهوه

میلر می‌گوید، به‌طور متوسط ​​علاوه بر ساعت ۸ صبح تا ۹ صبح، سطح کورتیزول در افراد بین ۱۲ و ۱ بعدازظهر و بین ۵.۳۰ بعدازظهر تا ۶.۳۰ بعدازظهر به اوج خود می‌رسد.

با توجه به این نکته، صرف‌نظر از ساعت بیدار شدن از صبح (بعدازظهر)، اگر می‌خواهید از فنجان قهوه خود نهایت استفاده را ببرید، به شما توصیه می‌شود که حداقل یک ساعت قبل از روشن کردن کتری صبر کنید.

قهوه در اواخر ظهر مشکلی ندارد؟

باوجود توصیه‌هایی برای دور زدن زمان اوج مصرف کورتیزول هنگام انتخاب زمان نوشیدن قهوه، مصرف کافئین در اواسط یا اواخر بعدازظهر می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی در توانایی خواب شما داشته باشد.

منبع: independent

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X